Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15987
De la 07 Ianuarie 2003
122876054

Bancul zilei: Cum a convins Nastase găina să voteze PSD

  • 20 July 2012, 23:00
În linia preocupărilor sale zoologice din ultima vreme, care au inclus salvarea unei capre din şanţ, Adrian Năstase s-a pozat lângă o ciurdă de vaci şi a vorbit cu o găină. Ultima ispravă a fost consemnată sâmbătă, în comuna mureşană Iernut. Acolo, la o fermă de păsări, premierul a luat în braţe o găină şi a dus-o aproape de ureche. Chestionat despre ce a “discutat” cu galinaceea, Năstase a replicat: “Am întrebat-o cu cine votează şi mi-a răspuns clar - cu PSD”. Iată cum, în plin week-end, Opoziţia a fost prinsă pe picior greşit! Năstase a lovit năprasnic, convingând şi găinile să voteze cu PSD. E drept, îi e tot mai greu să convingă oamenii, dar ce mai contează... După toate statisticile, în România sunt infinit mai multe găini decât oameni. Având alături tot păsăretul patriei, başca ovinele, bovinele, porcinele, caprinele şi cabalinele, Adrian Năstase chiar poate dormi liniştit: coroana de rege al necuvântătoarelor nu i-o poate lua nimeni.

Cum o fi reuşit premierul să convingă găina de la Iernut să ţină cu “aripa Năstase”? Exista trei variante: prin promisiuni, prin ameninţări sau prin şantaj. La capitolul promisiuni, nimic mai simplu. „Găină draga, în 2005 ţi se va indexa raţia de tărâţe. Nu vei mai avea obligaţia de a face ouă şi nici nu va mai trebui să cloceşti vreodată. Se poate aranja şi pentru un coteţ ultracentral, în Zambaccian, cu centrală şi termopan. Când vei împlini vârsta de pensionare, ţi se va recorela indemnizaţia de cotcodăcit. Vei muri de moarte bună. Numai cu noi poţi deveni o găină europeană!”

Ei, dar dacă n-o fi priceput moţata de vorbă bună? Nu-i nimic, trecem la faza a doua: ameninţările. „Auzi, surato, chiar ţi s-a urât cu binele? Chiar vrei să ştii cum e să stai pe farfurie în poziţia pan? Dar de-o vulpe care să-ţi ţină noaptea de urât, ce-ai zice? Sau de o partidă de vânătoare cu alice de mistreţ... crezi că ţi-ar rezista penajul? Cotcodac, te mai gândeşti?”

În fine, şantajul. „Bine, surato, tu ai ales. Dar să nu vii la mine să te plângi că Amarie te-a prins cu corupţia-n cioc, că ţi-a făcut dosar penal etc. etc. Va fi prea târziu, ţi-o spun. Ce, eu sunt de vină că ai şutit din grăunţele colegelor de coteţ? Sau că ai o relaţie extraconjugală cu cocosul cel pintenos? Ca să nu mai vorbim de dosarul cu gripa aviară, că-l ştii pe Brânzan, o dată te scoate nebună... Aud?”

”Aşadar, draga mea moţată, înţeleg că ai ales... PSD? Bravo, ştiam eu că ai apucături social-democrate!”
(Petrea Prostul)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
I-aş strânge de gât!
Ioan Rotundu
Vide: Masacrul de la Târnauca (partea II)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog