Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7021
De la 07 Ianuarie 2003
123130592
pnl

Anunțată ca sigură, deschiderea vămii Racovăț s-ar putea amâna spre toamnă

  • 10 March 2015, 23:00
Recent, o știre furnizată de către prefectul JudetuluiCostică Macaleti a stat în prim planul presei botoșănene, fiind preluată și de către presa centrală și chiar cea din Ucraina.
Într-o conferință de presă, prefectul a susținut că este posibil ca vama de la Racovat, să fie deschisă traficului în luna aprilie, lucru consemnat ca sigur de confrații noștri din presa Județeană care printre altele mai subliniau că Societatea ,,Instal Design” din Bacău a finalizat construcția primindu-și drepturile cuvenite, în prezent montându-se aparatura electrică necesară Poliției de Frontieră. Analizând cele prezentate de colegii noștri, m-am adresat președintelui, Comitetului Raional Herța, domnul Viorel Iastrimschi pentru a vedea care este poziția autoritățiilor ucrainene în legatura cu deschiderea vămii în luna aprilie. Aceasta ne-a spus.
“Începând cu 1 aprilie o societate de construcție cu sediul în Kiev, începe modernizarea vămii noastre.Lucrările sunt planificate a se finaliza la sfârșitul lunii noiembrie anul acesta”. Această declarație a șefului de raion, m-a pus pe gânduri amintindu-mi că și reabilitarea vămii de la Racovăți a fost planificată a se executa pe o perioadă de 52 de zile în anul 2010 și s-au scurs de atunci cinci ani de zile iar vama încă nu este pusă în funcțiune.
Luându-mi inima în dinți, revin la autoritățiile românești, adresându-mă domnului prefect, care cu amabilitatea-I bineicunoscută, a precizat; “Eu am declarat presei ca am luat legatura cu Direcția Vamilor Iași și din cele precizate de reprezentanții săi, probabil în decursul lunii aprilie s-ar putea deschide Vama Racovăț. Contactându-l pe inginerul Ene reprezentantul societății Instal Design, realizatorul modernizări de la Racovăț, acesta ne-a declarat:
“Trebuie să mai primim patru miliarde de la ANAF, dar sunt niște neânțelegeri cu dirigintele de șantier”, cât despre deschiderea vămii aceeași sursă ne-a precizat: „Nu există voință politică, dacă s-ar fi vrut cu siguranță, vama s-ar fi deschis de mult”.
Punând cap la cap declarațiile factorilor decizionali din acest caz, tragem concluzia că dacă în aprilie 2015 se va deschide traficul în vama Racovăț cu siguranță acest lucru va constitui o Mare Minune.
Sursa: www.plaidarabanean.ro

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Supă cremă de dovlecei
Bancul zilei: Căsătorită de 10 ori
Horoscopul zilei
Sustinem orice initiativa care va duce la confiscarea efectiva a bunurilor indisponibilizate
Sa ceri mila este cel mai rau lucru pe care il poti face. Este o prostie
Razboi hibrid: Ucraina nu va fi ultimul capitol
Toni Grebla a fost retinut de DNA
Botoşani: Grave ilegalităţi comise la nivel de ASAS ca Ionică Nechifor să rămână şef la Popăuţi
Ioan Rotundu
Pacientii, inghesuiti in portbagajul unei ambulante
Cat costa cornul si laptele pe care copilul le primeste zilnic la scoala?
Programul de care autoritatile romane fug
Vor fi alesi primarii dintr-un sigur tur iar sefii de Consilii Judetene de catre consilieri?
Ce vrea sa faca PNL in Parlament
Să fie primiţi şi de această dată banii!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog