Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12161
De la 07 Ianuarie 2003
122872228

Bacul de toamnă începe cu proba orală

  • 20 August 2006, 23:00
Prima proba orală a sesiunii de toamnă a examenelor naţionale de bacalaureat va avea loc în perioada 21-22 august 2006, la limba şi literatura română, emoţiile fiind împărţite de aproape 43.000 de tineri care sau au picat în vară, sau rămăseseră corigenţi.
Un număr de 42.991 de absolvenţi ai clasei a XII-a care nu au promovat prima sesiune sau au avut corigenţe în vară vor participa la această sesiune a bacalaureatului. Elevii vor susţine examenele în 120 de centre de examinare din întreaga ţară, iar lucrările acestora vor fi corectate în 33 de centre de evaluare. La sesiunea august-septembrie a bacalaureatului pot participa atât elevii care nu au reuşit să promoveze prima sesiune, cât şi elevii care au rămas corigenţi, în vară, şi au reuşit să promoveze între timp.
Subiectele pentru probele orale au fost elaborate la nivel naţional şi cuprind teme din programele pentru bacalaureat. Comisiile de examen vor asigura, prin profesorii examinatori, întocmirea biletelor de examen, cu o zi înainte de începerea probelor orale. Subiectele de pe biletele de examen vor avea un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Probele orale sunt eliminatorii. Candidatul care a obţinut o notă sub cinci sau nu s-a prezentat la o probă orală este declarat „respins”, respectiv „neprezentat” la examenul de bacalaureat şi nu mai participă la probele următoare. Nu se admit contestaţii la probele orale şi practice din cadrul examenului de bacalaureat, cu excepţia probei de dicteu melodic şi armonic, de la profilul artistic – muzică. Următoarea probă orală, la limba şi literatura modernă, va avea loc în 23 şi 24 august. Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine examenul oral la limba şi literatura maternă în perioada 25-26 august. Probele scrise încep în data de 28 august, cu proba la limba şi literatura română şi continuă cu proba la limba şi literatura maternă, în data de 29 august. Elevii susţin proba obligatorie profilului în 30 august, urmând ca în 31 august să dea examen la o materie la alegere din specializarea lor, probă scrisă sau practică. Probele sesiunii de toamnă a bacalaureatului se încheie în data de 1 septembrie, cu examenul la o materie la alegere, care nu corespunde specializării. Rezultatele intermediare vor fi afişate în data de 4 septembrie, până la ora 16.00, iar elevii care sunt nemulţumiţi de note pot depune contestaţii în aceeaşi zi. Acestea vor fi soluţionate în 5 şi 6 septembrie, iar elevii vor afla rezultatele finale în data de 7 septembrie. Reamintim că la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat din acest an, Ministerul Educaţiei a decis recorectarea, prin sondaj, a lucrărilor din judeţele unde promovabilitatea depăşea 90 la sută sau era mai mică de 60 la sută. Numărul total de lucrări recorectate a fost de 1839, dintre care 16 la sută s-au dovedit a fi supraevaluate. Astfel, Ministerul Educaţiei a decis sancţionarea a 94 de profesori, dintre care 14 este posibil să îşi piardă locul de muncă, pentru că lucrările corectate de aceştia au fost supraevaluate cu 3,5 până la 4,5 puncte. 48 de profesori vor avea salariul scăzut cu până la 15 la sută pentru o perioadă de câteva luni, iar trei ani nu vor mai avea dreptul să participe la examenele naţionale. Cel mai ieftin au scăpat de 32 de profesori, care vor primi un avertisment şi li se va interzice să evalueze sau să corecteze la testele naţionale, bacalaureat sau titularizare timp de un an.
Sancţionarea profesorilor a reprezentat un prim semnal de alarmă că începe un proces de moralizare în învăţământ, a declarat Hărdău. De asemenea, sesiunea iunie-iulie a fost marcată şi de sustragerea subiectelor. În seara premergătoare examenului scris la limba şi literatura română, o jurnalistă din presa centrală a anunţat Ministerul Educaţiei că a cumpărat variantele de subiecte contra sumei de 50 lei noi. Toate subiectele de la bacalaureat au fost schimbate, iar poliţia a demarat o nouă anchetă. (NewsIn)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CXLI)
Horoscop
Senzaţie confuză
"E.U. nu dau şpagă - E.U. nu iau şpagă"
Zeci de copii abandonaţi în unităţi medicale
Cânepa a ajuns un blestem pe capul ţăranilor
O oază de dulceaţă într-o mlaştină cu alcool
Marea sărbătoare mare, pusă la cale de conservatori
Bugete locale secătuite de gripa aviară
Măsuri dictatoriale dispuse de Ministerul Sănătăţii
Alianţa solicită IŞJ măsuri pentru prevenirea fraudelor de la BAC
Puncte de vedere asupra coaliţiei la Botoşani
Sfârşit de săptămână plin de concerte la Galele Verii
Profesorii se pregătesc pentru a doua etapă a concursului unic
Focuri de armă pentru o maşină zgâriată
Decedat după ce s-a electrocutat
Beat şi fugar de la locul accidentului
"Nu am fost ofiţer acoperit sau descoperit" al Securităţii
Cozmin Guşă sugerează că Meleşcanu a colaborat cu Securitatea
PSD pregăteşte "masa critică pentru schimbare" chiar şi prin congres
Crin Antonescu respinge atacul la CNSAS al PSD şi al lui Guşă
Ioan Talpeş a fost şi este ofiţer de securitate activ
Gazele naturale s-ar putea scumpi din nou
Producătorii de lapte vor primi subvenţii după calitatea produselor
Un prânz la schitul Balş
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog