Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24704
De la 07 Ianuarie 2003
122884771

Apele Prutului staţionează sau se retrag

  • 24 June 2010, 23:00
Cotele râului Prut la intrarea în ţară ( localitatea Oroftiana) au scăzut cu 7 cm în ultimele 3 ore. La ora 1400, cota râului Prut era de 710 cm , cu 60 peste cota de pericol. Valoarea este în scădere cu 3 cm faţă de ora precendentă. La Rădăuţi Prut, la ora 1400 , potrivit măsurătorilor efectuate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, cota de inundaţie a fost depăşită cu 43 de cm. Până la cota de pericol mai sunt 1,47 metri .
Potrivit informaţiilor transmise de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din comunele vizate, râul Prut a inundat peste 450 ha păşune, aproximativ 450 ha pădure, peste 200 ha teren arabil în comuna Suharău (localitatea Oroftiana), comuna Hudeşti (localităţile Baranca şi Alba), oraş Darabani (localităţile Bajura şi Teioasa), comuna Rădăuţi Prut (localitatea Rădăuţi Prut) şi comuna Mitoc. Au fost colmatate peste 40 de fântâni din comunele Oroftiana (localităţile Duruitoarea şi Lunca Prutului), Suharău (Başeu, Smârdan). În comuna Suharău au fost afectate parţial DJ 291 C pe o distanţă de cca. 7 km , drumul comunal DC 82 A – pe cca. 2,6 km şi mai multe drumuri săteşti, iar în localităţile Bajura şi Teioasa au fost afectate 13 drumuri pietruite, pe o distanţă totală de cca. 30 km . În comuna Suharău au fost afectate 3 podeţe.
Apele revărsate ale râului Siret au inundat cca. 6 ha de teren arabil şi 22 ha de păşune în localitatea Vârful Câmpului.
În comuna Corlăteni, râul Jijia a inundat cca. 110 ha culturi agricole, 35 ha păşune, fiind afectate 10 km de drumuri judeţene, 10 podeţe şi un pod.
Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă « Nicolae Iorga » al Judeţului Botoşani, ajutaţi de membrii CLSU, specialişti SGA, poliţişti şi poliţişti de frontieră se află în localităţile vizate pentru monitorizarea râului Prut, iar dacă situaţia impune, pentru evacuarea şi salvarea persoanelor, animalelor şi bunurilor din zonele situate în apropierea râului Prut.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a dispus, încă din ziua de 23 iunie 2010, instituirea serviciului de permanenţă la primăriile din lunca râurilor Prut şi Jijia.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Bun de poliţist
Program Tv SOMAX - vineri, 25 niunie
Băsescu are dreptate!
Ioan Rotundu
Locul unde apele îşi fac de cap iar constructorii fură la greu din materiale
Mina de silex închisă de 10 mii de euro
Drumul Manoleasa – Rădăuţi –Prut mai aproape de modernizare
Consilierii locali au aprobat înfiinţarea a trei pieţe volante în Botoşani
Botoşănenii se tem de facturile la Termica la iarna viitoare
Bolnavii HIV la mare ananghie cu tratamentul medical
Serviciile auto purecate de Protecţia Consumatorului
Crescătorii de oi şi capre vor fi controlaţi de APIA
Un nou inspector la IŞJ Botoşani
Actualizare avertizare hidrologică
Marian Vanghelie se pune bine cu Dumnezeu
Barack Obama şi Dmitri Medvedev au luat împreună masa la un fast-food
Un activist de mediu tibetan încarcerat în China povesteşte cum a fost torturat
Un activist de mediu tibetan încarcerat în China povesteşte cum a fost torturat
Un activist de mediu tibetan încarcerat în China povesteşte cum a fost torturat
Poliţişti tăietori de frunze la câini
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog