Conform rezultatelor studiului, persoanele care beau frecvent vin au o dietă bazată mai mult pe carne albă, fructe, legume, măsline, brânzeturi mai puţin grase faţă de băutorii de bere, care consumă foarte multă carne roşie, băuturi răcoritoare carbogazoase, zahăr, cârnaţi, carne de miel şi unt.
"Studiul a arătat faptul că persoanele care cumpără vin, achiziţionează mult mai multe alimente sănătoase decât cele care beau bere", a precizat profesorul Morten Gronbaek de la Institutul Naţional de Sănătate Publică din Copenhaga, iniţiatorul studiului. Echipa de specialişti danezi a urmărit atent ceea ce cumpără de obicei băutorii de vin, de bere şi de băuturi răcoritoare din supermarketuri. Astfel, cercetătorii au ajuns să analizeze peste 3,5 milioane de tranzacţii. Rezultatele, publicate şi în British Medical Journal, au arătat faptul că aceleaşi obiceiuri le au şi cumpărătorii din Statele Unite şi Franţa.
Gronbaek a mai declarat faptul că persoanele care consumă frecvent vin au un nivel de educaţie mai ridicat, sunt sănătoase şi mai puţin predispuse la obezitate, în comparaţie cu oamenii care consumă bere şi au un nivel de educaţie scăzut, iar din punct de vedere medical sunt predispuse la obezitate şi accidente cardio-vasculare. (Lucullus)