Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21838
De la 07 Ianuarie 2003
122907487

Botoşani: „Imaculatul” Ţurcanu şi falsul neîncătuşat încă

  • 7 March 2012, 23:00
Ca un fel de replică la numeroasele aspecte de ordin imoral pe care Jurnalul i le-a inventariat deputatului Florin Ţurcanu, acesta a declarat presei botoşănene că el se simte imaculat şi absolut moral în tot ceea ce a făcut şi face.
Exact în ziua în care presa i-a publicat declaraţia, Florin Ţurcanu era citat ca inculpat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) unde este judecat. Potrivit rechizitorului întocmit de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 93/1/2011, Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de fals intelectual incriminată de aret. 289 C.p.
Procesul este la fond, ICCJ fiind instanţa competentă să judeţe fondul acestui proces întrucât Florin Ţurcanu are calitatea de deputat în Parlamentul României.
Reclamaţii în acest dosar sunt Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie, foste consiliere judeţene ale PNL Botoşani. Acestea şi-au pierdut calitatea de consilier judeţean după ce Florin Ţurcanu, în calitatea sa de preşedinte PNL, a falsificat o serie de acte cum că ambelor consiliere partidul le-a retras sprijinul politic.
În baza actelor falsificate de Ţurcanu, Bahrin şi Aroşoaie au fost excluse din Consiliul Judeţean Botoşani, Bahrin pierzându-şi şi calitatea de vicepreşedinte al acestui organism instituţional. Cel două au în dosar calitatea de reclamant şi s-au constituit părţi civile pentru daune morale şi materiale.
Primul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 10 martie 2011. De atunci au fost date alte 22 de termene fără ca procesul să fie judecat la fond. Ţurcanu, prin avocaţii săi, a recurs la fel de fel de tertipuri. Mai întâi a invocat excepţiile de regularitate a actului de sesizare a ICCJ, excepţii respinse în şedinţa din 10 mai 2011.
Fiindu-i respinse excepţiile, Ţurcanu a recurs la clasicul subterfugiu de a-şi schimba avocaţii, motive pentru a obţine noi termine de judecată. Se pare că până acum a schimbat vreo patru avocaţi. La termenul de judecată de ieri a obţinut o nouă amânare.
N-am reuşit să aflu ce sfânt îl protejează pe Ţurcanu de a rămâne dosarul în pronunţare, dar este limpede că în judecarea cauzei cu frecvente tergiversări se află interpusă o persoană cu puternică influenţă.
Interesant este şi un alt aspect. Aurelia Aroşoaie este nevasta lui Mihai Aroşoaie, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani din partea PSD. Se ştie că PSD este în tandem cu PNL în cadrul USL. Faptul că Aurelia Aroşoaie n-a renunţat la calitatea de reclamant asupra lui Ţurcanu şi la pretenţiile băneşti spune mult despre modul în care este privit Ţurcanu de către cei din PSD.
Cineva îmi spunea ieri că Ţurcanu s-ar fi lăudat că pronunţarea în acest dosar nu se va da decât după alegerile locale, adică după 10 iunie a.c. Asta ar însemna ca judecătorii de la ICCJ să mai dea cel puţin 7 termene de judecată, ceea ce mi se pare prea bătător la ochi. Cert este faptul că aflat în Opoziţie, Ţurcanu se plânge de asuprirea actualei Puteri. Care asuprire, de vreme cel el se judecă de mai bine de un an de zile fără ca dosarul să-i fie soluţionat?
În contextul actual, nu cred că acest dosar va mai fi amânat de multe ori iar Ţurcanu riscă o pedeapsă cu închisoarea, în cel mai fericit caz cu suspendare. Dacă nu i se vor interzice exercitarea drepturilor civile, chiar şi condamnat Ţurcanu va putea candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani.
Acest dosar surprinde numai o latură a caracterului „imaculat” al deputatului. În curând vom putea da şi alte exemple.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Armonie conjugală
Felicitare Primăria Manoleasa
Felicitare Primăria Mihălăşleni
Felicitare Primăria Albeşti
Felicitare Primăria Corni
Felicitare Primăria Truşeşti
Felicitare societatea CONREC SA Botoşani
Felicitare societatea NOVA Apaserv SA Botoşani
Felicitare Prtimăria Botoşani
Felicitare Primăria Roma
Felicitare Constantin Conţac
Felicitare DGFP Botoşani
Felicitare Consiliul Judeţean Botoşani
Felicitare Primăria Ibăneşti
Felicitare PDL Botoşani
Felicitare Primăria Flămânzi
Botoşaniul, cel mai verde oraş
„Portariuc este un piţigoi”
Datornicul oraşului Flămânzi candidatul PPDD
Scandal între liderii PP Botoşani şi PDL-istul Boroleanu
Roman Mihaes: R.Moldova intre Putin si Ungureanu
Oficial: Pedofilii și violatorii din Republica Moldova vor fi castrați chimic
Vladimir Putin îl invită pe Mihail Prohorov să facă parte din guvern
Plângere penală împotriva lui Dan Şova privind afirmaţiile despre Holocaust
Ce nu s-a văzut la TV la discursul preşedintelui Traian Băsescu în Parlament
Votul uninominal şi reducerea numărului de parlamentari, abandonate în an electoral
Nova Apaserv a rămas bună de plata sporurilor sdalariale
Liderii de sindicat consultaţi asupra Legi sănătăţii
Botoşani: Competiţie profesională între cadrele didactice
Medici scoşi datori de CAS Botoşani
Lichelele comunale fac roată mare la PPDD
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog