Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2611
De la 07 Ianuarie 2003
122888260

Atacatorul de la comisariatul din nordul Parisului avea interdictie pe teritoriul Romaniei pentru cinci ani

  • 11 January 2016, 23:00
Atacatorul de la comisariatul din nordul Parisului avea o interdictie de cinci ani pe teritoriul tarii noastre, inca din anul 2011, au declarat surse judiciare pentru Agerpres. Tarik Belgacem a venit in Romania la inceputul lui 2011 si a depus o cerere de azil. In urma interviului si a unei analize de risc, cererea acestuia a fost respinsa. Potrivit Digi24, Belgacem a stat in jur de 6 luni in Romania inainte de a fie expulzat.
Autoritatile romane au dispus o masura judiciara de interzicere pe o durata de cinci ani a accesului in tara, deoarece analizele au constatat un risc din punct de vedere al ordinii publice si al sigurantei nationale.
Potrivit sursei citate, au existat date care sa duca nu numai la neprimirea sa in tara, ci si la interzicerea primirii sale pe teritoriul Romaniei pe o perioada de cinci, ani, care ar fi expirat in luna iunie 2016.
Decizia de repatriere in tara de origine, respectiv Tunisia, a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti.
Cat timp s-a aflat in Romania, Tarik Belgacem a locuit in centrul pentru refugiati de la Timisoara.
Deoarece Tarik Belgacem a mai solicitat azil si in alte tari, Romania a pus la dispozitia acestora datele pe care le avea despre cetateanul tunisian, au mai declarat sursele citate.
Barbatul impuscat mortal joi la Paris in fata unui comisariat de politie in timp ce incerca sa patrunda in imobil a fost recunoscut de membrii anturajului sau care sustin ca este tunisian si ca il cheama Tarek Belgacem, au informat vineri surse apropiate anchetei, citate de AFP.
Tarek Belgacem a fost impuscat mortal joi de politisti in timp ce incerca sa intre intr-un comisariat de politie din nordul Parisului inarmat cu un cutit de macelarie si strigand "Allah Akbar!".
Implicat in 2013 intr-un caz de furt la Sainte-Maxime, i s-au prelevat amprentele si barbatul le-a spus jandarmilor ca numele lui este Sallah Ali. El a mai declarat ca nu are domiciliu fix si ca este nascut in 1995, la Casablanca, in Maroc.
Vineri dimineata insa procurorul Francois Molins a declarat ca "nu este deloc sigur ca identitatea pe care a declarat-o este cea reala". "Aceasta identitate este contrazisa de o hartie scrisa de mana", gasita asupra lui, "in care isi marturiseste credinta musulmana si pe care este desenat un drapel al DAESH", a declarat Francois Molins.
Intr-o declaratie pentru postul de radio France Inter, el mai precizeaza ca atacatorul isi preciza si numele, dar mentiona ca e tunisian, nu marocan.
Un alt post francez a relatat vineri dupa-amiaza ca barbatul ar fi fost recunoscut de o verisoara si ca se numeste Tarek Belgacem.
Potrivit unei surse apropiate anchetei, pe textul de revendicare gasit asupra lui era scris: "Sunt Abou Jihad Tounsi, Tarek Belgacem (Tunis)".
"Mai multe persoane din anturajul lui Tarek Belgacem, printre care un var si parintii sai, au recunoscut fotografia", a declarat o alta sursa apropiata anchetei. 'Exista deci o foarte mare probabilitate' ca sa fie el 'dar este inca prea devreme pentru a vorbi despre o identificare oficiala in acest stadiu', a adaugat sursa citata.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 12.01.2016
Bancul zilei: Logodnica, amanta şi femeia căsătorită
Reţeta zilei: Pui in sos dulce-acrişor
Siria: Opt elevi si profesoara lor au fost ucisi in urma unui raid al aviatiei rusesti in Alep
India: Politia a obligat un hot care inghitise un lant de aur sa manance 40 de banane
Iohannis a promulgat Legea dialogului social:
Sindicatele pot sa primeasca direct contributia de la angajator, fara ca banii sa ajunga intai la salariati
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
De ce marimea unui vagin nu este un subiect la fel de discutat precum marimea penisului
Cum va fi vremea dupa 15 ianuarie
Italia propune o Europa cu doua viteze
Raluca Turcan: Din punctul meu de vedere, Dacian Cioloş ar fi binevenit în PNL
"Prima doamna" a Cataloniei este o jurnalista romanca
Turcia va oferi permise de munca refugiatilor sirieni,
pentru a descuraja migratia acestora catre Europa
Lovitura pentru partidul lui Tariceanu in an electoral:
Daniel Chitoiu a renuntat la functia de secretar general al ALDE si se retrage din politica
Botoşani: Revelionul Pensionarilor a luat proporţii vangheliene
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog