Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1421
De la 07 Ianuarie 2003
123124992
pnl

Arabia Saudita s-a oferit sa construiasca 200 de moschei in Germania pentru refugiatii sirieni

  • 10 September 2015, 23:00
Arabia Saudita s-a oferit sa construiasca 200 de moschei in Germania pentru refugiatii sirieni care au fugit de razboiul din tara lor in Europa, scriu miercuri Arabian Business si Allgemeine Zeitung, care citeaza publicatia in limba araba Al Diyar, transmite Agerpres.
Circa 20.000 de refugiati au intrat in Germania din Ungaria cu trenul, autobuzul sau pe jos la sfarsitul saptamanii trecute, intr-un aflux descris de autoritati ca fiind "coplesitor". Cancelarul Angela Merkel a declarat, intr-o conferinta de presa la Berlin, ca "este bucuroasa de faptul ca Germania a devenit o tara pe care multi oameni din afara o asociaza in prezent cu speranta". Conform estimarilor Organizatiei Natiunilor Unite, se asteapta ca 400.000 de imigranti sa traverseze Mediterana in 2015, iar alti 450.000 anul viitor.
Revista online americana conservatoare FrontPage Magazine a comentat ironic informatia potrivit careia Arabia Saudita s-a oferit sa construiasca 200 de moschei in Germania pentru refugiatii sirieni, apreciind ca "Arabia Saudita, care nu permite constructia de biserici (pe teritoriul sau), dar finanteaza ridicarea de moschei pe "pamanturile necredinciosilor", nu intentioneaza sa primeasca refugiati sirieni, chiar daca acestia sunt tot musulmani". "E si asta o oferta. Singurul mod potrivit al Europei de a raspunde pe masura ar fi sa trimita in Arabia Saudita un milion de huligani, suporteri ai unor echipe de fotbal, si apoi sa se ofere sa construiasca scoli in care sa-i invete importanta distrugerii unei tari si abuzarii oricarui bastinas care le iese in cale", scrie FrontPage Magazine.
"Desigur, sauditii nu sunt atat de cretini incat sa se lase pacaliti. Nici macar daca ultrasii vin insotiti de femei si copii pe care sa-i foloseasca drept scuturi umane pentru a provoca emotie (...). Doar occidentalii sunt intr-atat de cretini incat sa se lase pacaliti in acest mod", mai scrie FrontPage Magazine.
"De ce oare atat de putini oameni se intreaba de ce sauditii sunt dispusi sa construiasca 200 de moschei pentru acesti "bieti refugiati disperati", dar nu sunt dispusi sa primeasca un singur refugiat (pe teritoriul lor)? Raspunsul este acelasi ca si in cazul intrebarii: de ce atat de multi musulmani sustin ca le pasa de "palestinieni" (...), si cu toate acestea nu-i primesc si nu le acorda cetatenie? Pentru ca nu sunt refugiati. Sunt armate. Arabia Saudita tocmai s-a oferit sa construiasca 200 de baraci pentru cei 800.000 de soldati care invadeaza Germania", conchide revista conservatoare americana.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 11.09.2015
Bancul zilei: Apropo cu alt sens final
Reţeta zilei: Gogosari a la dicarmencitta
Botoşani: Cetăţenii din Vorniceni despre controlul IJP la postul de Poliţie
* „boala lungă, moarte sigură”
Mariana Rarinca in instanta: Am avut o abordare gresita
daca stiam ce mi se va intampla, nu mai ceream un leu de la Livia Stanciu
Fostul ministru Relu Fenechiu, aflat in Penitenciarul Vaslui, ii invata pe detinuti "tainele" computerului
Homo naledi. In Africa de Sud a fost descoperita o noua specie de hominid
Explicatiile halucinante ale unei consiliere PNL pentru arestarea lui Sorin Oprescu
Romania ar putea renunta de anul viitor la importurile de gaze naturale
Gabriel Oprea, de un an si opt luni ministru la Interne, debuteaza luni la Consiliul JAI
Nici dacă faci greva foamei nu scapi de plata CASS
Ioan Rotundu
Autoutilitară furată din Portugalia depistată de poliţiştii de frontieră dorohoieni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog