Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12985
De la 07 Ianuarie 2003
122898634

Andrei Nastase, liderul Platformei DA din Moldova, il ataca pe Traian Basescu:

  • O noua incercare de manipulare
  • 22 January 2016, 23:00
Andrei Nastase, liderul Platformei DA din Moldova, a dat o replica cererii lui Traian Basescu de a delimita de partidele pro-ruse conduse de Igor Dodon si Renato Usatii, calidicand-o drept "o noua incercare de manipulare a celui mai mare și activ segment protestatar, cel pro-european, care participă la manifestatiile de protest impotriva capturarii Moldovei de catre oligarhul penal, Plahotniuc".
Andrei Nastase s-a remarcat in ultimele zile prin participarea la mitinguri comune cu Usatii si Dodon, doi politicieni moldoveni care recunosc public ca merg la Moscova pentru a-si stabili strategiile politice. Nastase, alaturi de Dodon si Usatii, cer dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate.
Platforma Dreptate si Adevar s-a nascut in urma protestelor masive din ultimul an impotriva coruptiei cronice din Republica Moldova, coruptie personificata de oligarhi precum Vlad Filat (aflat acum in arest preventiv pentru posibila implicare in dosarul de mega-coruptie soldata cu disparitia a un miliard de dolari din trei banci moldovene) sau Vlad Plahotniuc (care controleaza noua coalitie de guvernare). Si despre Andrei Nastase au aparut insa informatii in presa din Moldova ca este strans legat de doi oligarhi fugiti din Moldova, Victor Topa si Viorel Topa.
Traian Basescu scrisese ieri pe Facebook ca "a cere simultan cu Igor Dodon si Renato Usatii retragerea votului dat de majoritatea parlamentara este o greseala. Dodon si Usatii vor instabilitate, pentru ca numai asa pot sa isi pacaleasca electoratul".
Mesajul integral postat de Andrei Nastase pe Facebook:
Unire Moldoveni! Unire!
A pretinde in acest moment Platformei Demnitate și Adevăr sa se delimiteze de Dodon și Usatii pentru ca ei vor sa intoarca Moldova spre Rusia, este o noua incercare de manipulare a celui mai mare și activ segment protestatar, cel pro-european, care participă la manifestatiile de protest impotriva capturarii Moldovei de catre oligarhul penal, Plahotniuc.
Cei care ne dau astfel de sfaturi ar fi trebuit sa fi protestat in fata Parchetului General al Romaniei cerind anchetarea lui Plahotniuc pentru dublă identitate sau pe lângă instituțiile internațională capabile sa investigheze furturile si spalarile de zeci de miliarde de dolari din și prin R. Moldova.
Pina se vor lega cu lanturi de gardurile acelor institutii in semn de protest fata de protejarea oligarhului penal Plahtoniuc de catre institutiile din Romania, le recomand sa se abtina de a mai fragmenta societatea moldoveneasca in pro si anti europeana.
Deocamdata noi suntem pentru reforma Justitiei, suntem pentru anti-coruptie, pentru scoaterea institutiilor statului de sub controlul unui singur om, suntem pentru reinoirea clasei politice, suntem pentru ample reforme structurale asa cum sunt ele prevazute in Acordul de Asociare intre Moldova si UE din 2014.
Pentru ce este Plahotniuc, stapanul procuraturii moldovenesti puteti judeca si singuri, dupa gradul de saracie, coruptie, disperare in care a dus acest oligarh societatea moldoveneasca in ultimii ani.
Sa nu le lasam manipulati cu teze geopolitice, cum am fost manipulati de diferite sirene care si-au umplut buzunarele la Chisinau, din corupere, santaj, prostitutie, inclusiv politică, in timp ce noi traim in mizerie si saracie în ultimii 15 ani!!!
Unire impotriva răului cel mare, Plahotniuc!
Unire moldoveni!
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ăn drum spre conferinţa antialcool
Reţeta zilei: Gulaş austriac
Horoscopul zilei de 23.01.2016
Basmele, mult mai vechi decat se credea: Unele dintre ele dateaza din Epoca Bronzului
Scena halucinanta in Idaho: Au fumat "iarba" si li s-a parut ca masina in care aveau 9 kg de marijuana este inconjurata de politisti,
Washington Post: Cel mai puternic oras din lume nu face fata la doi centimetri de zapada
Este o rusine nationala
Prognoza meteo pentru februarie-aprilie
Prognoza meteo pentru weekend
Stare de asediu in Tunisia, dupa ce o miscare de contestare impotriva saraciei risca sa se extinda
Rasturnare masiva de situatie in relatia Moscova-Damasc
Putin a trimis un general GRU sa-i spuna lui al-Assad sa se dea la o parte - Financial Times / Kremlinul neaga
Internetul si retelele sociale sunt un dar de la Dumnezeu ce implica multa responsabilitate - Papa Francisc
Banca nationala a Danemarcei a angajat-o pe vecina guvernatorului pe un salariu mai mare decat al premierului
Vladimir Putin a discutat azi "detaliat" despre Moldova si "situatia politica grava in continua escaladare" cu Consiliul de Securitate al Rusiei
Botoşani: Botoşăneni implicaţi în actul Unirii Principatelor. Legendă şi adevăr
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Inundaţia
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.01.2016
Mica Unire sărbătorită la Rădăuţi-Prut şi Miorcani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog