Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Publicitate
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18436
De la 07 Ianuarie 2003
122878503

Bashar al-Assad: Campania de bombardamente a britanicilor impotriva Statului Islamic va esua

  • 6 December 2015, 23:00
Presedintele sirian Bashar al-Assad a sustinut, intr-un interviu acordat publicatiei Sunday Times, ca David Cameron nu va reusi sa puna capat terorii jihadistilor Statului Islamic prin campania de bombardamente din Siria, aprobata saptamana aceasta de catre Parlament, scrie Reuters.
Legislativul britanic a aprobat, miercuri seara, dupa mai mult de zece ore de deliberari, implicarea Regatului Unit in lupta impotriva grupului terorist Statul Islamic. Cateva ore mai tarziu, primele avioane de vanatoare britanice au bombardat infrastructura de exploatare a petrolului controlata de jihadistii din Siria.
Insa, presedintele sirian nu pare foarte incantat de implicarea britanicilor in bombardamentele de pe teritoriul sirian. Astfel, intr-un interviu acordat inainte de votul din Parlament, Bashar al-Assad a sustinut ca strategia militarea a lui Cameron din Siria este destinata esecului si nu va face decat sa inrautateasca situatia din zona.
”Vor esua din nou. Nu poti sa tai o parte din cancer, trebuie sa-l extragi in intregime. O astfel de strategie se aseamana cu taierea unei bucati din cancer. Cancerul pur si simplu se va extinde mai repede in corp”, a mentionat presedintele sirian.
Bashar al-Assad l-a ridiculizat pe premierul britanic si pentru declaratia sa legata de existenta a peste 70.000 de rebeli moderati sprijiniti de Occident in Siria. Acestia ar putea, in opinia lui Cameron, sa recucereasca teritoriul ocupat de Statul Islamic si sa ajunga la o rezolvare politica pentru razboiul civil sirian.
”Acesta este un nou episod dintr-o lunga serie de farse ale lui Cameron... unde sunt ei? Unde sunt cei 70.000 de rebeli moderati despre care vorbeste? Nu sunt 70.000. Nu sunt nici macar 7.000”, a spus Assad.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Calm doamnei
Reţeta zilei: Tocăniţă de cartofi cu carne de porc
Horoscopul zilei de 7.12.2015
Catedrala Mantuirii Neamului NU primeste bani de la buget pentru 2016
O femeie din Florida, raportata la politie de catre masina sa dupa ce a fugit de la locul unui accident
Epava galionului spaniol San Jose, care transporta aur si smaralde, descoperita in largul Columbiei la peste 300 de ani de la naufragiu
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, despre absenta finantarii bisericilor:
E doar un proiect de buget. Speram ca nu va ramane asa
Initiativa legislativa privind sanctionarea penala a celor care colecteaza fondul scolii este sustinuta de Asociatia Elevilor din Constanta
Franta: Alegeri regionale, in umbra atacurilor teroriste.
Extrema dreapta ar putea obtine un succes istoric
Dacian Ciolos, catre Patriarhul Daniel
Guvernul va pune la dispozitie resurse financiare in functie de posibilitati pentru lacasele de cult aflate in constructie
Presa+n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.12.2015
Lumea lu' Rotundu: Ziua Naţională la Darabani
Admir vă ajută în treburile gospodăreşti
Botoşani: Cârdăşie social-democrată pe banii publici de la CAS
Ioan Rotundu
Întrunire liberală în fieful deputatului-infractor Verginel Gireadă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog