Preparare: Fierbeţi andivele în apă cu sare şi o felie de lămâie. Când sunt fierte (încercaţi cu un cuţit ascuţit), puneţi la scurs, e bine să nu fie îmbibate cu apă.
Ungeţi cu unt o tavă de cuptor adâncă sau un vas termorezistent. Fiecare andivă se rulează în jambon şi se aşează în tavă. Separat se pregăteşte un bechamel cu unt topit, sare, piper, făină şi lapte. Untul se topeşte, se presară sarea, piperul se adaugă făina, se amestecă bine cu un tel şi treptat se pune laptele călduţ, se lasă să se întărească amestecând ca să nu se prindă de vas. La final se pune nucuşoara.
Se varsă sosul peste andive, se presoară brânza rasă, se dă la cuptor ~10-15 min.
Pofta buna!
Menţiuni: Se serveşte cu orez natur sau cu cartofi fierţi.