Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11384
De la 07 Ianuarie 2003
122897033

BCR ia in calcul actionarea in judecata a unor avocati pe care ii califica drept "samsari de litigii".

  • Reactia avocatilor: Gasesc regretabila pozitia BCR. E o scapare de PR neinspirata
  • 8 October 2015, 23:00
BCR ia in considerare actionarea in judecata a avocatilor care deformeaza mincinos realitatea in actiunile contra bancii, se arata intr-un comuniat transmis joi de reprezentantii celei mai mari banci locale. Banca acuza reaua credinta a unor avocati pe care ii califica drept "samsari de litigii", sustinand ca are o strategie de inchidere amiabila a litigiilor de peste doi ani de zile.
In ultimele zile, atat in mediile de socializare cat si in declaratii publice, cel putin doi avocati care reprezinta clienti sau grupuri de clienti ai BCR au acuzat bancile ca ofertele acestora de inchidere a litigiilor cu clientii sunt demne de un film de Hollywood cu "Hoti" inteligenti si "Politisti" pacaliti sau le-au acuzat direct de "terorism contractual". Adrian Cuculis, unul din avocatii vizati probabl de BCR a postat la cateva minute pe contul de Facebook un mesaj in care gaseste regretabila "iesirea" BCR. Vezi in text postarea integrala.
"Cazurile avocatilor care isi exprima public dezamagirea asupra intelegerilor amiabile dintre banci si clienti sunt dovezi de rea credinta a avocatilor. Recunoastem ca, din cauza pozitiilor inflexibile ale bancilor din trecut, litigiile de acest gen au fost un motor de castig nesperat si nemeritat pentru acesti avocati, dar observam ca schimbarea de abordare a bancilor creeaza frustrari serioase in randul acelor avocati care pierd astfel o sursa de venit si de vizibilitate", spun reprezentantii bancilor.
"Suntem insa cu adevarat surprinsi de aparitiile publice ale unora dintre acesti avocati, care fac promisiuni inselatoare referitoare la dobanzi nerealiste. Prin omisiune, clientii sunt indusi in eroare", mai spun reprezentantii BCR. Acestia sustin ca majoritatea proceselor au fost pierdute la instantele de apel si ICCJ, unde rata de succes a bancii fiind in jur de 80%.
"Din pacate, in cazul unor astfel de profesionisti a intervenit o reala deformare profesionala, din stimabili specialisti in Drept acestia transformandu-se in banali samasari de litigii.
Tocmai din acest motiv, remarcam inflamarea a conflictului cu orice pret, inclusiv cu cel al unor neadevaruri crase - grosolonia unor afirmatii mincinoase facandu-ne sa luam in considerare actionarea in judecata a avocatilor care le-au proferat. Singurul scop pare a fi acela de a profita financiar de pe urma intermedierii litigiilor intre consumatori si banci", sustin reprezentantii Departamentului Juridic, BCR.
Ce spune Adrian Cuculis, unul dintre avocatii vizati probabil de BCR:
Contactat de HotNews, Adrian Cuculis ne-a declarat ca isi va face publica pozitia pe Facebook, lucru care s-a intamplat in urma cu cateva minute. "Am inteles ca BCR ameninta ca ii va chema in judecata pe aparatorii care si-au exprimat parerea cu privire la "oferta" de mare generozitate prezentata, pentru ajutorarea imprumutatilor", scrie pe Facebook, Cuculis.
Amintim bancii, sustine avocatul, ca in egala masura trebuie sa cheme in judecata pe avocat, pe imprumutat, pe instantele de judecata care au constatat ca BCR si-a abuzat clientii,pe leguitor ca a redactat legea clauzelor abuzive si pe urma statul Roman in esenta ca v-a permis sa functionati in Romania si sa faceti saci de bani pe napasta ce a cazut asupra tuturor celor care au imprumutat bani de la BCR.
Le amintesc ca legea 51/1995 inca stipuleaza ca "Art. 4 In exercitarea profesiei si in legatura cu aceasta avocatul este protejat de lege.
(5)In exercitarea dreptului de aparare avocatul are dreptul si obligatia de a starui pentru realizarea liberului acces la justitie, pentru un proces echitabil si intr-un termen rezonabil.
Da, proces echitabil si liberul acces la justitie sunt elemente ale statului de drept, pe care BCR si-ar dori sa le elimine din textul legal, fiindca opinia ca oferta BCR este in esenta o non oferta nu este o parere singulara ci impartita cu toti colegii mei si imprumutati la un loc.
Echitabil ar fi, sa ne spuna imprumutatii, daca ei au simtit ca "oferta" aceasta despre care vorbeste BCR este ceea ce si-au dorit de la "benefactorul" BCR.
Nu s-a distorsionat cu nimic realitatea, insa din sute de procese impotriva BCR, gestionate de catre noi, cum de niciun client nu a semnat "oferta" BCR si totusi, comunicatul de presa spune ca sunt mii care au acceptat cu "bucurie" oferta bancii? Este lesne de inteles ca nu va convine pozitia pe care imprumutatii o au fata de BCR insa nici pozitia lor cand le-au fost luate casele nu a fost una comoda ca mai apoi sa le fie promis ca un comision abuziv nu o sa le mai fie incasat.
Gasesc regretabila pozitia BCR cu privire la ultima metoda de intimidare gasita si cred ca imprumutatii si anume clientii acestei banci vor fi cei care vor taxa pozitia lipsita de profesionalism de care au dat dovada.
Nu noi am fost cei care au emis comunicate de presa prin care spuneam ca NU VOM CERE IMPRUMUTATILOR SA RENUNE LA CERERILE DE CHEMARE IN JUDECATA iar a doua zi cei aflati in litigii cu BCR au primit oferte unde scria negru pe alb ca trebuie sa renunte la cererile lor de chemare in judecata si nici nu am denaturat adevarul cand am spus ca DOBANDA DE REFERINTA VARIABILA ESTE ILEGALA fiindca a fost incasata in mod diferentiat in sucursalele BCR, dar aceste lucruri le prezentam in instanta.
Vom considera totusi, ca a fost o scapare de PR neinspirata a celor de la BCR si in urma acestei pozitii, vor schimba strategia si vor veni cu oferte ce vor face dreptate in randul imprumutatilor.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ambiţie… de nefumător
Horoscopul zilei de 9.10.2015
Reţeta zilei: Zacuscă mixtă
Finul deputatului de Flămânzi Verginel Gireadă
Comunicat de presă FUNDAŢIA NICOARĂ Botoşani
Imagini cu flota rusa din Marea Caspica atacand cu rachete de croaziera tinte ale Statului Islamic in Siria
Cum se face opozitie in Kosovo
Doi deputati au aruncat in parlament cu gaze lacrimogene
Avocatul Poporului este interesat in cazul femeii din Botosani
Ea a incercat sa-si vanda copilul prin mica publicitate
Guvernul ar putea extinde saptamana viitoare amnistia fiscala si asupra persoanelor fizice
nu doar pentru firmele cu datorii la Stat/ Exista mai multe argumente pro decat contra ca masura sa cuprinda si firmele in insolventa
Cele 6 mesaje ale investitorilor straini transmise joi autoritatilor
Botoşani: Răzbunarea administratorului judiciar Mihaela Lazăr
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog