Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21556
De la 07 Ianuarie 2003
122881623
Bloomberg:

Schweighofer vinde pădurile pe care le deține în România către grupul suedez GreenGold

  • 26 March 2018, 23:00
Grupul austriac Schweighofer vinde pădurile pe care le are în România către investitorul suedez Greengold Asset Management AB/KB, potrivit Bloomberg. Mai exact, vinde societatea Cascade Empire și Ocolul Silvic Cascade Empire, care împreună dețin 14.283 hectare de pădure în nordul României, potrivit unei declarații emise luni de Schweighofer.
Prețul de achiziție și detaliile contractului nu au fost divulgate.
În urmă cu un an, Asociatia pentru Certificare Forestiera (Forest Stewardship Council - FSC ) a retras definitiv certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, dupa ce activiști din trei țări (Germania, Austria și Romania) au înmânat o petiție semnată de peste 250.000 de cetățeni directorilor FSC. Compania a fost acuzată că a prelucrat lemn provenit din exploatări ilegale.
În urma acestei decizii, lemnul tăiat ilegal din pădurile României nu mai este certificat ca fiind sustenabil și nu mai poate fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale. În aceste condiții, marile lanțuri de magazine au sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer.
Schweighofer mai operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de panouri. Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea - la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești. Din octombrie 2015, din grupul Schweighofer face parte și o fabrică de cherestea în Germania.
Greengold este deja prezent în România, deținand circa în prezent circa 18.000 hectare de pădure. În 2015, Greengold a vândut către Ikea 33.600 de hectare. RISE Project a anunțat, în luna ianuarie 2015, că universitatea Harvard a cedat, după un scandal imens de corupție, o parte pădurile deținute în România către grupul suedez Greengold, condus de către parteneri și angajați de la București ai diviziei de investiții a universității americane. Grupul a fost înființat de un suedez de origine română, Sorin Chiorescu, acesta fiind în prezent președintele Greengold.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Muzeul Judeţean Botoşani în întâmpinarea Centenarului
Bancul zilei: Becaliană
Horoscopul zilei de 27.03.2018
Vicepremierul Paul Stănescu: În această lună vom veni cu o lege a achizițiilor publice.
Robert Negoiță, președinte al Asociațiilor Municipiilor, ar vrea o unitate centralizată de achiziţii publice
Regimul fiscal al microîntreprinderilor sub semnul incertitudinii
Dragnea la învestirea lui Trump: cum descrie New York Times
o schemă prin care accesul la președintele SUA ar fi fost folosit ca ”premiu pentru potențialii clienți” ai unui om de afaceri
Din 1 aprilie 2018, plafonul pentru scutirea de TVA va fi de 300.000 lei.
Vezi ce se schimbă în cazul cesiunilor de creanță vândute în pierdere dar și alte modificări fiscale recente
Probleme în lanț la Nuclearelectrica.
Dupa oprirea controlata a Unității 1 de la Cernavodă, și puterea Unității 2 a fost redusă la 55%
Transgaz- un nou record negativ în privința investițiilor:
Dosarul Skripal, val de expulzări de diplomați rusi:
Un diplomat rus la București a fost declarat persona non-grata
100 de ani de puţine bucurii şi multă durere
Ioan Rotundu
Declaraţia de Unire a Basarabiei cu România
de la 27 martie 1918
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog