Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18217
De la 07 Ianuarie 2003
122878284

Anchetat de DNA, presedintele PNL Hunedoara s-a retras din toate functiile de partid

  • 23 December 2014, 23:00
Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, anchetat in prezent de procurorii DNA pentru presupuse fapte de coruptie, s-a retras din toate functiile pe care le detinea in PNL, a declarat marti, la Deva, presedintele partidului, Alina Gorghiu, citat de Agerpres.
Potrivit acesteia, imediat dupa inceperea anchetei penale, Molot a informat conducerea centrala a partidului ca "renunta" la presedintia filialei judetene a PNL Hunedoara si la calitatile de vicepresedinte si membru al Biroului Permanent National al formatiunii.
"Domnul presedinte s-a retras din absolut toate functiile Partidului National Liberal. De atunci, de la momentul la care s-a intamplat sa afle ca este acuzat de anumite infractiuni. Exista insa prezumtia de nevinovatie. Optiunea domniei sale a fost sa se retraga din toate functiile din PNL. Domnul Molot s-a suspendat", a afirmat Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa organizata la sediul filialei judetene Hunedoara, din Deva.
Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a explicat ca a avut o discutie la telefon cu Mircea Molot, care i-a transmis decizia de a se retrage din functiile de partid pe care le detinea. Prin urmare, conducerea filialei judetene PNL Hunedoara l-a desemnat ca presedinte interimar al organizatiei pe deputatul Bogdan Tampau.
De asemenea, Mircea Molot a fost inlocuit din functia de membru al Biroului Permanent National si din cea de vicepresedinte al PNL, la nivel national.
Prezent la conferinta de presa, prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a spus ca retragerea din functiile de partid, anuntata de Molot, este sinonima cu demisia si, prin urmare, acesta nu mai poate reveni in structurile de conducere decat in urma unor alegeri.
Mircea Molot este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, in forma instigarii, conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.
Anchetatorii sustin ca, incepand cu 2010, Mircea Molot a creat si pus in functiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns in conturile unor societati controlate de ginerele sau, Robertto Patrick Venter, si de alte persoane interpuse devenite formal reprezentanti ai acestor societati.
In prezent, Mircea Molot este cercetat in stare de arest la domiciliu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Felicitare Primăria Vornioceni
Felicitare Primăria Curteşti
Felicitare PNL Dorohoi
Felicitare Primăria Darabani
Felicitare Primăria Călăraşi
Felicitare Primăria Frumuşica
Felicitare Primăria Bucecea
Felicitare Primăria Şendriceni
Felicitare Societatea ELCO Botoşani
Felicitare PNTCD Botoşani
Felicitare deputat PSD Mihai Baltă
Felicitare Primăria Copălău
Bancul zilei: Şoferiul, jandarmul şi preotul
IRES: 40% dintre romani cred ca in 2015 ar trebui sa avem o relatie mai buna cu Germania
Economia dupa 25 de ani - bilantul si provocari pe termen mediu (raport)
Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a publicat referatul privind suspiciunea de plagiat in cazul Olgutei Vasilescu
A preluat identic formulari din lucrari care nu ii apartin
Rusia a testat cu succes versiunea grea a noii sale rachete Angara
care poate fi folosita atat pentru lansarea de sateliti cat si in scop militar
Ipocrizie şi în Ajunul Crăciunului
Ioan Rotundu
Colindele Jurnalului - Crăciun fericit!
Horoscop 25 decembrie 2014
Mesajul de Craciun al Papei Francisc
Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni
Horoscopul zilei de 26.12.2014
Programul de lucru al casieriilor societăţii Modern Calor
Felicitare societatea Modern Calor Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog