Consumatorii de vin au un regim alimentar mai sănătos decât persoanele care preferă berea, susţin oamenii de ştiinţă danezi într-un studiu publicat vineri în Jurnalul Medical Britanic, informează Reuters. Băutorii de vin au tendinţa să mănânce mai multe fructe şi legume, măsline şi brânzeturi cu un conţinut mai scăzut de grăsimi, în timp ce băutorii de bere sunt mai înclinaţi spre consumul alimentelor semipreparate, al alimentelor cu mult zahăr, al cârnaţilor, fripturilor de miel şi preferă mai mult unt şi margarină. Rezultatele acestui studiu indică faptul că persoanele care cumpără vin, cumpără în număr mai mare alimente considerate sănătoase pentru organism, decât cei care cumpără bere, susţine profesorul Morten Gronbaek de la Institutul Naţional pentru Sănătate publică de la Copenhaga. Profesorul Groenbaek şi echipa pe care o conduce au urmărit comportamentul consumatorilor danezi care cumpără vin, bere, atât vin cât şi bere, sau care cumpără numai băuturi nealcoolice din supermarket-uri. Studiul lor este fundamentat pe analizarea a nu mai puţin de 3,5 milioane de astfel de tranzacţii. Deşi acest studiu a fost realizat doar pe comportamentul consumatorilor danezi, profesorul Gronbaek susţine că studii realizate în Statele Unite şi în Franţa au avut rezultate similare. Conform acestui studiu, consumatorii de vin tind să provină dintr-o pătură socială mai educată, mai sănătoasă şi alcătuită preponderent din femei între două vârste care consumă alcool cu moderaţie. De cealaltă parte, portretul tip al băutorului de bere este bărbatul tânăr, fără studii superioare şi care consumă mai mult alcool.