Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4190
De la 07 Ianuarie 2003
123303332
pnl

Botoşani: Arborele genealogic al primarului Costinel Ciubotaru din Primăria Suliţa

  • 28 February 2014, 23:00
În ultima perioadă, din comuna Suliţa, s-au primit la redacţie mai multe mail-iuri prin care autorii reclamau că în Primărie s-a creat o adevărată mafie bazată pe grade de rudenie iar boss-ul ar fi primarul Costinel Ciubotaru.
Se afirma în unul dintre mail-uri că în Primăria Suliţa mafia este mai mare decât cea din Primăria Ştefăneşti şi că neapărat Lumea lu’ Rotundu ar trebui să vină şi în această comună. Ne-a luat ceva timp să verificăm acuzaţiile aduse primarului dar până la urmă am reuşit să descâlcim câte ceva. Concluzia noastră este că în Primăria Suliţa nu nu ar fichiar o mafie la nivelul celei din Ştefăneşti dar există o cârdăşie între bazată pe grade de rudenie, primarul fiind vârful arborelui genealogic al acestei cârdăşii.
Costinel Ciubotaru este învăţător de profesie. El a fost ales primar în 1992 şi a continuat să se menţină în funcţie până în anul 2000. Fire cam recalcitrantă, el l-a prins pe un suliţan că-i dijmuia ceapa însămânţată pe o suprafaţă mai mare de teren şi i-a aplicat o corecţie fizică de la trimis direct la spital Cercetat de Poliţie şi cu imaginea şifonată, în intervalul 2000 – 2008 sătenii nu l-au mai ales. În urma alegerilor din vara anului 2008 şi-a recâştigat fotoliul de primar şi de atunci nu l-a mai cedat.
Multă cerneală a curs prin presa botoşăneană legat de faptul că primarul Ciubotaru convieţuieşte cu secretara primăriei Cristina Berdar, ceea ce l-ar face incompatibil. Numai că legea este incompletă sub aspectul incompatibilităţii, nesancţionând şi concubinajul, deşi primarul se culcă seara cu secretara şi se scoală dimineaţa să bea cafeaua împreună, după care vin la primire.
De când secretara împarte patul cu primarul, viaţa unor funcţionari de prin primărie s-a asprit, pentru că secretara este spurcată la gură, adică are vcocabular de ţaţă rurală. Nici sătenii nu scapă de gura sa. Spun unii suliţeni că doamna primar (a se ceti secretară) este mai mânioasă decât domnul primar şi-i sare ţandăra mai repede din te miri ce. De când stau în concubinaj, cei doi au ridicat pe malul iazului Dracşani o mândreţe de vilă care stârneşte invidia oricui o priveşte.
Primarul Ciubotaru spune că nu păcătuieşte în concubinaj cu Berdar pentru că şi-au luat cununia religioasă. Aşa este! I-a cununat preotul Toader Candrea de la Biserica „Uspenia” din Botoşani. Cum de părintele i-a cununat religios fără certificatul de căsătorie nu ne mai întrebăm pentru că, ştim cu toţii, încurcate-s căile Domnului şi prospere căile preoţilor.
Vrednic primar, viril bărbat, Costinel Ciubotaru i-a turnat secretarei un flăcău care-i poartă numele. Copilul nu-l face incompatibil cu secretara pentru că este considerat din flori şi nu dintr-o căsătorie legitimă.
La dreapta sa, primarul şi-a aşezat nepotul Dan Balan, pe post de consilier personal. Nepotul este şi consilier local, dar fiind angajat contractual, nu a devenit incompatibil ocupând şi funcţia de consilier personal al primarului.
Socrul lui Dan Balan, Gheorghe Diaconu, s-a bucurat de favorurile primarului şi a fost aşezat pe scaunul de director al şcolii. De gospodar, nu-i bun nici cât o ceapă degerată, curtea şcolii fiind în fapt groapa de gunoi a comunei. Cei de la Mediu nu au ochi să vadă şi nici pix să aplice sancţiuni. Despre Dan Balan se spune că ar fi inginer agronom, dar gurile rele susţin că nu a absolvit decât doi ani de facultate. Nici nu contează dacă este sau nu licenţiat că tot nu-i ajută la nimic agronomia. În schimb îi ajută gradul de rudenie cu primarul şi asta face cât zece licenţe.
Bogdan Popescu, beizadea de senator, este nepot de la văr drept cu primarul. Aşa că feciorul senatorului suliţan Cornel Popescu a fost pus de unchiul şef peste situaţiile de urgenţă. Bogdan, în fiecare zi face ca sirena celor de la 112 şi iese din primărie, traversând cu prioritate strada la barul din vecinătatea primăriei.
Nepotul de la văr are o carte de vizită impresionantă. A intrat în conflict cu legea în mai multe rânduri, a comis numeroase accidente auto, facultatea a absolvită doi ani pentru un an iar comportamentul său este mai mult de huligan decât de salariat bugetar. Prin anul 2000, înainaintea alegerilor parlamentare, Cortnel Popescu, mare lider liberal voia musai să ajungă senator. Profesorul Mircea Dănuţăp, şi el liberal de conjunctură, era mânat de aceleaşi gânduri. La o ceartă amicală cu Popescu, Dănuţă, bine îmbibat cu bere, i-a spus: „Măi Cornele, tu pe toţii copii i-ai făcut la beţie?”
