Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24369
De la 07 Ianuarie 2003
122910018

Botoşani: Acţiune comună a CJ Botoşani şi Suceava pe aeroportul Salcea

  • 29 October 2015, 23:00
Președinții Consiliilor Județene din Suceava și Botoșani au invitat oamenii de afaceri din cele două județe la o discuție pe Aeroportul ”Ștefan cel Discuțiile de ieri au avut ca principală temă faptul că noțiunea de aeroport trebuie să se găsească în planurile tuturor oamenilor de afaceri din regiune. La eveniment au participat reprezentanți ai firmelor de top, autorităților, societății civile, camerelor de comerț din cele două județe, dar și piloți și alte persoane.
Celor prezenți la eveniment li s-au prezentat puncte din Planul de dezvoltare al aeroportului cum ar fi: extinderea terminalelor plecări/sosiri pasageri și cargo și care sunt măsurile administrative de atragere a companiilor aeriene (de exemplu, taxe mici de operare). Legat de acest plan, președintele Consiliul Județean Suceava, Ionică Nechifor își dorește și înființarea unei companii de zbor, Bucovina Airlines.
Aeroportul din Suceava are cel mai modern turn de control din țară și sisteme de balizaj (tip K2) și ghidare (tip GPS și BPR) dintre cele mai moderne. Domnul Romeo Dorin FLoareș, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Botoşani a înmânat autorităților o solicitare oficială, semnată de cei mai importanţi oameni de afaceri botoşăneni, pentru dezvoltarea orarului de zbor de la Suceava, solicitarea va fi transmisă și către companiile aeriene.
Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean sprijină această inițiativă și își dorește ca la acest demers să se alăture persoane din domenii de activitate cât mai diverse.
„Prin amplasarea sa aeroportul deservește în mod egal județele Suceava și Botoșani, așa că noi la nivelul Consiliul Județean Botoșani acordăm o importanță deosebită dezvoltării și promovării acestui obiectiv”, Gheorghe Sorescu – președintele Consiliul Județean Botoșani.
(Comunicat de presă)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Pesmet de casă
Horoscopul zilei de 30.10.2015
Bancul zilei: Confuzia… farmacistului
China anunta ca va construi cel mai mare accelerator de particule din lume
Acceleratorul de particule va mai ramane inactiv cateva luni
Ludovic Orban: PNL someaza PSD sa-i retraga sprijinul politic lui Oprea
Sunt intrunite elementele infractiunii de abuz in serviciu, sediul materiei nu este la Parchetul General ci la DNA
Criza majora la Deutsche Bank
pierdere in trimestrul trei de 6 miliarde de euro, concedierea a 9.000 de angajati si inchiderea a 200 de filiale din Germania
SUA: Apel al oamenilor de stiinta pentru ambitioasa cercetare a microbioamelor
Directoarea unei biblioteci ucrainene din Moscova, arestata pentru "promovarea de idealuri extremiste"
Tiberiu Urdareanu, mogulul discret al afacerilor IT si lider UNPR, adus cu mandat la DNA
Moldova: Guvernul Strelet a fost demis prin motiune de cenzura
Botoşani: Elena Coşman, sbprefectul după chipul şi asemănarea şefului de partid
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog