Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3665
De la 07 Ianuarie 2003
123277826
pnl

Botosani: Probleme pentru Gheorghe Ciubotaru, patronul Electroalfa, reţinut de DNA

  • 6 June 2014, 23:00
Omul de afaceri, este acuzat de procurorii Anticorupţie de complicitate la luare de mită. În același dosar este cercetat și vicepreşedintele ANRE, Sorin Claudiu Dumbrăveanu, fost angajat al Electroalfa dar şi Florin Gugu, director la ENEL. Sorin Claudiu Dumbrăveanu a fost chemat joi la DNA pentru a fi audiat, fiind suspectat că a intervenit la Enel sa incheie un contract cu firma Electroalfa.
În ordonanța de reținere se arată că, în cauză, există date și aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În cursul anului 2013, suspectul Dumbrăveanu Claudiu Sorin, vicepreședinte ANRE și membru al Comitetului de reglementare, a pretins și a obținut, de la suspectul Gugu Florin, director ENEL, în baza unei înțelegeri anterioare,foloase necuvenite pentru SC Electroalfa International, al cărei asociat este suspectul Ciubotaru Gheorghe. Foloasele necuvenite constau în atribuirea a două contracte de execuție lucrări în valoare totală de 407.199,10 lei, în schimbul îndeplinirii, de către Dumbrăveanu Claudiu Sorin a unor acte contrare îndatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 2 și 3 octombrie 2013, a unor intervenții, în virtutea funcției, pentru avantajarea intereselor ENEL.
Reprezentanţii companiei Electroalfa au remis un comunicat de presă, după ce patronul companiei, Gheorghe Ciubotaru, a fost reţinut joi de procurorii DNA, fiind acuzat de complicitate la luare de mită.
,,Electroalfa declara cu transparenta ca, la cererea autoritatilor, pune la dispozitia acestora orice informatie sau document necesar pentru clarificarea situatiilor relatate in comunicatul DNA numarul 754/VIII/3 din data de 05.06.2014.
In ceea ce priveste contractul la care se face trimitere in acest comunicat, mentionam ca acesta este adjudecat printr-o procedura de licitatie electronica publicata pe SEAP, procedura complet transparenta, criteriul de adjudecare fiind cel al pretului minim", se arată în comunicatul de presă. Vineri judecătorii au decis arestarea pentru 30 de zile. Decizia poate fi atacată cu recurs, ea nefiind definitivă Vin eri noaptea Tribunalul Bucureşti a dispus cercetarea în libertatre.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pledoaria lui Păstorel
Anunț Urban Serv
Horoscopul zilei
O planeta telurica cu o greutate de 17 ori mai mare decat cea a Terrei, descoperita de astronomi
10 lucruri de stiut despre finala Halep-Sharapova
Angela Merkel i-a cerut lui Vladimir Putin, intr-o atmosfera vizibil glaciala, sa-si asume responsabilitatile in rezolvarea crizei ucrainene
DNA l-a retinut pe fostul sef al RATB pentru un prejudiciu de 820.000 euro
Se apropie ziua sentintei pentru Voiculescu sau dosarul se amana din nou?
Micii romanesti, fabricati dupa reteta traditionala, vor putea fi exportati in UE
Premiera in justitia din Romania
Senatorul Marius Isaila va fi eliberat pe cautiune si cercetat sub control judiciar
Privatizarea Oltchim a esuat
Din curvă politică nu mai poţi fi virgină
Ioan Rotundu
Escrocul în sutană numit Pimen
Ioan Rotundu
Drumul Județean Pădureni- Coșula- Buda, gata pe trei sferturi
Viorel Iliuță condamnă declaraţia lui Liviu Dragnea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog