Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3141
De la 07 Ianuarie 2003
122888790

Botoşani: Campania electorală văzută la ea acasă (VIII)

  • 31 May 2012, 23:00
Ieri am trecut în revistă un alt grup de comune din judeţ, mai exact m-am deplasat acolo unde situaţia candidaţilor la funcţia de primar nu s-a limpezit, deocamdată.
Truşeşti: Mihai Puruhniuc, primarul PDL, stă confortabil în preferinţele localnicilor. În cei patru ani de mandat a mişcat lucrurile din loc, fapt pe care primarii social-democraţi postdecembrişti care s-au succedat până în 2008 nu l-au reuşit.
Fief al PSD şi al fostului deputat PSD medic Ioniţă, dar şi al fostului senator Solcanu, locuitorii comunei Trruşeşti au constatat cu uimire că şi în localitatea lor se pot realiza lucruri frumoase dacă primarul este unul priceput şi nu provine din rândul primarilor comunişti, precum cei anteriori lui Puruhniuc.
Candidatul USL din partea PNL, medicul veterinar Florin Tureac n-are vreo şansă de a lua locul lui Puruhniuc. Medicul are mari probleme de imagine, cetăţenii crescători de animale având a-i reproşa multe. Tureac este o fire încrezută, mândră şi nu răspunde la bună ziua celor care-l salută. De când a devenit candidatul USL vrea să pară mai amabil, dar îl trădează caracterul. Oamenii rămân alături de Puruhniuc.
Durneşti: Liberalul Vasile Sasu, primar în funcţie, rămâne în continuare preferatul alegătorilor din comună. Ceva, ceva probleme are cu sătenii din Guranda, cărora le-a promis asfaltarea drumului spre Mănăstire şi nu s-a ţinut de cuvânt. Medicul veterinar Teodor Ruscanu, candidatul PDL încearcă să inter în atenţia alegătorilor dar nu prea are succes. Poate va ieşi consilier.
Dobârceni: Tinerelul viceprimar PDL Radiu Livischi stă confortabil în vârful listei de candidaţi. El a făcut o rocadă cu şeful său politic, actualul primar Simion Hodan, care s-a cam uzat. Rocada l-a propulsat repede pe Livischi în atenţia cetăţenilor şi le-a câştigat şi mai repede încrederea.
Încearcă, fără succes, să-l concureze fostul primar PNL Niculina Chiteală, scoasă din arhivele istoriei de către Florin Ţurcanu. La început Chiteală făcuse casă bună cu cei din PSD şi erau pe punctul de a merge în alegeri împreună. Numai că la întocmirea listei de consilieri, preotul Iliescu nu s-a mulţumit de locul oferit şi a spart gaşca USL.
Chiteală candidează în numele PNL iar PSD are candidat separat. Se spune, atunci când vrei să provoci o neînţelegere într-un colectiv, încurcă-i drace! I-a încurcat Ţurcanu cum nici dracul n-ar fi reuşit. A reuşit Ţurcanu să-i împartă şi aici în două tabere necâştigătoare.
Albeşti: Mihai Amarandei, primarul PDL în funcţie, omul care a adus comunei o primărie nouă (foto), n-are printre candidaţi un concurent serios. Va ieşi din nou primar la un scor confortabil.
Todireni: Primarul PNL Petru Toma are prima şansă. Şansa şi-a creat-o singur, prin realizările adunate în cei patru ani de mandat. Şi aici există o grupare nemulţumită din interiorul PSD. La întocmirea listei de candidaţi a USL, ordinea pe listă a decis-o Gheorghe Vâzdoagă, secretarul PSD Botoşani.
N-am înţeles de ce Vâzdoagă a făcut atâtea concesii celor din PNL în defavoarea propriului său partid, dar cum prin PNL şi PSD deciziile politice le iau anumite persoane şi nu de către organismele colective de lucru alese statutar, merg pe principiul că nu cerceta aceste legi că pe Ţurcanu şi Vâzdoagă tot n-o să-i înţelegi.
O altă situaţie ciudată a fost generată de candidatul UNPR, ing. Eugenia Popovici. Aceasta este funcţionară la APIA Botoşani şi candidează la funcţia de primar pe listele UNPR. Numai că ea a lucrat ca ingineră şi în cadrul Primăriei Todireni şi a fost condamnată, ce-i drept cu suspendare, pentru matrapazlâcurile comise. Acum vrea să fie aleasă primar. Legal poate candida, moral însă este un gest condamnabil dar care ilustrează perfect definiţia de clasă politică ticăloşită.
Oare cum o fi fost angajată la APIA, de vreme ce a fost condamnată?
Lunca: Marcel Marcu, primar PDL la al doilea mandat, se îndreaptă sigur şi spre cel de-al treilea. : Lista candidaţilor la funcţia de primar este piestriţă. Din peisaj răsare ca o căpriţă Lăcrămioara Şocarici. Mi s-a spus că ar fi nevasta patronului de la Europa Grup Botoşani.
Şocarici are o fermă de capre la ieşirea din Lunca către Todireni şi arendate vreo 400 ha teren. Femeia trage sfori să pună mâna pe decizia supremă la nivel de comună ca să-şi rezolve problemele personale. Cum i-ar sta unei doamne cu pretenţie de orăşeancă în scaunul de primar s-au întrebat şi luncanii.
Răspunsul l-au găsit tot ei, înţelegând că madam Şocarici are nevoie de funcţie pentru interesele personale şi nu pentru interesele comunei. Motiv pentru lucani să rămână fideli actualului primar Marcel Marcu, cel care i-a scos în lume iniţiind Festivalul harbuzului. (Va urma)
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Examen la BAC
Comunicat de pres㠖 APIA Botoşani
Mii de ţigări de contrabandă transportate cu căruţa
Italia: Primul autocar cu femei și copii a plecat înspre România
Cei care l-au huiduit pe Victor Ponta au fost amendaţi cu câte 700 lei
Elevii din clasa pregătitoare vor primi gratuit fructe la şcoală, începând din acest an
Elevii din clasa pregătitoare vor primi gratuit fructe la şcoală, începând din acest an
JPIS Botoşani are un nou director
O nouă analiză a datoriilor acumulate de şcoli la constructori
S-a modificat programul de lucru la CAS Botoşani
Redeschiderea Spitalului de la Darabani, în analiza guvernanţilor
Ministerul Sănătăţii a dispus control amplu la Spitalul “Mavromati”
Valeriu Mihalache, consilier pentru o lună
Gica Huţanu de la APIA a intrat în mâinile DNA
Botoşani: O investiţie care ne uşurează accesul în zona Pieţei
parcarea subterană a fost inaugurată
Actul de naştere al Zonei Metropolitană ajuns în mâinile Primăriei Botoşani
Florin Ţurcanu şi noul său şantaj
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog