Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18890
De la 07 Ianuarie 2003
122904539

Anticorupţie marca PDL

  • 29 May 2011, 23:00
Incepem sa intelegem ce inseamna anticoruptia din PDL. O spune chiar Emil Boc: „noi (PDL. n.n) nu ne inghesuim pe scarile parchetului de la Arges, sa ne aparam oamenii, cum face Uniunea Socialista”. Cam asta e tot ce face PDL impotriva coruptiei.
Abia s-au stins ecourile cazurilor Ridzi, Pasat, Poteras, Cantaragiu, trimisi in judecata anul acesta, dar ramasi soldati credinciosi ai PDL si iata, noi cazuri vin sa completeze vitrina coruptilor din PDL.
Laurentiu Mironescu. Aflat de anul trecut sub urmarirea DNA, persoana ajunge totusi al doilea ca importanta in MAI. Primeste in ianuarie certificat ORNISS, MAI are structuri de protectie si verificare interna (DGIPI), se stia de multa vreme ca invarte pe degete afacerile din portul Constanta, are o declaratie de avere impresionanta, dar nimeni din conducerea PDL n-a avut vreo banuiala inainte de a-l propulsa intr-un post din care influenta toata contrabanda din tara. Uluitor este ca atat presedintele Basescu cat si Emil Boc ne spun ca fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele sale.
Nu si cei care i-au dat certificatul ORNISS, l-au adus pe usa din dos (via Posta Romana) intr-un post asa de important. Nu s-a intrebat nimeni cati astfel de „Mironesti” mai exista prin ministere. Daca nu avem, pur si simplu, o problema de securitate nationala. Nimic din toate astea. Batista pe tambal, fiind vorba, probabil, de un sponsor important al partidului.
Faptul ca si judecatorii au considerat faptele sale suficient de grave pentru a-l trimite in inchisoare n-a impresionat pe nimeni. Igas l-a laudat pentru activitatea sa. Care activitate? Vreo deosebire fata de USL? Niciuna.
Mircea Banias. Senator PDL, unul din capii palierului de protectie a mafiei portuare. Este acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare. Doar imunitatea parlamentara l-a scapat de inchisoare. Vreo reactie din partea PDL? Eventual de retragere a sprijinului politic?
Nu, ca puterea ar pierde majoritatea in Senat. Aud mereu argumentul acesta. Dar merita sa perpetuezi coruptia la infinit, doar pentru majoritatea din parlament? Care „nenorocire” e mai mare? Eu cred ca perpetuarea coruptiei. Majoritatile parlamentare s-au tot schimbat si se vor mai schimba. Coruptia pare perena.
Constantin Ostaficiuc. Presedintele Consiliului Judetean Timis, din partea PDL. N-a facut mare lucru. Doar a aprobat un contract intre Consiliul Judetean si o societate comerciala unde actionari sunt sotia, fiica si ginerele sau.
Despre asta se stie. Probabil este varful aisbergului si trimiterea cazului spre cercetare parchetului va atrage dupa sine altele, posibil mai gogonate. Vreo deosebire de USL? Niciuna.
La adapostul statutului PDL si conform declaratiilor presedintelui Basescu si a conducerii PDL, pana la pronuntarea definitiva a instantei, peste vreo 5-10 ani, respectivul poate incheia contracte multe si profitabile, familiei si partidului sau. Ca doar e in tara sa si cu partidul sau la putere.
Stefan Dragulescu, deputat PDL. Domnia sa este perfect incompatibil, fiind si rector si parlamentar. Actuala Lege a Educatiei Nationale interzice acest lucru, fapt care rezulta si dintr-o declaratie a conducerii ANI, Agentia Nationala de Integritate.
In aceeasi situatie sunt si alti rectori, Ecaterina Andronescu, Florian Popa (PSD), Nicolae Robu (PNL). Niciunul n-a renuntat la vreuna din functii, iesind din incompatibilitate, pentru a respecta legea. Vreo deosebire fata de USL? Niciuna.
Ioan Botis, ex ministru al Muncii. Mai modest, doar a aprobat proiecte din fonduri europene pentru beneficiari asistati juridic de sotia sa. Aprobari pentru care altii asteapta cu anii. Nu si familia Botis, care a obtinut aprobarea intr-o luna. Drept este ca ministrul Botis a avut inteligenta sa nu irite opinia publica si s-a retras imediat. Altfel cine stie ce se mai descoperea.
Ca si la Mironescu, sefii directi, Emil Boc si Traian Igas au avut numai cuvinte de lauda la adresa lor. Ce-au facut nu se pune, pana la sentinta definitiva a justitiei. Ca asa zice prezumtia de nevinovatie. Adrian Severin a avut ghinion. Parlamentul European opereaza cu alte concepte. Daca facea prostii doar in tara, ramanea, bine mersi, membru PSD, precum Catalin Voicu.
Doar in cateva luni s-au adaugat nume grele pe gazeta de perete a coruptilor din PDL. Cand grupul Monicai Macovei a propus masuri de protectie a imaginei PDL in fata unor astfel de evenimente, a fost infierat cu manie proletara de toata conducerea PDL. Acum culege roadele.
Toate masurile corecte si necesare luate pentru asanarea economiei si scoaterea tarii din prapastia in care o lasase guvernarea Tariceanu tind sa fie estompate de cazurile de coruptie care se inmultesc cu fiecare luna. Cazuri care duc mesajul ca in timp ce populatiei i se taie din venituri, politicienii, inclusiv cei ai PDL, huzuresc si se adapa de la bugetul de stat cu o nonsalanta sfidatoare. Si atunci, cum sa mai accepti sacrificiile cerute populatiei?
Se apropie alegerile. Partidele isi construiesc strategii de imagine si programe de guvernare.
Exista vreo deosebire intre PDL si USL? Aceasta va fi intrebarea care va pluti in aerul cabinelor de vot.
Stefan Vlaston

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Potenţa moşului
Caricatura zilei
Liderul escadrilei Blue Angels şi-a dat demisia
după ce piloţii săi au zburat sub altitudinea permisă
Hosni Mubarak si doi foşti oficiali egipteni, amendaţi cu 90 de milioane de dolari
Banii de la FMI, BM si CE s-au dus in finanţarea deficitului bugetar
Vicepreşedintele Parlamentului ungar vrea autonomia Ţinutului Secuiesc
Manuscrisele lui Cioran au ajuns la Bucureşti
Este puţin probabil ca PDL să nu intre la guvernare după 2012
PDL creşte în sondaje, USL scade
Un mesaj spam a anunţat moartea lui Traian Băsescu
Oferta economica ă USL. Câteva cifre şi litere
Prea multe necunoscute
Ioan Rotundu
PDL-iştii botoşăneni nu se gândesc încă la candidaturi
Flutur se bucură că s-a mărit vacanţa de iarnă a elevilor
În zgomot de cătuşe, Macaleţi bate şaua să priceapă iapa
Iar nu mai sunt bani de salarii pentru profesori
450 de şomeri s-au angajat
Tot mai puţini bani alocaţi Programului „Bani de liceu”
Vorbe grele în Casa Domnului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog