Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17296
De la 07 Ianuarie 2003
122902945

Asistenţii medicali sunt tot mai mut ademeniţi în străinătate

  • 3 September 2010, 23:00
Asistenţilor medicali le vin tot mai multe oferte de muncă din străinătate, din mai multe ţări ale Uniunii Europene. Prin Eures, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă îi poate informa pe botoşăneni despre condiţiile ocupării acestor locuri de muncă. Potrivit reprezentanţilor acestei instituţii, sunt 200 de locuri de muncă disponibile pentru asistenţii medicali care vor să lucreze în afara graniţelor ţării, pentru salarii care, în medie, sunt de aproximativ 1500 de euro. Pe lângă locuri de muncă în spitalele din alte ţări ale UE, botoşănenilor li se deschid posibilităţi de angajare şi în agricultură, în comerţ, IT.
Aproximativ 100 de locuri de muncă sunt disponibile pentru lucrători în fermele de animale, pentru ospătari, asistenţi sociali, ingineri de diferite specializări, ingineri IT. Potrivit celor declarate de reprezentantul Eures, o condiţie indispensabilă angajării este cunoaşterea limbii engleze sau a limbii statului de unde vin ofertele de muncă. Acesta este însă şi principalul obstacol de care se lovesc cei mai mulţi botoşăneni care şi-ar dori un loc de muncă în străinătate atunci când vor să ia legătura cu angajatorii. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Cu un ochi la robinet şi cu unul la fântână
Bani pentru podul de pe râul Buhai, la ieşirea din Dorohoi
De ce ţine Ţâbuleac cu Guvernulk Boc?”
se întreabă retoric şeful liberalilor botoşăneni
Femeie atacată în scara blocului
Profesorii sunt puşi să facă şi munca oamenilor de serviciu
Din nou se pune problema schimbării manualelor şcolare
Directorii de şcoli aşteaptă sprijinul IŞJ
Bancul zilei: Bătrâneţe
Beleca – stafia portocalie din DSP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog