Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11534
De la 07 Ianuarie 2003
122871601

Botoşani: Drama familiei Hariga capătă proporţii înfricoşătoare

  • Georgiana – Iuliana a urcat la ceruri
  • frăţiorul Denis mai poate fi salvat
  • 7 February 2012, 23:00
Drama familiei Hariga din Borzeşti, comuna Ungureni, capătă proporţii dramatice. După câteva zile de suferinţă, micuţa Georgiana-Iulia de 1 an şi opt luni s-a stins la spitalul din Iaşi unde era internată.
A plecat într-o lume mai bună strigându-şi tatăl care era la Botoşani, îngrijind de celălalt copil al său, Denis, de 4 ani. După ce a primit telefon că starea fetei se înrăutăţeşte omul a plecat într-o fugă în celalalt judeţ, chiar dacă viscolul ameninţa să blocheze drumurile.
A ajuns însă prea târziu. Chiar dacă soţii Adrian şi Alina Hariga nu au cerut ajutor decât primarului de Ungureni, oamenii din sat au făcut scut în jurul problemei lor. În urma publicării poveştii lor, mulţi oameni s-au interesat de soarta lor. În demnitatea lor, specifică omului simplu, muncitor şi cinstit de la ţară, i-au podidit lacrimile când au văzut că nu sunt singuri.
„M-au sunat de peste tot, s-au interesat, unii au zis că pun bani. Vedeţi? Există şi lume bună, lume cu inimă, cu milă, cu credinţă în Dumnezeu. De mi-aş salva măcar băieţelul” a oftat tatăl.
Duminică, în parohia Vovidenia din Botoşani, oamenii prezenţi la slujbă au răspuns pozitiv la suferinţa celor doi micuţi, pe umerii cărora stă o povară prea mare. Între timp, micuţa Georgiana s-a stins.
Ieri, în drum spre Borzeşti, venind de la Iaşi cu micuţul sicriu, soţii Hariga s-au oprit la biserica Vovidenia, unde părintele Partenie Apostoaie le-a dat un plic cu aproape 11 milioane de lei vechi, donaţii din partea credincioşilor.
„Uite-o, măi, pe Georgiana noastră. Am strâns bani aici la biserică şi în loc să-i dăm pentru o inimă îi dăm pentru înmormântare” i-a îmbrăţişat părintele Partenie pe părinţii îndureraţi.
Primarul de Ungureni, Ilie Ivanache, s-a declarat copleşit de drama celor doi părinţi care sunt pe cale să piardă şi al doilea copil. „Le dăm 400 de lei ajutor de înmormântare. Aşa este stabilit în Consiliul Local. Ne pare rău pentru suferinţa lor. Sunt doi oameni muncitori, simpli şi cinstiţi” a spus primarul.
Soţii Hariga se pregătesc să-şi înmormânteze fetiţa joi. Denis a fost dus la un sat distanţă, pentru că nu are voie să plângă, iar vestea poate să-i fie fatală.
Peste o săptămână de la înmormântare, Denis trebuie să meargă la operaţie. Medicii de la Târgu Mureş cred în şansa lui de a se face bine. Părinţilor băiatului le mai trebuie, însă, bani. Cei care doresc să ajute familia greu încercată din Borzeşti o pot face donând în contul RO72CECEBT2908Ron0313279 deschis la CEC Ungureni titular Hariga Costel. Numărul de telefon al tatălui micuţilor, Adrian Hariga, este 0765.541363. De asemenea, îi puteţi găsi la domiciliul lor din satul Borzeşti, comuna Ungureni. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Certificatul de căsătorie…
Petru Bogatu: Ghimpu, Filat şi Lupu vor înfunda puşcăria
Presa internaţională despre Mihai Răzvan Ungureanu
şeful spionilor care a studiat la Oxford devine prim-ministru
3500 de femei ninja se antrenează în Iran
ele ar putea apăra statul în cazul unui atac străin
Mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA a fost prelungit
Vicepreşedintele chinez merge in SUA
pentru a îndepărta "deficitul de încredere" dintre Statele Unite şi China
Maurii nu pot pleca
Botoşănenii sunt rugaţi să mute maşinile din nămeţi
în caz contrar le vor privi cum le ridică HSR
Botoşani: Se poate parca în orice loc liber
Persoane fără adăpost ajutate, în continuare, de autorităţi
Costul standard pe elev pune în dificultate financiară şcolile
Salariile câştigate în instanţe sunt considerate plăţi ilegale
Au titlu de profesor dar salariu de învăţător
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog