Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5935
De la 07 Ianuarie 2003
122891584

Arde-l la buzunar pe Gorgan, că-i bancher şi are de unde plăti!

  • 20 March 2008, 23:00
Ieri după amiază, un cetăţean ce s-a recomandat a locui în carterul Griviţa II, adică spre gară, s-a prezentat la redacţia noastră cu un braţ de pliante. El s-a arătat extrem de deranjat de faptul că, venind de la serviciu, la intrarea în casa scării unde locuieşte, pe jos erau împrăştiate mai multe zeci de astfel de pliante. Cetăţeanul ne-a cerut să sesizăm Oficiul Judeţean al Protecţiei Consumatorului Botoşani, pentru că, zicea el, ştie că a apărut o lege care sancţionează o astfel de publicitate agresivă. Aşa cum se poate vedea şi din fotografia care însoţeşte articolul de faţă, pliantul a fost conceput de către Citibank România S.A., şi are un vădit scop publicitar.
Din conţinutul său cititorul este informat cu produsele oferite de către respectiva bancă vin în întâmpinarea satisfacerii unor nevoi personale ale familiilor, iar creditele se acordă în condiţii extrem de avantajoase. De oferte tentante nu ducem lipsă din partea băncilor, mai ales că numărul acestora a crescut şi prin Botoşani, iar concurenţa s-a acutizat.
Pentru că pe pliant era înscris, într-o căsuţă, numele lui Viorel Gorgan şi telefonul mobil al acestuia, l-am sunat. Omul s-a arătat extrem de bucuros că a primit un telefon, n-a negat distribuirea pliantelor prin scările de bloc sau cutiile poştale ale locatarilor şi a început să-şi prezinte lecţia, învăţată probabil cu multă asiduitate. Printre altele m-a întrebat de leafă, precizându-mi că dobânda la credit se negociază cu fiecare persoană în parte. L-am citit şi eu printre rânduri şi am înţeles că dobânda se „negociază” în raport de leafa de pe statul de plată. Mai pe înţeles, ai leafă bună, ai şansa la un credit cu o dobândă negociată la vedere şi o alta pe care ai s-o afli când începi să plăteşti ratele. Deşi mi-am declinat identitatea, omul n-a dat semne că ar şti cu cine vorbeşte. L-am lăsat cu speranţa că azi voi trece pe la el să încep demersurile pentru un eventual credit. Sunt convins că citind aceste rânduri nu va mai voi să „negocieze” nimic.
L-am sunat apoi pe Dumitru Monacu, directorul OJPC Botoşani. I-am expus situaţia, mai exact nemulţumirea cetăţeanului. „Potrivit Legii 363/2007, care a intrat în vigoare din ianuarie acest an, o astfel de publicitate este interzisă, iar legea o sancţionează. Mă voi autosesiza din cele ce le veţi scrie şi vom aplica măsurile corespunzătoare” – a fost punctul de vedere al directorului OJPC.
Pentru a-i uşura munca, îi aducem la cunoştinţă directorului OJPC că filiala Citibank România S.A. Botoşani îşi are sediul undeva pe la capătul liniei de tramvai de pe Primăverii. Cel puţin aşa ne-a precizat Viorel Gorgan. Mai consemnăm şi numărul de telefon la care ne-a răspuns: 0751245823. În ce-l priveşte pe cetăţeanul nemulţumit că i s-au încălcat dreptul la intimitate, nu doreşte despăgubiri şi nici nu vrea ca numele său să devină public. Îi respectăm dorinţa! (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Egner nu înţelege că pentru funcţia de primar, persoana lui este terminată”
„Fata se dă la măritat când este cerută”
citat din gândirea politico-filozofică a liberalului Câmpanu
Vor avea parte de o masă caldă de Paşte
După război, mulţi viteji se-arată!
Nori negri deaupra capului primarului de Dorohoi
Prefectul a fost oaspetele boierului Miclescu
Pictura botoşăneană concurează în Franţa şi Polonia
Cu rabia nu-i de glumit
Botoşănenii pot lucra în Germania
Maternitatea a primit incubatoare noi
Comisarii de Mediu continuă să împartă amenzi
A verificat dacă depozitele de gunoi „miroase” în stil european
Leta Ilie dezvăluie cum şi-a mărit sânii
Gabi Jugaru, ameninţat de un italian cu o farfurie de spaghete
Anunţ umanitar
Comentariul comentariilor (LXXIX)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Raţionament evreiesc
Program TELE’M Botoşani, vineri, 21 martie
Vrea angajată, satisface toate exigenţele
Ofertă giurgiuveană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog