Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13600
De la 07 Ianuarie 2003
122873667

Botoşani/Mileanca: Noul Consiliu Local s-a constituit în mod infracţional. IJP tace complice

  • Ioan Rotundu
  • 15 July 2016, 23:00
La mai multe comune din judeţ constituirea consiliului local în urma alegerilor din 5 iunie, s-a consumat într-un mediu ostil sau chiar infracţional. Probleme au fost la comunele Suharău, Blândeşti şi mai sunt la Havârna, Vorniceni etc. Însă la comuna Mileanca noul Consiliu Local s-a constituit prin încălcarea flagrantă a legilor. De precizat că la Mileanca, începând cu anul 2008, primar a fost liberalul Ioan Ursachi, fost secretar al primăriei şi condamnat pentru falsificarea unor acte de stare civilă.
. În urma alegerilor din 5 iunie primar a fost ales social-democratul Alexandru Azamfirei, vechi liberal până în preajma acestor alegeri când a trecut la PSD. Se vorbeşte în comună că Azamfirei a fost făcut primar de către Costel Nazare, baronul PSD al zonei, dar asupra acestui subiect voi reveni. Comuna are dreptul la 11 consilieri locali iar constituirea noului Consiliu rezultat din alegeri nu se poate face decât cu voturile a două treimi din totalul consilierilor, în cazul Mileanca cu votul a 8 consilieri.
Pierzând alegerile la funcţia de primar, liberalul Ioan Ursache a pus la cale anumite jocuri politice prin care căuta ca PNL să obţină postul de viceprimar. Şedinţa de constituire a noului CL a fost stabilită pentru data de 24 iunie a.c.
În ziua de 23 iunie, consilierul liberal Ionel Zvâncă, angajat al primăriei pe post de buldozerist, prin cererea înregistrată la PNL Botoşani sub nr. 1159/23 iunie a demisionat din funcţia de consilier local ales. În aceiaşi zi, cu cererea nr. 1162 demisionează şi consilierul ales Ioan Ursache. Prin cererea nr. 1163/23 iunie mai demisionează şi consilierul ales Florică Mocanu.
Tot în ziua de 234 iunie, PNL Botoşani înaintează o adresă către Primăria Mileanca prin care informează că locul consilierului local Ionel Zvâncă este luat de liberalul Ionel Viziteu. Toate aceste proceduri au fost absolut legale, partidul având dreptul să-şi susţină sau să retragă sprijinul membrilor săi aleşi în funcţia de consilier local.
La data de 24 iunie, adică a doua zi, la Mileanca s-au prezentat două juriste de la Prefectura Botoşani, respectiv Otilia Antohi şi Aroşoaie pentru a superviza respectarea legalităţii în constituirea noului consiliu local. Numai că în sală a fost introdus cu calitatea de consilier liberal ales Ionel Zvâncă, deşi omul demisionase din această funcţie iar secretarul Primăriei Mileanca, Petru Ţurcanu (foto), era informat de această demisie prin adresa înaintată cu o zi în urmă de către conducerea PNL Botoşani. Mai mult, Zvâncă s-a ridicat în picioare şi a anunţat că el este demisionat şi că a renunţat la calitatea de consilier local.
Împotriva voinţei sale, Comisia de validare formată din Anişoara Ţurcanu – nevasta secretarului, Romică Feraru şi Lucian Giugastru îl validează consilier pe Ionel Zvâncă, o validare împotriva legii şi a voinţei acestuia. De precizat că Zvâncă este rudă cu secretarul Ţurcanu.
Gata validat, liberalul Zvâncă a devenit al optulea vot pentru a se putea constitui consiliul local, ceea ce s-a urmărit pentru că dacă se respecta voinţa celor din PNL şi era validat consilier liberal Ionel Viziteu, acesta nu s-ar fi prezentat la constituire şi acţiunea ar fi trebuit amânată, putându-se ajunge, în condiţiile în care PSD n-ar fi acceptat un viceprimar liberal, la noi alegeri locale.
În calitate de secretar al Primăriei Mileanca, Petru Ţurcanu avea obligaţia de a respecta legile în domeniu. Ori, el, a comis un grav abuz de putere şi a forţat situaţia pentru a se constitui noul consiliu local prin comiterea unei grave infracţiuni.
Prefectul Dan Nechifor a luat act de cele petrecute la Mileanca şi cu adresa nr. 507/RP/27.06.20126 a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani pentru efectuarea cercetărilor împotriva secretarului Petru Ţurcanu. Deşi la IJP Botoşani s-a luat act de infracţiunea comisă la Mileanca, deşi o astfel de sesizare se cere a fi verificată de îndată şi cu dispunerea măsurilor în consecinţă, niciun ofiţer de poliţie n-a început cercetările. De ce? Probabil că suntem în faţa unei noi dovezi că IJP Botoşani este controlat politic de către liderii PSD şi poliţiştii execută ordinele primite din sediul PSD şi nu ce spune legea.
Oricum, actualul Consiliu Local de la Mileanca nu poate funcţiona şi nu-şi poate exercita prerogativele cu care este investit prin Legea 215 a administraţiei publice locale pentru că el n-a fost validat de către Prefectura Botoşani.
În momentul de faţă, în Primăria Mileanca s-a format o gaşcă de neamuri ale secretarului Pentru Ţurcanu şi a primarului Alexandru Azamfirei. Dacă această gaşcă carte a pus stăpânire pe primărie va munci pentru ea sau şi pentru săteni vom afla în viitorul apropiat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 11 – 17 iulie 2016
La Podriga, concurs măsluit, trafic de influenţă şi posibil mită
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Cum fac fata barbatii caniculei
Un toreador spaniol a fost ucis de taur la corida, o premiera in ultimii 30 de ani
Clotilde Armand: Daca ar avea o minima decenta, domnul Dragnea ar inceta sa ii dea lectii lui Dacian Ciolos,
probabil cel mai onest, competent si bine-intentionat prim-ministru pe care l-a avut Romania
Evaluarea la cald dupa summitul NATO: ce-a obtinut Romania,
ce a ramas de negociat si cum iese Iohannis din prima confruntare serioasa pe politica externa
Boyko Borisov propune ca Marea Negra sa fie declarata zona demilitarizata
Redacţia Jurnalului vă informează
Expertii americani avertizeaza in legatura cu posibila infectare cu superbacterii in urmatoarele luni
Concursul pentru manager la Podriga a îmbrăcat forme radicale
Ioan Rotundu
Raluca Pruna: Remedierea situatiei din penitenciare e o prioritate a mandatului meu,
dar nu voi adopta masuri sub presiune. / Escaladarea tensiunilor nu foloseste nimanui
NATO si Rusia, discutii fara un numitor comun dupa summitul de la Varsovia
Pompierii voluntari şi privaţi din Moldova se întrec la Botoşani
Căldura şi băutura mai rau ca ZICA
Corespondenţă de la Poliţia Locală Botoşani
Umilinţă şi dispreţ, ultimele servicii oferite de BCR la Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog