Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17040
De la 07 Ianuarie 2003
122902689

Barna a invitat-o pe Kovesi în USR:

  • 13 July 2018, 23:00
Președintele USR Dan Barna a declarat marți că a avut un "schimb de mesaje" cu fosta șefa a DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care a invitat-o în partid, iar aceasta i-a răspuns că vor putea sta de vorbă când se va întoarce din concediu. Barna a precizat că, dacă partidul decide să o susțină, în cazul în care aceasta decide să renunțe la cariera de procuror și să se înscrie în USR, poate fi un candidat la prezidențiale.
"A fost un schimb de mesaje în care i-am transmis că se bucură in continuare de încrederea şi de sprijinul nostru. I-am spus, de asemenea, că USR are uşile deschise pentru domnia sa în măsura în care va considera necesar să intre în politică şi i-am spus asta pentru că Laura Codruţa Kovesi este un simbol al luptei anticorupţie. USR este angrenat la propriu cu toate resursele în această luptă de susţinere a statului de drept şi, în măsura in care doamna Kovesi va dori să intre în politică, considerăm că ar putea să fie un membru foarte valoros al partidului nostru şi ar putea să aducă acea parte de Românie decentă, să avem un stat in care un condamnat penal care fură bani de la copii şi îşi plăteşte oamenii de la partid nu conduce statul," a declarat Dan Barna.
"Am primit un mesaj de mulţumire în care a apreciat cumva suportul nostru şi a spus că pentru perioada următoare se va retrage puţin, neavând concediu de 5 ani, după care vom putea să stăm de vorbă în perioada următoare. I-am spus că respectăm anunţul şi decizia de a rămâne procuror în perioada următoare şi orice decizie privind implicarea politică şi paşii următori aparţin exclusiv doamnei Kovesi. Nu se pune problema de refuz în acest moment pentru că oferta mea a fost aceea de a-i spune că uşile USR sunt deschise şi de a o invita în partidul nostru. Dincolo de asta, evident că viitorul va decide. E nevoie de o solidaritate şi de unitate a forţelor care vor un stat european şi un stat democratic", a spus el în continuare.
Întrebat ce poziție îi oferă în partid fostei șefe a DNA, Barna a răspuns: "Nu se pune problema de poziţii în acest moment, deocamdată doamna Kovesi a anuţat că rămâne procuror."
Întrebat de asemenea dacă ar putea să o susțină la prezidențiale, liderul USR a răspuns: "USR este un partid pe bune democratic şi orice membru care îşi doreşte să candideze pentru o poziţie, poate să facă lucru ăsta. Dacă partidul o va susţine, şi doamna Kovesi ca şi oricine altcineva poate să fie un candidat al partidului nostru.
Ar putea să fie o opţiune pentru România, pentru că dna Kovesi a dovedit în toată această perioadă că există posiblitatea ca un o să lupte în mod real pentru justiţie şi, da, achitările tocmai arată acest lucru - că justiţia funcţionează şi că nu avem încă un stat de Dragnea, în care instituţiile sunt cabinetul său de avocatură personal sau din perioada evului mediu pentru că, după codul administrativ aprobat aseară practic ceea ce se întâmplă este că instituţiile locale devin adevărate feude în care primarii sunt micii boiernaşi locali".
"Nu suntem la acest tip de decizie", a mai afirmat Barna, întrebat pe cine preferă între Dacian Cioloș și Kovesi. "Am anunţat - USR va avea un candidat propriu, care va fi acesta, vom vedea îm perioada următoare, avem o colaborare foarte bună cu colegii de la Romania 100 Dacian Cioloş şi lucrăm activ şi asumat în a crea o alternativă consistentă şi valoroasă pentru România care să funcţioneze" a mai spus el.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bâlbă a reorganizat OCPI după nevoile firmei neveste-si (IV)
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 9 - 15 iulie 2018
Bancul zilei: Strict evreiasc
Cum preotul Holba, ctitor a trei biserici, a fost aruncat în stradă
Ioan Rotundu
Ticăloşilor, daţi-ne Cornişa!
Laşitatea preşedintelui, bucuria infractorilor
Ioan Rotundu
nca Jurma, interimar la conducerea DNA, după revocarea lui Kovesi
Reacția Comisiei Europene după demiterea lui Kovesi de la DNA
Omul care a scos oraşul Ştefăneşti din buruian
Ioan Rotundu
Hafez al-Assad, fiul dictatorului sirian, despre Olimpiada Internațională de Matematică de la Cluj:
Concursul a fost mai greu pentru mine, decât cel de anul trecut
Pentru Bâlbă, bossul de la OCPI Botoşani, vin zile negre
Ioan Rotundu
Dan Deleanu, un analfabet funcţional ajuns subsecretar de stat
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Când priveşti de pe Măgura Ibăneştilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog