Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19725
De la 07 Ianuarie 2003
122905374

Bashar al-Assad i-a trimis un mesaj Papei Francisc prin intermediul unei delegaţii siriene

  • 29 December 2013, 23:00
Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, i-a trimis un mesaj, sambata, Papei Francisc, prin intermediul unei delegatii siriene care s-a intalnit, la Vatican, cu monseniorul Pietro Parolin, secretarul de Stat al Curiei Romane, potrivit AFP.
"In cursul diminetii, secretarul de Stat al Sfantului Scaun, monseniorul Pietro Parolin, si secretarul pentru relatia cu alte state, monseniorul Dominique Mamberti, s-au intalnit cu o delegatie a Guvernului sirian", se arata intr-un comunicat al Vaticanului.
"Delegatia a adus un mesaj din partea presedintelui al-Assad", precizeaza comunicatul. Intrebat despre continutul mesajului, purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi, a refuzat sa ofere detalii, citeaza Mediafax.
Potrivit agentiei oficiale siriene Sana, in mesajul sau, Bashar al-Assad i-a multumit Papei pentru pozitia sa privind Siria, care "se confrunta cu o agresiune", si a afirmat ca orice solutie a acestui conflict trebuie sa fie discutata in cadrul unui "dialog national intre sirieni", fara implicarea altor state, deoarece "poporul sirian este creatorul propriului sau destin si numai el poate sa-si aleaga directia" de dezvoltare.
Presedintele sirian noteaza ca este dispus sa participe la conferinta de pace privind Siria, care urmeaza sa fie deschisa pe 22 ianuarie in Elvetia.
Bashar al-Assad a subliniat ca Guvernul sirian este hotarat sa-si exercite "dreptul la aparare a tuturor cetatenilor sai, de orice fel de confesiune, impotriva crimelor comise de gruparile takfiri (extremisti sunniti) care le ataca casele, locurile de cult si cartierele".
De asemenea, presedintele sirian a denuntat "sustinerea militara, logistica si materiala", oferita de catre statele vecine "teroristilor", termen ce desemneaza rebelii in terminologia oficiala, informeaza Sana.
In mesajul "Urbi et Orbi" de Craciun, Papa Francisc a cerut tuturor partilor beligerante sa permita trimiterea de ajutoare umanitare in Siria.
Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si confruntari intre grupuri insurgente afiliate opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilantul violentelor este, potrivit diverselor estimari, intre 100.000 si 120.000 de morti.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Limba română anchetată la Tiraspol, chiar în sfânta zi de Crăciun
Fotografia lui Victor Ponta cu Regele Mihai, o manipulare grosolană
John Kerry a promis Israelului eliberarea spionului Jonathan Pollard, dar Barack Obama se opune
Canabis: SUA se pregătesc să deschidă primele "coffee shop"-uri
Salina Turda, inclusă într-un top al destinaţiilor de călătorie incredibile din lume
Ce ne aşteaptă anul viitor in materie de fiscalitate
cele mai importante modificări fiscale care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2014
Preocupări in Germania in legătură cu eliminarea restricţiilor pentru români şi bulgari
Prognoza meteo pentru ultimele două zile ale anului
Ce crede Andrei Pleşu despre plicurile oferite medicilor
Gastronomie: Sarmale moldoveneşti
Bancul zilei: Când pune mâna nevasta…
Pluguşor
Victor Ponta a luat masa cu primarul din Jina si cu Ghiţă Ciobanul
Învăţătoare, filmată în timp ce le cere părinţilor bani pentru cadouri de Crăciun
"Astea-s cadourile voastre? Atât vă reprezintă?" Inspectoratul Şcolar Bucureşti face verificări
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog