Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8341
De la 07 Ianuarie 2003
122868409

Botoşani: Înverzitul Dutcă tratează legile electorale ca pe buruieni legislative

  • Ioan Rotundu
  • 25 May 2016, 23:00
otoşani: Înverzitul Dutcă tratează legile electorale ca pe buruieni legislative Cristian Dutcă (foto 1) a fost primarul comunei Ungureni în mandatul 2000 – 2004. În cei patru ani de edil al comunei nu şi-a legat numele de nicio realizare semnificativă, motiv pentru care la alegerile locale din vara anului 2004, cetăţenii din Ungureni nu l-au mai votat. În schimb l-au ales primar pe liberalul Ilie Ivanache, acum la al treilea mandat şi care va rămână în funcţie şi după alegerile din 5 iunie. Deşi consilier local liberal, Cristian Dutcă a devenit candidatul la funcţia de primar al comunei Ungureni din partea Partidului Ecologist Român, fără a demisiona din PNL.
Din momentul când s-a intrat în campania electorală oficială, adică din 6 mai, Dutcă şi-a conceput strategia după cum i-au dictat lui interesele şi nu după cum au fost stabilite regulile de către Autoritatea Electorală Permanentă pe care, ca ecologist, probabil că le-a considerat un fel de buruieni legislative.
Cu steaguri, lozinci şi grupuri de susţinători, Dutcă a defilat prin piaţa localităţii ungureni fără a se teme de consecinţe. A pus câte două postere pe panoul publicitar (foto 2), lucru iarăşi interzis prin lege. Pe posterele sale nu s-au făcut menţiunile de rigoare precum numărul de comandă, tirajul, cine le-a executat etc.. N-a făcut aceste precizări pentru că posterele sale au fost executate în regie proprie, ceea ce legea interzice categoric.
Susţinătorii lui Dutcă sunt cei care au de plătit fel de fel de amenzi şi care sunt restanţieri la impozite şi taxe, cărora candidatul PER le-a promis că dacă-l aleg primar le şterge toate datoriile, promisiune imposibil de realizat pentru că legea nu permite.
Dutcă promite ştergeri de datorii către bugetul local pentru că şi el are de plată sume importante cu titlu de impozite şi taxe neplătite.Ca venituri se spune că ar avea o farmacie, el fiind tehnician veterinar de profesie, însă în declaraţiile de avere depusă la primărie nu reiese că ar fi avut încasări de pe urma acestei activităţi.
Toate aceste încălcări ale legilor electorale au fost aduse la cunoştinţa Poliţiei ungureni. De la Poliţie dosarul a ajuns pa Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni. De ajuns primar al comunei Ungureni, Dutcă nu va ajunge. Dar de suportat consecinţe penale pentru abuzurile comise în campania electorală sigur va suporta. Nu va fi ales, dar se va alege totuşi cu ceva de plată.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Originea machiajului
Horoscopul zilei de 26.05.2016
ANAF a publicat Ordinul care clarifica procedura restituirii TVA, diferita de cea a rambursarii TVA
In anumite situatii firmele au dreptul la restituirea TVA, procedura total diferit de rambursarea de TVA
Casa Alba, dupa intalnirea Biden - Ciolos:
Doua legi prin care 5% din taxele colectate din jocurile de noroc vor finanta restaurarea monumentelor si cinematografia, promulgate
Fiscul va lipi somatiile, notificarile sau deciziile pe usa casei sau a firmei celor care refuza sa le primeasca
Un senator PSD vrea cresterea indemnizatiei pentru cresterea copiilor:
parintii care se intorc mai devreme la munca sa primeasca 50% din indemnizatia pentru perioada ramasa
Dorin Marian, fost sef al cancelariei lui Tariceanu, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa
Circa 82% din bărbați suferă de andropauză când ajung la 50 de ani
Tariceanu: Nu am de ce sa-mi dau demisia din functia de presedinte al Senatului.
Ok, poti sa fii suspect, in ochii lor toata lumea e suspecta
Dacian Ciolos: In SUA se asteapta sa continuam lupta impotriva coruptiei si eficientizarea administratiei publice
Personalităţile analfabete noi, presa, le-am creat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog