Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14214
De la 07 Ianuarie 2003
122874281

Botoşani: Fărădelegile poliţistului Mihai Cliveţ de la Poliţia oraş Flămânzi

  • 23 September 2014, 23:00
Clivet Mihai finalizează cu greu cursurile liceale la seral, absolvă cursurile scolii de agenti de politie Câmpina de scurtă durată, iar in anul 1995 este repartizat ca lucrător de poliție la Poliția municipiului Botoșani datorită sprijinului acordat de către unchiul său colonel Clivet Constantin, la acea data ofiter superior iar ulterior șef al unității speciale de informatii „doi și un sfert”.
Dupa o scurtă perioada in activitatea muncii de politie, Clivet Mihai, folosindu-se de „relațiile” sale se refugiază la un loc „călduţ”, respectiv la „Pază Magistrați” din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, în perioada 1997 – 1998. În această perioadă inspectorul de poliție Cliveț Mihai, la acea dată agent de poliție, a stabilit o strânsă relației de prietenie cu diversi magistrati, relatii de care a uzitat ulterior pentru a-și clarifica favorabil mai multe dosare penale in care susnumitul avea calitatea de suspect.
Bazandu-se pe sprjinul necondiționat al unchiului său, Clivet Mihai săvârșește nenumarate abateri disciplinare și (penale), cu toate acestea este absolvit de răspundere și rămâne în aparatul politienesc.
Exemplificăm incidentul din 28/29.04.2001 in care, pe atunci plutonier (agent principal de politie) Clivet Mihai din cadrul Biroului de Ordine Publica a Politiei municipiului Boto;ani, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, in timpul serviciului, a bătut in sediul Politiei un cetățean nevinovat, provocându-i acestuia leziuni care au necesitat pentru vindecare un nr. de 45 – 50 zile de ingrijiri medicale. În urma acestui incident împotriva lui Clivet Mihai nu s-a luat decât o măsura cu caracter administrativ, acest lucru datorându-se sprijinului neconditionat al unchiului său si a relaţiilor acestuia. La acea data incidentul a fost mediatizat în Ziarul de Iași, articol ce poate fi găsit la adresa: http://www.ziaruldeiasi.ro/local/botosani/trei-politisti-au-ajuns-in-postura-de-inculpati-in-mai-putin-de-o-luna~ni1v47,
Trei politisti au ajuns in postura de inculpati in mai putin de o luna
„Ultimele evenimente in care au fost implicati politisti au generat zilele acestea o situatie fara precendent, trei subofiteri ai Inspectoratului Judetean de Politie fiind deferiti Parchetului Militar Iasi in mai putin de o luna. Cel mai grav caz pare a fi cel in care a fost implicat plt. Mihai Clivet din cadrul Biroului Politiei de Ordine Publica a Inspectoratului Municipal de Politie Botosani care in noaptea de 28 spre 29 aprilie a batut un om nevinovat chiar in sediul Politiei. Cercetat mai intii de cei din cadrul IPJ, plt. Mihai Clivet a fost gasit vinovat si a fost deferit Consiliului de Judecata. "In urma analizarii cauzei, fata de plt. Mihai Clivet s-a luat doar o masura administrativa, el fiind aminat la avansarea in grad pentru doi ani. In paralel a fost sesizat si Parchetul Militar care functie de concluziile la care va ajunge va putea dispune si alte sanctiuni", a declarat ieri col. Vasile Bocancia, seful IPJ Botosani. Pus sub acuzatia de abuz in serviciu, subofiterul risca insa sa fie chiar destituit din Politie.”
Dupa toate abaterile comise, rămănând in aparatul politienesc, Clivet Mihai decide sa treacă în corpul ofițerilor, motiv pentru care, în perioada anilor 2006 – 2008 urmeaza cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Spiru Haret” – I.D., comasând ultiimii doi ani de studiu pentru a „prinde ultimul tren”, respectiv pentru a putea participa la concursul organizat de I.P.J. Botoșani pentru ocuparea funcției de ofițer de cercetare penală în cadrul Poliției orașului Flămânzi, functie pe care o „arvonise” cu 2 ani înainte și nu era „disponibilă” altor cadre deși indeplineau condițiile legale.
Cu toate că, la acest concurs, pe lângă Clivet Mihai, au participat si alte 9 cadre, în randul acestora se cunoștea faptul că cel care va ocupa funcția va fi cel susmentionat, acesta afirmând personal că și-a cumpărat locul.
După promovarea examenului Cliveţ Mihai, omite să se autodenunțe cu privire la modul ilicit care a stat la baza promovarii examenului dominiei sale, dar poate face acest gest și în prezent, întrucât fapta penală pe care a comis-o nu s-a prescris. Desfășoară activitatea în cadrul Poliției orașului Flămânzi pentru perioada de 12 luni, după care, in conditii „dubioase”, la cerere se transferă la Politia municipiului Botoșani la Serviciul Cercetări Penale. Aici în modul său caracteristic îl sabotează pe inspectorul de politie C. Ionuț. care ocupa o functie de specialist și îi ocupă locul trecându-l pe acesta pe o funcție inferioară, folosindu-se de metodele sale neortodoxe și cu tentă penală.
Nici acest post nu îl satisface financiar si profesional pe Clivet Mihai, motiv pentru care uzitează de relațiile sale și este propulsat in cadrul Serviciului Investigarea Fraudelor Botoşani, unde are aceleași preocupări care îi sunt caracteristice în relațiile cu colegii din cadrul acestei structuri.
Dupa o scurtă perioadă de timp, participă la un concurs pentru ocuparea unei funcții de șef secție poliție rurală în anul 2011, deși nu indeplinea toate criteriile pentru a se putea inscrie la acel concurs, respectiv vechime în funcție, gradul minim pe care trebuia să îl aibă candidații era de inspector principal, iar Clivet Mihai nu era decât un biet subinspector, făcut la apelul de seară în condiții dubioase.
Cu toate acestea, folosindu-se de relațiile sale si de „spaga aferentă” dată, Clivet Mihai se înscrie la concurs si chiar căstigă una din cele 10 functii în detrimentul altor lucratori care îndeplineau toate criteriile.
Astfel în luna noiembrie 2011, acesta este „promovat” ca șef al Secției de poliție Rurala nr. 8 Flămânzi, sectie a cărei conducere interimara a fost asigurată de același personaj cu aproximativ 1 luna înainte de a avea loc concursul, concursul nu a reprezentat pentru Clivet Mihai decat o formalitate pentru legalizarea ocuparii functie pe care acesta o „cumpărase”, anterior.
De la instalarea acestuia în noua functie, subinspector la acea dată, Clivet Mihai, instaurează un regim de teroare în rândul lucrătorilor subunitătii pe care o conducea, iar în raporturile cu „diverși administratori locali”, față de o serie recurge la amenintari cu aplicarea Legii iar vis-a-vis de altii le promite „protectie totala” in fata Legii, solicitând de la aceştia sume de bani, bunuri și diverse materiale de constructie, sub pretextul renovării sediului subunitătii de politie. De asemenea, cu aceleași metode ademenește persoane „certate” cu Legea, de la care primește sume de bani, materiale si produse pe care si le insușește în interes personal, promițându-le protecție totală în fața legii.
De la investirea in noua functie, inspectorul Cliveţ Mihai, a mai recurs la o modalitate de a-si recupera „investitia” ocazionată de ocuparea acesteia, vitregind bugetul statului, lunar ridicând suma de 1.000 lei, reprezentând chiria unei camere dintr-o locuință bătrânească amplasată pe raza oraşului Flămânzi, cartier Bosînceni, jud. Botoșani, unde nu a locuit efectiv nici măcar o zi.
În fapt, acesta a întocmit fictiv un contract de închiriere cu o persoană din orașul Flămânzi prin care să ateste faptul că locuieşte efectiv în chirie la locuinţa acesteia și a declarat în fals în faţa organelor statului, pentru a obţine lunar de la I.P.J. Botoşani suma de 1.000 lei. (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Miracolul căsniciei
Horoscopul zilei
Victor Ponta: Sa confisti sedii de presa este un lucru ingrijorator
Un patron de presa mi-a propus sa ma faca presedinte dar sa nu plateasca taxe si impozite
CSM va sesiza Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor lui Traian Basescu
despre presupusi procurori care au actionat la comanda unui ziarist
Premierul Victor Ponta: Traian Basescu nu are legitimitatea de a mai propune un sef la SIE
Ce-au căutat procurorii DNA acasă la primarul de Săveni şi Brăeşti
Concert aniversar al Orchestrei „Mugurelul” Dorohoi
Ne temem ca in 2015 statul va lua cu doua maini ce a dat cu o mana prin reducerea CAS
Klaus Iohannis primit la Botoșani cu palincă și aplauze
In Ponta cred, si el imi e lumina / Caci eu sunt vrej iar el imi e tulpina / Pontaiti-va! Pontaiti-va!
O prapastie adanca intre vorbele candidatului si faptele premierului
Plângăcioşii
Ioan Rotundu
Spaimă printre găinarii botoşăneni ai fondurilor europene
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog