Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Decese
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24662
De la 07 Ianuarie 2003
122884729

Apelul românilor din Harghita şi Covasna luat în seamă de liderii PSD

  • 9 December 2008, 23:00
Aducand ca argument declaratiile extremiste ale liderilor UDMR, precum si scopul declarat segregationist ale acestei struto-camile a politicii romanesti, Forumul Civic al Romanilor din Covasna si Harghita cerea in 5 decembrie Presedintelui Basescu, precum si celor trei presedinti ai PD-L, PSD si PNL, gasirea unei formule de guvern in care UDMR sa fie exclusa de la guvernare. Apelul romanilor din Harghita si Covasna a fost auzit pana acum de liderii filialelor PSD din Transilvania care au reusit sa-si impuna punctul de vedere in partid si sa accepte intrarea la guvernare alaturi de PD-L numai cu conditia ca “struto- camila “ antiromaneasca sa fie exclusa de la guvernare, transmite Romanian Global News. Reamintim ca aducand argumente de tipul: ”mai bine sa-i aducem la guvern pentru ca in felul acesta fac mai putin rau”, din 1990 pana in prezent, partidele romanesti au cooptat permanent la guvernare formatiunea maghiara.
Compromisul, imbacsit de complicitati economice, a facut ca fiind la guvernare extremistii din UDMR sa reuseasca despartirea copiilor romani de cei maghiari in scolile din Transilvania, acumularea de averi impresionante, introducerea limbii maghiare in localitati ale romano-catolicilor din Modova care nu au vorbit niciodata maghiara, sa tina ostateca unei presiuni informationale segregationiste, intreaga populatie a secuilor din Harghita, Covasna si a unei parti din Mures, sa indeparteze de zona orice fel de investitie alta decat cea venita din Ungaria, sa provoace un adevarat exod al romanilor din zona sub o presiune asimilationiosta specifica Regiunii Autonome Maghiare impusa de Stalin.
„Cooptarea acestei formatiunii la guvernare ar fi interpretata ca o incurajare tacita a atitudinilor publice segregationiste promovate in ultimul timp de liderii sai”, se arata in scrisoarea Forumului. Acest lucru ar trebui sa-l auda Dl. Boc care dincolo de prieteniile sau complicitatile de la Cluj cu Pascany, ar trebui sa vadada interesul national. La fel si Presedintele Basescu care ar trebui sa fie mai precaut la sfaturile « europeniste » date de un sfetnic prezidential cu experienta francofona.
Le va pasa celor trei partide vizate de apel, de interesul national sau de soarta celor 100.000 de mii de romani care incep sa se simta in propria tara ca niste straini? Sau la indicatia pretiosilor analisti de la diverse televiziuni si jurnale, vor reintroduce calul troian in noul guvern? Romania este acum o democratie functionala. Iar institutiile sale sunt capabile sa stopeze orice fel de extremisme care ar atenta la valorile democratice sau la Constitutie. Atunci de ce sa ne mai temem sa lasam patru ani liderii UDMR sa se mai odihneasca pe banca de rezerve? Vom vedea zilele urmatoare ce conteaza pentru cele doua partide care vor forma majoritatea noului guvern! Interesul national sau afacerile cu Verestoy.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCLXI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Ungurul păcălit de-o… raţă
De ce fără UDMR?
Vă propune un schimb care merită toată atenţia
Naţionaliştii noştri şi naţionaliştii lor
Am avut dreptate!
Există o explicaţie pentru acest paradox
Ioan Rotundu
Oferta este mult prea scumpă, domnilor!
Strategia de dezvoltare economico-socială a judeţului Botoşani 2008-201 (IV)
Românul şi critica
Firmele agreate de Ţâbuleac pentru deszăpezire acuzate că n-au utilajele necesare
proaspătul director al DJDP umblă cu cucuri
Sinistraţii vor mai fi alintaţi de Prefectură până se ajunge la fundul sacului
Blestemul Tăriceanu loveşte în mod liberal
Botoşănenii certaţi cu curăţenia
Peste 60.000 botoşăneni vaccinaţi antigripal
Premiul Naţional „Nicolae Iorga” i-a revenit anul acesta Dorinei Rusu
Noi forme de ademenire a patronilor ca să angajeze şomeri
CAS se pregăteşte pentru încheierea contractelor pentru la anul
Tânărul căzut de pe schelă a murit
41 tineri medici sunt aşteptaţi la post
Se cere grabă la vaccinul împotriva gripei
Este tot mai evidentă despărţirea drumurilor PSD şi PDL în privinţa formării Guvernului
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog