Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13634
De la 07 Ianuarie 2003
122899283

Baronul de Drăguşeni ştie să scoată câştig şi din apa chioară

  • Ioan Rotundu
  • 19 February 2019, 11:02
După dezvăluirile făcute săptămâna trecută despre noile afaceri ale baronului de PSD, primar al comunei Drăguşeni, Eugen Nichita, salariaţii primăriei au primit salariile. Numai că primarul mai vrea să afle şi cine „m-a turnat la Rotundu”. Iar pentru a afla cinei „turnătorul” le-a cerut funcţionarilor din primărie să meargă să jure la preot că n-au stat de vorbă cu mine.
Ca şef al lumii interlope din Drăguşeni, Nichita cere jurăminte în faţa preotului ce slujeşte la biserica din apropierea primăriei cu hramul Sf. Gheorghe, preot paroh Ioan Manoliu. Părintele este mai mafiot decât primarul. Împreună cu feciorul său priceput în comerţul cu antichităţi, părintele a vândut pe piaţa din Italia tot ce a fost valoros în colecţia arheologică a soţilor Crâşmaru, colecţie lăsată de familia de profesori pe mâna preotului ca fiind de încredere. Praful s-a ales din munca de-o viaţă a profesorilor Crâşmaru, nu şi din prosperitatea familiei Manoliu.. Mergând pe principiul „corb la corb nu-şi scoate ochii”, Nichita crede că principiul este valabil şi între interlopi.
Dar să continuăm prezentarea afacerilor primarului social-democrat, afaceri care-i ridică cota de încredere în interiorul PSD. Seceta care a afectat agricultura judeţului Botoşani acum 3 – 4 ani a adus Primăriei Drăguşeni o importantă sumă de bani din partea Guvernului cu titlu de despăgubiri pentru calamităţi, bani pe care primarul urma să-i folosească pentru a îmbunătăţi alimentarea cu apă a populaţiei.
Fără vreun proiect întocmit de specialişti, fără un deviz de lucrări, Nichita a adus o firmă din Darabani, recomandată de baronul PSD Costel Nazare, care a realizat o conducă de aducţiune apă pe distanţa dintre Sanatoriul Podriga şi localitatea Drăguşeni. De asemenea a angajat săparea mai multor fântâni, fără însă ca acestea să aibă şi apă.
Pentru că toate lucrările au fost efectuate şi decontate de primărie fără a exista documente legale de execuţie, la controlul Curţii de Conturi de acum doi ani, primarul a fost amendat cu 10 mii lei. Unul dintre cei doi inspectori a explicat unul angajat al primăriei că nu poate sesiza organele de cercetare penală pentru că şeful lui de la Botoşani, directorul Neculai Lupu, este din acelaşi partid cu primarul, adică PSD.
Peste tot în judeţ aducţiunile de apă realizate au fost predate de primari societăţii Nova Apaserv, singura abilitată să administreze astfel de reţele. La Drăguşeni primarul Nichita este în afara legii. Am discutat cu Ionel Oniciuc, angajatul societăţii Nova Apaserv de ce la Drăguşeni reţeaua continuă să fie administrată de primar. „Lucrarea neavând documentaţie tehnică la bază, nu o putem prelua la societatea noastră. Primarul a promis că va întocmi documentaţia necesară. Când ne-o va prezenta, atunci vom decide ce este legal” – mi-a explicat şeful de sector Ionel Oniciuc.
Pentru că fântânile săpate de primar prin firma contractată şi plătită cu bani mulţi n-au apă, am fost interesat să aflu de unde vine apa pe conducta primarului. „Primarul ne face comandă de câte 500 m.c. de apă iar noi, printr-un contor, o livrăm în conducta primăriei prin racordul de la Sanatoriu. Până acum a cumpătat 2.000 m.c. de apă” a fost răspunsul lui Oniciuc.
Apa intrată pe conducta primăriei ajunge la sătenii din Drăguşeni dar de plătit o plăteşte tot primăria, sătenii urmând a-şi exprima recunoştinţa faţă de primar atunci când vor fi solicitaţi la vot.
Cel care supervizează afacerile primarului Nichita este baronul PSD de Darabani Costel Nazare. El este cel care a stabilit ce firmă va lucra la conducta de apă şi tot el este cel care controlează şi celelalte investiţii derulate de primărie. Costel Nazare se consideră îndreptăţit să decidă ce are de făcut primarul deoarece la alegerile din 2016 a adus în comună mai multe zeci de tone de porumb boabe pe care le-a distribuit gratuit la săteni ca să-l voteze pe Nichita. Cum alegerile locale din anul 2020 se apropie, şi prezenţa lui Nazare în treburile Primăriei Drăguşeni va fi mai intensă.
Am încercat să contactez măcar un consilier local din opoziţie, PNL-ul are câţiva, dar toţi au refuzat să discute de teamă că dacă află primarul vor avea mari necazuri. Mai guralivi s-au dovedit a fi unii cetăţeni din Podriga, sat în care locuieşte şi primarul alături de viceprimar., ambii pricepuţi în „administrarea” banului public.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 18 – 24.02.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
Lumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Bancul săptămânii
Ministru iranian: Există un risc mare de război cu Israelul
Partidul lui Ponta cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale, Daniel Barbu,
după ce acesta a participat la o reuniune ALDE: A încălcat principiul
Invidia directorului şcolar Vasiliu pe munca profesorului Manolache
Ioan Rotundu
Ce drepturi și obligații avem în timpul unei percheziții domiciliare
sau a sediului social și ce avem de făcut?
În lipsă de poliţişti la sate, hoţii fură şi violează în zori de zi. Cazul Lişna
Ioan Rotundu
O ticăloşie menită să distrugă cariera unei învăţătoare
Ioan Rotundu
Şoferul ministru Budăi conduce abil pe autostrada propagandei PSD
Ioan Rotundu
Inculpata Raluca Stâncescu şi maliţiozitatea judecătorului
Ioan Rotundu
Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar
Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi
Lupul paznic la oi:
solicităm retragerea propunerii lui Mircea Drăghici pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente
Impostorul ticălos Tudorel Toader trebuie canonizat sfântul infractorilor
Ioan Rotundu
Lupaşcule, şi un mincinos profesionist s-ar fi ruşinat!!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale
Ioan Rotundu
Cioloș, despre Dragnea
E nevoie de mult tupeu să te duci la Timmermans și să vorbești despre valori comune, după ce ți-ai pus slugile să-l dea în judecată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog