Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14767
De la 07 Ianuarie 2003
122874834

Averea celor mai bogati 200 de rusi a scazut cu 73 miliarde dolari

  • Vladimir Potanin devine cel mai bogat om din Rusia
  • 16 April 2015, 23:00
Averea acumulata a celor mai bogati 200 de rusi, exprimata in dolari, scazut cu 15% anul trecut, potrivit clasamentului anual al editiei Forbes in limba rusa, care il plaseaza pe miliardarul Vladimir Potanin in fruntea clasamentului, pentru prima oara, scrie AFP. Sanctiunile occidentale si caderea cotatiei petrolului au generat o devalorizare de 40% a rublei in raportu cu dolarul si de 30% a indicelui bursier moscovit RTS, afectand direct patrimoniul oligarhilor.
"Averea cumulata a primilor 200 de oameni de afaceri ai Rusiei s-a redus cu 73 de miliarde de dolari", scazand de la 481 la 408 miliarde dolari, iar numarul de miliardari s-a redus de la 111 la 88, potrivit sursei citate.
O serie de miliardari apropiati de putere si vizati direct de sanctiuni sunt afectati puternic: averea lui Ghennadi Timcenko (energie, banci) a scazut cu 4,6 miliarde de dolari, pana la 10,7 miliarde. Arkadi Rotenberg (constructii) a pierdut -2,6 miliarde, pana la 1,4 miliarde, fratele sau Boris a piedut 750 milioane, pana la 950 milioane iar Iuri Kovalciuk a pierdut 750 de milioane, pana la 650 milioane.
Dar criza nu i-a afectat pe toti, arata Forbes, in conditiile in care averea a 37 de miliardari a crescut. "Pe fondul crizei, metalurgistii si detinatorii de imobile comerciale par sa se comporte mai bine decat ceilalti".
Averea lui Vladimir Potanin, unul dintre principalii actionari ai grupului minier Norilsk Nickel, a crescut cu 2,8 miliarde de dolari, pana la 15,4 miliarde, astfel incat acesta ocupa primul loc al clasamentului. Acest fost vicepremier de la finele anilor 1990, in varsta de 54 de ani, a profitat de cresterea capitalizarii bursiere a Norilsk, care se redreseaza dupa mai multi ani dificili.
Pe locul doi se afla Mihail Fridman (banci, telecom si distributie), a carui avere a scazut cu 3 miliarde, pana la 14,6 miliarde, urmat de fostul numar unu Alisher Usmanov (metalurgie, interne, telecom), a carui avere a scazut cu 4,2 miliarde, la 14,4 miliarde, si Viktor Vekselberg (industrie, -3 miliarde, 14,2 miliarde).
Agentia de pres[ HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Schelele de la Sf. Gheorghe, dovada istorică a incompetenţei
Bancul zilei: Olteanul în bazarul turcesc
Reţeta zilei: Gulaş de porc
Horoscopul zilei
Să nu fie de joi până mai apoi!
Seful Fiscului explica de ce nu a participat la audierile din Senat
Acele cazuri mediatizate, cum ca s-ar fi "inchis" afaceri pentru 2-3 lei gasiti in plus in casa, sunt pure inventii
Un senator vrea să cumpere tăcerea jurnaliştilor dându-le pensie specială
Cristian Preda: Europarlamentarii PSD strang semnaturi sa inlocuiasca Realitatea TV cu Antena 3 la Parlamentul European
Alina Gorghiu: Vom depune motiune de cenzura in aceasta sesiune
nu am garantia ca va duce la picarea guvernului
Cine este Laura Stefan, castigatoarea premiului "Femeia curajoasa" decernat de Ambasada SUA?
8 parlamentari botoşăneni vor pensii nesimţite
Ioan Rotundu
Scrisoare deschisă adresată cetăţenilor comunei Văculeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog