Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23157
De la 07 Ianuarie 2003
122883224

Botoşani: Marcel Chelaru, primarul de Suharău, are frisoane politice cu iz penal

  • Ioan Rotundu
  • 3 March 2016, 23:00
Aşa cum am anticipat în comentariile mele postate pe site-ul Jurnalului sau prin emisiunea televizată Presa-n gura lu’ Rotundu de pe Tele’M Botoşani, apropierea de campania electorală în vederea alegerilor din 5 iunie va bulversa viaţa politică a judeţului şi va genera lupte politice pline de impostură, ipocrizie, minciună, manipulare şi şarlatanie.
Un exemplu despre aceste anticipări ale mele l-am dat, avându-l ca principal personaj pe tinerelul primar de Botoşani, Ovidiu Portariuc care duce o luptă disperată împotriva contracandidatului său, liberalul Cătălin Flutur.
Acum sunt în măsură să aduc în spaţiul public şi un exemplu de imoralitate politică de prim rang dovedită de primarul de Suharău, declaratul independent Marcel Chelaru (foto) dar care figurează ca potenţial candidat atât şa PNL cât şi la PSD. Chelaru n-a avut niciodată coloană politică vertebrală. S-a dat de fiecare dată de partea celui de la care putea obţine ceva pentru ca apoi să-l trădeze fără a clipi pentru a se oploşi sub aripa altuia.
În acest moment. Chelaru, bun amic politic şi de afaceri cu deputatul liberal Costel Şoptică, este considerat la PNL candidatul lor. Dar Chelaru a fost recent invitat de onoare la Balul gospodarilor de la Hudeşti, gazdă fiind primarul PSD Viorel Atomei. Aici s-a întâlnit, dansat şi fotografiat cu senatorul PSD Doina Federovici căreia i-a jurat credinţă că este candidatul PSD şi că le va aduce câteva sute de voturi pentru candidaţii la Consiliul Judeţean Botoşani.
Aşa a procedat Chelaru şi în alegerile din 2012 ca în final să candideze independent ca să se ducă sub umbrela celui care va lua Consiliul judeţean. De va fi câştigătorul PSD, Şoptică de la PNL, consătean cu primarul, nu se va supăra pentru că toate investiţiile din comună tot la firmele sale vor ajunge.
Numai că de-o bucată de vreme Chelaru nu prea mai are somn liniştit. Viorel Luca, cunoscut ca fiul lui Nistor, din satul Smârdan, vecin de casa părintească a deputatului PNL Şoptică, şi-a anunţat candidatura la funcţia de primar din partea ALDE, partidul lui Tăriceanu condus la Botoşani de Dumitru Zmău de pe postul de vicepreşedinte.
Speriat că Luca are ceva trecere prin comună, Chelaru a dat fuguţa la conducerea ALDE şi a obţinut garanţia că Luca nu va mai fi candidatul lor, oferindu-le drept candidat un funcţionar din primărie ce se ocupă de situaţiile de urgenţă. Nu am aflat cu cine de la ALDE a tratat Chelaru dar a aflat Zmău de înţelegere şi a rupt-o. Aşa că Chelaru nu va scăpa de concurenţa lui Viorel Luca, urmând ca până la alegerile din 5 iunie să aibă multe nopţi agitate.
Dar zilele negre ale lui Chelaru nu vin numai dinspre Luca. Îndepărtarea judecătorului Mardar din funcţia de preşedinte a Judecătoriei Darabani şi retragerea din funcţia de procuror şef al Parchetului Darabani a lui Nicu Ioniţă l-a lăsat pe Chelaru descoperit cu dosarele pe care cei doi le-au dosit până acuma. Însă marea problemă a lui Chelaru este un denunţ trimis la DNA Bucureşti pentru luare de mită a unei sume consistente. DNA Bucureşti a trimis denunţul spre cercetare la DNA Suceava iar de aici a fost trimis la DIICOT Botoşani.
Cercetările efectuate de către un comisar a dat la iveală că mita luată de Chelaru s-a făcut prin intermedierea primarului de Conceşti, social-democratul Costel Nazare, marele baron al PSD pe partea de NV a judeţului unde nimeni nu mişcă fără ştiinţa sa. Fiind vorba de acte de corupţie, dosarul a fost trimis de DIICOT Botoşani înapoi la DNA spre competentă cercetare şi finalizare.
Este posibil ca Marcel Chelaru, în loc să candideze la postul de primar, să candideze şi să reuşească la un post de inculpat.
Dar, aşa cum spuneam, lupta politică este abia la început şi am în faţă trei luni de zile să vă tot informez cu astfel de isprăvi ale politicienilor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Răzbunare de blondă
Reţeta zilei: Mâncare de ciuperci
Horoscopul zilei de 04.03.2016
Şarlatanii politici n-au ce căuta la o aşa comemorare
Ioan Rotundu
Muniţie găsită în gospodăria unui localnic din Guranda
Prognoza meteo: Vreme schimbatoare in urmatoarele zile
Dragnea, despre demisia lui Oprea:
Voi discuta cu dl Ontanu, protocolul de colaborare este intre cele doua partide/ Am auzit zvonuri ca sunt parlamentari UNPR care vor sa plece, conteaza reactia fiecarui membru, daca vor ramane stabili sau nu
\ Un ateu rus ar putea fi condamnat la un an de inchisoare
pentru ca a negat, intr-o discutie pe internet, existenta lui Dumnezeu
Doua femei au deschis focul si au aruncat o grenada asupra unei sectii de politie din Istanbul
Ce alimente ajuta la pastrarea sanatatii vederii
Autoritatea Sanitara: Laptele provenit din ferme este conform; primele rezultate de la Arges si Dolj sunt negative
Pilotul ucrainean Nadia Savcenko, inchisa in Rusia, a intrat in greva foamei si a setei
PNL a eliminat sanctiunile pentru pacienti din legea preventiei in sanatate
Dragnea: PSD nu poate vota o asemenea prostie
Propunerea de reinvestire a Codrutei Kovesi in functia de procuror-sef al DNA
a fost transmisa de ministrul Justitiei Consiliului Superior al Magistraturii
Dupa 14 ani, Curtea de Apel inceteaza procesul impotriva lui Sebastian Ghita
in dosarul 'Tracia-Asesoft', pentru prescrierea faptelor
Eveniment editorial spectaculos la Flămânzi
Familia unui copil din Galati, muscat de un caine maidanez, a obtinut in instanta daune de 10 mii de euro de la Primarie
Romania si alte sase tari est-europene vor sa construiasca o axa rutiera
care sa lege Lituania de Bulgaria - Via Carpatica
Eveniment editorial de excepţie la Flămânzi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog