Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13980
De la 07 Ianuarie 2003
122874047

Bate Vintu de puşcărie?

  • 19 October 2010, 23:00
Am citit, ieri, stenogramele cu Sorin Ovidiu Vīntu. Iniţial, am zis pas, dar am fost stīrnit de mai multe persoane. Le-am luat la rīnd cam pe toate cele mai importante, mai ales discuţiile cu oamenii din trust. Acum, gura cea slobodă a lumii spune că SOV e la un pas de puşcărie. Ceea ce n-ar fi departe de adevăr, dar de la nişte discuţii pīnă la condamnare, zău dacă nu-i un drum lung. Spre exemplu, să luăm discuţia cu Dragoş Stanca.
Ce reiese de acolo? Nu că Vīntu se gīndea să cumpere doi bloggeri, ci că ştie foarte bine că telefonul īi este ascultat. “Uite, acum e clar şi pentru Coldea“. Asta dacă e vorba de Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI. Discuţiile despre cum īşi tratează Vīntu angajaţii sīnt irelevante. Īn fond, cīnd īi zici şefului “Mă doare-n cur” sau “cot” sau “fund”, īn funcţie de cum a avut sereistul chef să transcrie, īnseamnă că dracul nu-i chiar aşa de negru şi că, pīnă la urmă, există nişte glume interne. Īn fine.
Totuşi, şi mai important, pasajul cu adevărat relevant din toate discuţiile este motivul răfuielii dintre SOV şi Traian Băsescu:
Războiul real a īnceput cu Băsescu din momentul īn care a apărut pe Realitatea Tv două fete cinci palate şi am īnceput să ne luăm de Ioana Băsescu, să o f… pe aia īn gură pānă la loc comanda, chestie care l-a deranjat pe părintele Ioanei Băsescu īn mod vizibil, spunānd: Păi, f… morţii mă-ti, una vorbim, başca ne īnţelegem, mi-o tragi pe la spate, băi, Manea slutul şi urātul? Eu ce p… mea ţi-am făcut să te iei de copilul meu īn halul ăsta?, reacţie pe care ai fi avut-o şi tu, aş fi avut-o şi eu, cānd e vorba de copilul meu. [...] Bă, aveam o relaţie bună cu el şi mă trezesc că-mi trage o muie şi-mi şi transmite ţi-am tras-o prin gură. Păi băi, p…, una ne-am īnţeles, alta faci? Nu e normal ca organizaţia, īn momentul īn care avem interese clare, de business, nu de altă natură, că totul se reduce la business, tati, să poată funcţiona corect? Avem o īnţelegere cu Băsescu, trebuie să fim capabili să o respectăm, fără să manipulăm nimic, ci pur şi simplu printr-o dispoziţie īn staţie, īncepānd de astăzi suntem tovarăşi cu Băsescu. Punct şi de la capăt, aşa se joacă jocul ăsta, că altfel te surprinzi…
Din discuţia cu Sergiu Toader, mai exact. Eh, din toată povestea asta, reţineţi următoarele: dacă sīnt mai importante astfel de bălării, e clar că avem o problemă gravă. Vorbim aici de o luptă a influenţelor şi, se vede, Băsescu iese cīştigător, cel puţin deocamdată. Īnsă e de porc să te concentrezi pe răfuieli personale, din partea lui Băsescu, cel puţin, īn loc să-ţi vezi de treaba ta. Şi tot de porc e, şi din partea lui Vīntu, iertaţi-mi citatul din “jmecheraş”, să tragi o muie tuturor ziariştilor care, cel puţin teoretic, ar trebui să prezinte faptele aşa cum sīnt.
Dacă aţi citit stenogramele, ştiţi că Vīntu zice, la un moment dat, că singurul lui business īn momentul de faţă e cel de presă. Or, asta-i doar aşa, de urechile sereiştilor. Din toată discuţia asta, nu rezultă altceva decīt că singurul lui business, presa, nu este decīt o acoperire pentru altele. Respectiv, influenţa şi modul ei de folosire, despre care, probabil, Vīntu ar putea scrie un īntreg manual.
Fireşte, īn dosarul mogulului, cele mai multe stenograme nu sīnt nici pe departe relevante şi, vorba americanului, sīnt dovezi circumstanţiale īntr-un caz, cel mult, de trafic de influenţă. Altfel, nu valorează doi lei. Da, sīnt relevante pentru modul īn care se face presă īn Romānia, īn caz că mai era nevoie de īncă o dovadă. Să nu-mi zică cineva că la Voiculescu o fi altfel, că nu-l cred, e fix la fel. Şi, probabil, şi la Patriciu.
Există, desigur, loc de interpretări. Viitorul lui Vīntu urmează să se decidă, probabil, pīnă la sfīrşitul anului viitor. Pentru SOV, acum, e cu ghici: fie liber – are şi influenţa aia rolul ei, ca să nu mai zicem de bani -, fie īn puşcărie. Pentru Băsescu īnsă, e trist. Dacă Vīntu īşi merită soarta, pentru Băsescu e grav că a reacţionat -īn ciuda promisiunilor electorale cu distrusul corupţiei şi alte bălării similare – abia īn momentul īn care şi-a simţit familia atacată.
Or, asta nu-i normal. Asta arată īncă o dată, dacă mai era nevoie, dar la un nivel mai mic – interesele unei familii restrīnse – cum sīnt urmărite interesele familiei. Prin familie, poţi īnţelege orice, de la grupuri de interese (sic!) şi pīnă la īntregul partid. E o boală cruntă de care suferim şi, probabil, de care n-o să scăpăm niciodată.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dragoste la bătrāneţe
Moţiunea de cenzură va fi prezentată miercuri in Parlament şi votată pe 27 octombrie
Doi indivizi īmpotriva sistemului: Yes Men ataca din nou
Agresorul Maricicai Hahaianu, aplaudat de 200 de italieni in momentul arestării
Roma nu mai are primar, de astăzi Alemanno este primarul Bucureştiului
Romān, laureat al celei mai īnalte distincţii a Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale
S-a ales praful din topul politicienilor
Predicţiile lui Alvin Toffler pentru urmatorii 40 de ani
femeile vor avea o putere de decizie fără precedent omenirea va intre īn era "petabyte-ului"SUA vor depinde de China
Zona centrală ticsită cu parcări
De acum īntr-un an maidanezii vor deveni o amintire
Primarul de Botoşani, Cătălin Flutur, declarat „Europeanul lunii octombrie”
De săraci ce suntem, nici infractorii nu mai prosperă
Anunţ īntrerupere energie electrică
Pacienţii fug de la medicul de familie şa Urgenţe
Īn judeţ, se vor īnfiinţa noi posturi de medici de familie
Se fac anchetele sociale pentru acordarea „banilor de liceu”
Primartii vor fi obligaţi să asigure venitul minim garantat
īn caz contrar riscă să fie sancţionaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog