Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24055
De la 07 Ianuarie 2003
122909704

Angajaţii DGASPC Botoşani deja au rămas fără bani de salarii

  • 7 May 2009, 23:00
Mult vehiculata criză deja şi-a arătat colţii în unele sectoare de activitate. Conducerea Consiliului Judeţean Botoşani a fost nevoită să facă ieri o rectificare de buget pentru ca angajaţii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) să îşi poată lua salariile. Este vorba de un proiect de hotărâre de rectificare a bugetului prin care s-a aprobat diminuarea bugetului propriu judeţean cu suma de 875.000 lei şi a bugetului Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri cu 125.000 lei. În total, bugetul DGASPC fiind suplimentat cu 1.000.000 lei pentru cheltuieli de personal.
„Iată că am fost nevoiţi destul de devreme să facem o rectificare bugetară pentru a sprijini angajaţii de la DGASPC ca să îşi primească integral salariile pe data de 10 mai. Dar în continuare vor rămâne în deficit pentru că din start alocările ce s-au făcut de la bugetul de stat au fost insuficiente. Prin gestul pe care îl facem dovedim că avem tot discernământul şi responsabilitatea ca oamenii care lucrează în acest sistem să îşi primească plata pentru munca prestată”, a precizat şeful CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, specificând că totuşi, cu toate eforturile, este neapărat necesară o intervenţie guvernamentală.
Rectificările au fost posibile prin mişcări la cheltuieli de personal de la CJ şi DJDP datorită Ordonanţei de Guvern prin care s-a hotărât blocarea posturilor. „Am evaluat ce economii se pot înregistra până la finele anului la unităţile din subordine şi la aparatul propriu de specialitate şi în felul acesta am investit resursele necesare pentru a face rectificare în favoarea DGASPC”, subliniază Ţâbuleac. Totodată face un apel către salariaţii DGASPC să conştientizeze faptul că autorităţile judeţene fac tot ce e posibil ca ei să îşi primească drepturile salariale, inclusiv sporurile. „Cerem de la ei o mai bună organizare a muncii astfel încât costurile de funcţionare să fie mai mici şi o activitate pe măsura eforturilor care se fac, adică una ireproşabilă”, a mai adăugat Mihai Ţâbuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Elena Băsescu a primit o pereche de opinci
Sluga Chişinăului s-a dus la Moscova
să ceară voie pentru “Parteneriatul Estic” lansat de UE
S-a înfiinţat Coaliţia Societăţii Civile pentru Românii de Pretutindeni
Sărbătoare de 10 Mai şi la Biserica Buna-Vestire din Montreal!
Comunicat de presă ISU
„Vasilache” va juca în Turcia
Răţuşca cea urâtă
Comentariul comentariilor LXXI
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Orgoliul poliţistului
Câştigă şi tu bani pe net
Paul Popa este oficial subprefect
Apa Grup vrea o majorare a preţului apei cu 31%
„Satule, mândră grădină” la a 30-a ediţie
CJ Botoşani a sărbătorit Ziua Europei la şcoală
Primarul Capotă vrea sutane preoţeşti la vidioconferinţe
Românul şi gripa porcească
Tocăniţă de pui
Iar s-a amânat plata subvenţiilor în zootehnie
Bugetul medicilor de familie s-a subţiat cu peste 50%
Schimbare de tactică a luptei sindicale şi în Sănătate
Egalitatea salarială, o nouă şarlatanie politică!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog