Ingrediente: 2 kg ardei gras, 1 varza alba, 1 varza rosie, 50 gr sare grunjoasa neiodata, frunze de telina, 400 ml otet, 50 gr zahar, 2 l apa, boabe de piper, 5 gr conservant, foi de dafin.
Preparare: Se scot cotoarele de la ardei cu grija, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga. Varza se rade, sau se taie fideluta, se amesteca cu sare si se lasa cateva minute pana se inmoaie.
Se preseaza pentru a scurge zeama apoi se umplu ardeii cu amestecul de varza si se indeasa bine. Intr-un borcan se adauga foi de dafin, boabe de piper, ardeii, deasupra frunze de telina si adaugam solutia formata din apa fierbinte, otet, zahar, conservant si sare. Se capseaza si se pune la rece.
Servire: Sunt deliciosi.