Iuliian Budeanu, referent cu cultura şi sportul, a devenit omul de încredere al primarului. El se bucură de favorul de a-i conduce maşina. Conducându-i maşina, ştie şi pe unde umblă primarul şi ce învârte.
Notă discordantă în atmosfera de rudenie din Primăria Suliţa face Costinel Ţurcanu, văr drept cu Florin Ţurcanu. Costinel Ţurcanu ar fi putut deveni primar, dar n-a putut învinge abilitatea lui Ciubotaru şi a oamenilor săi care au numărat voturile, mai ales că exact în timp ce se desfăcuseră urnele şi se aşezau buletinele de vot pentru numărare lumina s-a stins brusc. A revenit după câteva minute, când s-a putut constata că deşi în urne a intrat primar Ţurcanu a ieşit tot Costinel Ciubotaru. Aşa susţin gurile rele gata să jure cu mâna pe Biblie în faţa părintelui Teodor Candrea, preot care nu iese din litera legii şi cuvântul lui Dumnezeu.
Revenind la evoluţia în timp a primarului Costinel Ciubotaru, am considerat demn de notat câteva reuşite ale sale. Ciubotaru a devenit primar PDL în mandatul 2008 – 2012 când a fost cercetat pentru fraudarea fondurilor europene. Devenit primar PDL sub Guvernul Boc, dosarele sale, sunt cel puţin două, au fost puse la dospit. Nu se cunoaşte cum au fost soluţionate, dacă au fost!
În vara lui 2012 a candidat tot în numele PDL dar pe listele alianţei politice Mişcarea pentru Botoşani. Se spune că sătenii nu prea l-au votat dar l-au scos primar oamenii săi de încredere puşi în funcţii cheie la secţiile de votare. Mai sunt şi alte istprăvi ale primarului dar nu mi-a dat voie Rotundu să le dezvălui pe toate. Cică el ce să mai filmeze la Lumea lu’ Rotundu?! Sincer să fiu, eu nu cred că va filma. Îi stau în cale piedici mari.
:Şi a mai apărut o problemă chiar în ziua când noi ne-am decis să publicăm materialul de faţă. Primarul Costinel Ciubotaru, declarat incompatibil de ANI pentru că în perioada 30 iulie 2009-16 noiembrie 2009 a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Suliţa şi calitatea de reprezentant al unităţii administrativ teritoriale Suliţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor la societatea Nova Apaserv S.A, a contestat decizia celor de la ANI.
În situaţia lui Ciubotaru au fost mai mulţi primari din judeţ dar aceştia au demisionat din funcţia de la Nova Apaserv şi s-a aşternut tăcerea. Ciubotaru a vrut să fie mai cu moţ. Iată că procesul intentat celor de la ANI a fost pierdut la Curtea de Apel Suceava. Mai are calea recursului la ÎCCJ, unde i se va tăia moţul, adică va pierde funcţia de primar.
Când şi-o face omul cu mâna lui, nu i-o face nici dracul aşa de bine!
Are Rotundu o vorbă a lui: Să te gândeşti la ce vei fi când nu vei mai fi ce eşti Ciubotaru, când nu va mai fi primar, are toate şansele să fie un nimeni.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Chinezească
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Spanac cu carne de miel
BCR a avut anul trecut un profit de aproape 600 milioane lei. Activele au scăzut cu 8,9%
Vasile Blaga: PDL a finalizat o moţiune de cenzură, liberalii să fie bărbaţi politici şi s-o semneze
Din culisele summit-urilor europene de la apogeul crizei financiare
negocieri dure şi cum a atras Traian Băsescu mânia lui Nicolas Sarkozy, după ce s-a opus sancţionării Greciei
Ziua Protecţiei Civile din România, sărbătorită şi la Botoşani
Liviu Dragnea, despre o cooptare a lui Tăriceanu la guvernare:
USD nu face alianţe cu o persoană fizică
PNL acuza PSD că racolează parlamentari liberali. Victor Ponta: O prostie
Viktor Ianukovici, prima conferinţă de presă după fuga din Ucraina
Aproape 40 de persoane ale căror semnături apar în liste spun că nu au votat
Informarea unui consilier de stat către primul ministru in urma unei întâlniri cu Chevron
cum a dărâmat Victor Ponta un guvern cu acuzaţii grele pe tema Chevron
Vladimir Putin cere evitarea escaladării situaţiei din Ucraina
Londra: Rusia este de acord asupra necesităţii respectării integrităţii teritoriale a Ucrainei
Un senator PNL de Bistriţa, Ioan Denes, a trecut la PSD
Regret, cetăţenii m-au ales să-i reprezint la putere
Alune americane
Comemorare la 40 de zile de la deces
Concluziile şedinţei de lucru de la Palatul Cotroceni
România nu este afectată direct de situaţia din Ucraina şi nu există riscuri imediate la adresa securităţii naţionale a ţării
Atac la o gară din sud-vestul Chinei: Cel puţin 27 de morţi
Parlamentul rus a aprobat intervenţia militară în Crimeea
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog