Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2368
De la 07 Ianuarie 2003
122888017

Berlusconi, numit "nebun" şi "iresponsabil"

  • 29 September 2013, 23:00
Presa italiana a condamnat la unison retragerea din Guvern de catre Silvio Berlusconi a ministrilor din partidul sau, gest care a aruncat Italia - a treia economie din zona euro - intr-o noua criza politica. "Un gest nebunesc" sau "un gest nedemn", a titrat presa din Peninsula, preluata de AFP, care condamna strategia iresponsaila a lui Berlusconi de a-si pastra postul de senator.
"Politica italiana s-a golit practic de continut si nu mai are nici un orizont", a declarat un respectat specialist in drept constitutional, Stefano Rodotà. Chiar si premierul Enrico Letta, cunoscut drept un politician mai degraba retinut, si-a pierdut calmul notoriu si a declarat ca initiativa lui Berlusconi este "un gest nebunesc si iresponsabil, destinat in intregime sa-i protejeze interese personale".
Reamintim ca ministrii partidului de centru dreapta PdL, condus de Silvio Berlusconi, au demisionat din guvern simbata seara, dupa ce anterior parlamentarii controlati de Berlusconi convenisera sa demisioneze in bloc din Parlament in cazul in care fostul sef al guvernului va primi votul negativ in Senatul italian in data de 4 octombrie, scrie AFP.
Conform unei legi adoptate in 2012, Berlusconi (77 de ani) ar putea fi in curand "demis" din functia de senator si declarat incompatibil, dupa ce la data de 1 august a fost condamnat la inchisoare. Datorita varstei inaintate, Berlusconi isi va ispasi pedeapsa la domiciliu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Irinel şi Monica
Peer Steinbruck, invins de Angela Merkel în alegeri, a demisionat din toate funcţiile deţinute în SPD
Victor Ponta şi-a amintit că mai trebuie şi să guverneze
Implicaţii ale surprinzătoarei decizii luate de Franţa socialista
Lumea luă Rotundu: Scandal între vecini
Incident funcţionari Primăria Botoşani
Traian Basescu anticipează eşecul privatizării CFR Marfă
Botoşani: „Zilele Ruşinii” s-au încheiat
Ioan Rotundu
Primăria a organizat Zilele recoltei cu legume social-democrate
Ciuc-ciuş măgărel zis Oidiu Portărel
Loto România: Tragerea de duminică, 29 septembrie 2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog