Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23222
De la 07 Ianuarie 2003
122908871

Black Cube, firma angajata sa o spioneze pe sefa DNA, a vorbit pentru Stirile ProTV

  • Dezvaluirile lor, respinse de autoritati
  • 14 April 2016, 23:00
Compania israeliana Black Cube, ai carei angajati au fost arestati pentru ca ar fi spart conturile de e-mail ale rudelor si apropiatilor Codrutei Kovesi, sustine ca au actionat in Romania, in concordanta cu legea si in baza unei autorizatii.
Autoritatile romane infirma totul. Teoria este insa sustinuta de un reprezentat al companiei care a vorbit pentru Pro Tv, despre acest dosar misterios. Miercuri unul dintre cei doi israelieni, David Geclowitz a fost adus in fata anchetatorilor care i-au perchezitionat laptoul. Au cautat probe care sa arate ca suspectul a obtinut fraudulos informatii din casutele postale ale rudelor procurorului sef al DNA.
Pe de alta parte, pentru prima data de la inceperea anchetei reprezentantii firmei ''Black Cube'', angajatorii israelienilor din dosar si-au spus punctul de vedere.
Ido Mirkowskz, purtatorul de cuvant al Black Cube: "Nu este niciun dubiu ca Black Cube a actionat in Romania dupa legile din aceasta tara si in mod oficial, cu o autoritzatie de la cel mai inalt nivel din Romania. Vom continua sa facem tot ce este posibil pentru ca acest caz sa aiba un final fericit si sa ii aducem acasa pe Ron si David cat mai repede.”
Repoter: Ne puteti spune cine anume v-a angajat?
Ido Mirkowskz, purtatorul de cuvant al Black Cube: “Acesta e singurul comentariu oficial, nu discutam despre clientii nostri"
Numai ca arestarea celor doi angajati Black Cube arata ca autoritatile statului roman sunt de alta parere. Cei doi nu ar fi respectat legile de aici.
Mihai Belu, directorul executiv al unei companii de detectivi: "Legea nu specifica foarte clar ce tip de investigatii se pot face, adica normele nu spun poti sa faci filaj. Este evident ca firmele de investigatii nu iau o persoana de pe strada si o bat ca sa obtina informati. Este evident ca nu asculta telefoane, pentru ca toate actiunile astea intra in contradictie cu alte legi "
In ceea ce priveste autorizatia de la cel mai inalt nivel pe care cei doi angajati Black Cube ar fi avut-o, aceasta nu este de gasit. Pe rand, toate organismele de control din Romania au infirmat ca ar fi stiut de aceasta activitate. In plus, daca o firma privata vrea sa actioneze aici, trebuie sa anunte inspectoratul general de politie, spun detectivii particulari romani.
Mihai Belu, directorul executiv al unei companii de detectivi: "E posibil sa fi facut si vreo colaborare cu cineva de aici din Romania, dar in mod evident persoana din Romania nu ar fi stiut ce vor ei sa faca. Asta ar fi fost singurul motiv pe care ei ar fi putut sa il invoce, ca noi am colaborat cu aceasta firma care are licenta, atestat si am anuntat politia ca am venit aici sa facem activitati. "
Lucrurile nu ar fi stat asa, reactioneaza politistii: "Politia Romana nu a fost instiintata de nicio companie straina cu privire la desfasurarea unor investigatii pe teritoriul Romaniei si nu au fost solicitate acreditari in acest sens."
Ramane un mister cine este clientul care a cerut aceasta ancheta care o viza, printre altii, si pe Laura Codruta Kovesi. Tot ceea ce se stie este ca vorbim despre un cetatean roman.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Demnitatea măgarului
Reţeta zilei: Lapte deu bou
Horoscopul zilei de 14.05.2016
Botoşani: Un nou abuz de putere a comisarului şef Mihai Bunduc
Ministrul muncii si-a dat demisia
Prima reactie a lui Dacian Ciolos in scandalul de la Opera Nationala
Performanta trebuie apreciata indiferent de unde vine. Discursul xenofob nu-si are locul intr-o Romanie care se doreste deschisa spre lume
Pocedura de restituire a taxei de mediu
Rasul nu ingrasa decat daca esti fraier
Seful Comisiei de munca din Camera Deputatilor: Claudia-Ana Costea nu a fost lasata sa-si faca treaba
Raluca Pruna anunta ca DIICOT va functiona dupa modelul DNA:
Nu stiu daca este o veste buna pentru toata lumea
Vladimir Putin: Informatiile din Panama Papers sunt reale, dar nu acuza pe nimeni / In spatele lor se afla SUA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog