Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17689
De la 07 Ianuarie 2003
123238757
pnl

Botoşani: Dan Nechifor, prefectul de paie al PNL

  • Ioan Rotundu
  • 18 February 2016, 23:00
Ieri, prin hotărâre de guvern, premierul Dacian Cioloş a decis schimbarea din funcţie a 10 prefecţi printre care şi pe Costică Macaleţi de la Botoşani. Se spune că despre „morţi” se vorbeşte numai de bine, aşa că nu Macaleţi este eroul zilei. Omul, cât a fost prefect a cinstit şi servit cu multă dăruire şi abnegaţie interesele PSD-ului, aşa că de astăzi se va retrage în sediul partidului unde va putea culege roadele efortului său depus în interesul PSD. Poate chiar va deveni candidatul PSD la funcţia de primar al Botoşaniului, după cum se zvoneşte de ceva timp, mai exact de când s-a aflat că Macaleţi va fi înlocuit din funcţia de prefect.
Eroul zilei este Dan Nechifor, cel proaspăt numit în funcţia de prefect de Botoşani. Cine este personajul nostru? Este un finanţist ajuns la vârsta de vreo 45 de ani. Surse din Direcţia Generală a Finanţelor Publice Botoşani spun că ar fi absolventul unei facultăţi de profil economic ce a funcţionat şi la Botoşani în acea perioadă tulbure când facultăţile private apăruseră ca ciupercile după ploaie.
Ca şef în cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Botoşani, Dan Nechifor s-a pus bine cu liberalii. Mai ales în perioada când Florin Ţurcanu era preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi preşedinte al PNL. Devenind un apropiat al lui Ţurcanu şi aservindu-se intereselor acestuia, Nechifor a primit o primă recompensă prin a-i fi angajată soţia la Protecţia Copilului.
Prin Florin Ţurcanu, finanţistul care prin statutul de funcţionar public nu avea voie să facă politică, i-a cunoscut pe Costel Şoptică şi Verginel Gireadă. Cei doi şi-au dat repede seama că Nechifor le poate fi de mare folos de pe funcţia sa din Finanţe şi n-au ratat ocazia de a-l folosi ori de câte ori au avut nevoie.
Dan Nechifor s-a arătat şi el fidel partidului care l-a adoptat şi a apărut la conferinţele de presă cu sigla PNL în spate fără a avea vreo emoţie sau ternă că este totuşi funcţionar public (foto: 2 astfel de ipostaze)..
Când Radu Ţurcanu s-a retras de pe postul de director adj. la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Iaşi, prin manevre politice Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, ambii deputaţi liberali, l-au postat pe Dan Nechifor în locul lui Radu Ţurcanu. Despre faptul că Nechifor este potenţial viitor prefect de Botoşani zvonul s-a lansat de mai mult timp, spre sfârşitul anului trecut şi s-a accentuat la începutul acestui an.
Aşa că declaraţia de ieri a lui Dan Nechifor cum că numirea sa a fost o surpriză pentru el şi o provocare este de fapt o minciună. N-a fost surpriză pentru că toată numirea s-a pitrocit de către Florin Ţurcanu, Costel Şoptică şi Verginel Gireadă la PNL Bucureşti şi prin şefii de aici la premierul Cioloş. Este regretabil că un finanţist despre care se afirmă că este un bun profesionist s-a molipsit aşa repede de minciună şi şi-a început carierea de demnitar al statului cu ea.
Pus prefect de gruparea penală din PNL, ca botoşănean, nu-mi pun mari speranţe că lucrurile se vor îndrepta prin instituţiile statului de la nivel de judeţ. Proaspătul prefect va executa conştiincios dispoziţiile primite de la acest trio din PNL. Nici nu va avea altă cale de ales.
PNL Botoşani speră ca prin numirea lui Dan Nechifor ca prefect să aibă un avantaj electoral la alegerile locale din 5 iunie. Aiurea, Nechifor este prea crud să poată lupta cu infernala maşină de vot a PSD-ului. Înainte de a-şi fi dat acceptul faţă de Ţurcanu, Şoptică şi Gireadă de a primi funcţia, trebuia să ştie că oricând Guvernul Cioloş poate fi demis iar el trimis la plimbare dar cu imaginea de profesionist compromisă printr-o nefericită conjunctură politică.
Nechifor este pentru acest trio liberal penal pionul de sacrificiu şi-l vor sacrifica fără scrupule pentru că ei n-au principii etice şi morale atunci când propriile interese le sunt în pericol. Să ia bine aminte la ce-am scris în aceste rânduri pentru că nu ştiu să mă fi înşelat vreodată în a prognoza anumite cariere politice şi evoluţia politicului în ansamblul lui.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: „Cutia neagr㔠a Naomei Campbell
Reţeta zilei: Plachie de fasole boabe
Horoscopul zilei de 19.02.2016
Prognoza meteo pana duminica
Miercurea neagra. Patru institutii, ingenuncheate
Mircea Cartarescu, dupa ce Iohannis a luat apararea Antenei 3:
Madalin Voicu, plasat sub control judiciar pe cautiune de 500 de mii de lei
DNA: Senatoarea PNL Doina Tudor, urmarita penal pentru complicitate la luare de mita
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu "posibila incalcare a articolelor din Constitutie privind libertatea de exprimare"
Budapesta: Sunt sanse mari ca Ungaria sa fie nevoita sa construiasca un gard la granita cu Romania
CSM critica declaratiile presedintelui si premierului in cazul somatiei ANAF la adresa Antenelor:
Incendiu cu victimă la Cucorăni
Guvernul a numit noi prefecți în 10 județe
Sprijin alocat temporar producătorilor de legume și fructe
Guvernul a decis acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova
Ce se naşte din USL, statul de drept va mânca
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog