Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13782
De la 07 Ianuarie 2003
122899431

Asociaţia bolnavilor cronici are o problemă

  • 7 July 2011, 23:00
Asociaţiile bolnavilor cronici încep să îşi facă probleme pentru tratamentele acestor pacienţi, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că de la 1 august va forţa micşorarea preţurilor în farmacii, cu 15%, pentru multe dintre medicamentele indispensabile acestor bolnavi. Primii care şi-au arătat îngrijorarea sunt bolnavii de cancer, la care au ajuns semnale că în mai puţin de o lună nu îşi vor mai găsi pe rafturile farmaciilor medicamentele fără de care sunt condamnaţi la moarte. „Deja unele medicamente se găsesc mai greu. Această măsură va produce efecte catastrofale pentru miile de pacienţi bolnavi de cancer. Vorbim de medicamente vitale pentru noi şi semnalele sunt îngrijorătoare. Distribuitorii se orientează să-şi vândă produsele în alte ţări”, a declarat Mircea Dinu Ababei, reprezentant al Asociaţiei Bolnavilor de Cancer.
De altfel şi Federaţia acestor asociaţii a ieşit cu declaraţii publice pentru a trage semnalul de alarmă că mii de bolnavi de cancer îşi văd periclitate tratamentele.
„O dată cu această măsură, comerţul paralel va creşte şi medicamentele vor lua drumul altor ţări din UE, acolo unde preţurile de comercializare sunt mult mai mari. Suntem îngrijoraţi şi de faptul că în viitor, datorită acestor reglementări aparent menite să facă economii la buget, este posibil ca în ţara noastră să nu se mai comercializeze medicamentele care astăzi ne ţin în viaţă, în acest fel limitându-se drastic accesul pacienţilor la tratamente de ultima generaţie”, avertizează conducerea Federaţiei Asociaţiei Bolnavilor de Cancer.
Aceste semnale vin însă pe fondul asigurărilor date de Ministerul Sănătăţii, că nu se va ajunge la lipsa unor medicamente din farmacii, asigurări în care bolnavii nu mai cred. Reprezentanţii Asociaţiei Bolnavilor de Cancer spun că asigurările se referă, cu siguranţă, la medicamente care sunt depăşite şi care nu le mai oferă bolnavilor aceleaşi şanse de reuşită a tratamentelor.
Pacienţii vor avea ca alternativă continuarea tratamentelor cu medicamente de acum 20 de ani, spun reprezentanţii asociaţiilor de bolnavi. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Vocea din interfon
„Scrii prostii!”, concluzia fermă a prefectului
Ameninţările lui Roman şi Jijie
Ioan Rotundu
Primar deştept şi invers
Prima persoană care va atinge 150 de ani s-a născut deja
Testările angajaţilor din Finanţe încep în 11 iulie
rezultatele se vor anunţa la începutul lunii septembrie
SUA, tot mai aproape de incapacitate de plată
Trezoreria SUA lucrează în secret la o alternativă pentru evitarea colapsului
Romania vrea sa recastige Moldova. Da? Dar noi de ce nu stim?
Confiscarea confiscării
Singura ipoteză valabilă este omorul urmat de sinucidere
Neglijenţă păguboasă
Furaje incendiate de un fumător neglijent
Aranjamente politice scandaloase la APIA Botoşani
Liderul de sindicat Liviu Axinte recunoaşte realitatea de la Bac
Se face verificarea competenţei managerilor de spitale
Dispărut fără urmă
Electroalfa la ceas aniversar
Caricatura zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog