Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15967
De la 07 Ianuarie 2003
122876034

Botoşani/Popăuţi: „rechinul” se pregăteşte de atacul fatal

  • Ioan Rotundu
  • 26 February 2017, 23:00
Brusc, procurorii de la DNA Suceava s-au hărnicit în privinţa dosarului penal deschis pe numele unor persoane din conducerea Academiei de ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) Bucureşti şi de la Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare Ovine şi Caprine Popăuţi.
Dacă săptămâna trecută a fost audiat ca martor biologul dr. Gheorghe Hrincă, cercetător ştiinţific principal de grad I, de această dată a primit citaţie să se prezinte în faţa procurorilor Floria Zaharia, fost angajat al Staţiunii şi căruia i s-a desfăcut contractul de muncă în mod abuziv de către Ionică Nechifor în înţelegere cu directorul Traian Atanasiu.
Este important de precizat că Floria Zaharia este cumnatul lui Inică Nechifor şi a lucrat mulţi ani la Staţiune, fiind considerat un angajat de bază. Din momentul în care cumnatul său Ionică Nechifor a venit în Staţiune pe post de director interimar, Zaharia, văzând că acesta nu apără cum trebuie patrimoniul unităţii, i-a atras atenţia că riscă să intre în vizorul organelor de cercetare penală.
Din acel moment, Nechifor i-a pus gând rău cumnatului, respectiv de a-l îndepărta din unitate. N-a reuşit cât a fost director interimar dar a reuşit cu ajutorul actualului director Traian Atanasiu.
Pe surse, am aflat că Floria Zaharia va putea susţine prin mărturia sa o serie de aspecte existente la dosar şi cuprinse în plângerea penală depusă împotriva lui Ionică Nechifor şi Traian Atanasiu de către mai mulţi angajaţi din unitate. Iată un fragment din plângerea penală prin care vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, prof. univ. dr Mihai Nicolescu se disculpă de acuzaţiile de corupţie aduse ASAS de către Gheorghe Hrincă:
„Simţindu-se lezat că şi domnia sa face parte dintre demnitarii ASAS, în calitate de Vicepreşedinte, mi-a replicat că „pe el nu trebuie să-l bag în treaba aceasta, că el se ocupă numai de problemele ştiinţifice”. Dar mi-a precizat, că alţii au primit atenţii, comisioane sau ceva de genul acesta. Însă ceea ce trebuie reţinut este că D-l Nicolescu mi-a spus destul de răspicat că „într-adevăr, Nechifor a încercat şi la el, dar l-a refuzat”. Evenimentul s-ar fi întâmplat de ziua de aniversare a d-lui Nicolescu (cel mai probabil pe data de 18 iunie 2014). A mai continuat că „de ziua sa, Nechifor a trimis prin fratele şi cumnatul său o geantă sau sacoşă plină cu „materiale”. El nu ştia ce conţinea geanta, dar a spus că nu poate primi aşa ceva. Dar, a mai precizat că „totuşi a acceptat de la aceştia numai un plic cu o felicitare”.
Floria Zaharia a interceptat o convorbire telefonică dintre Ionică Nechifor, directorul Traian Atanasiu şi Dumitru Simionescu – şeful Secţiei zootehnie din cadrul Academiei. Din discuţie rezultă cum Nechifor şi Atanasiu îi dădeau lui Simionescu raportul de cum au dus la îndeplinire indicaţiile primite. Discuţia a decurs codificat, dovadă că toţi trei erau conştienţi de importanţa informaţiilor vehiculate. De exemplu, angajaţii erau numiţi „plevuşcă” iar Gheorghe Hrincă „rechinul”.
În dosar există numerele de telefon de la care s-au purtat discuţiile. Iată cum discuta Nechifor cu şeful Secţiei zootehnice prof. univ. dr. h.c. Dumitru Simionescu (foto) (fragment din plângerea penală):
„În loc să-mi răspundă Froicu Maricel, în telefon am auzit nişte voci. Până când m-am dumirit, mi-am dat seama că era vocea lui Nechifor Ionică. El vorbea cu cineva la telefon, căruia îi spunea printre altele: „Da, dom profesor, la Popăuţi acum este linişte. Toată comanda am preluat-o eu şi treburile merg bine. Facem în aşa fel ca treburile să meargă ca atunci când eram eu director”. Mai urmau pauze şi din când în când îl auzeam pe Nechifor „....da, da, ... dom profesor .... aşa o să facem”.
Apoi Nechifor l-a dat la telefon pe directorul Atanasiu: „„Uitaţi dom profesor, vi-l dau la telefon să vorbiţi cu domnul director Atanasiu”. Dialogul continuă între Atanasiu şi Simionescu: „Bună ziua domn profesor Simionescu”. După care continuă răspunzând la întrebări „Da, domn profesor, aici lucrurile se liniştesc. Tocmai azi dimineaţă l-am debarcat de pe tractor pe Zaharia, aghiotantul lui Hrincă. Am rezolvat-o şi cu plevuşca (adică cu muncitorimea). Plevuşca e spre finalizare. Am rezolvat-o şi cu Gheorghiţă. Am făcut comasarea fermelor”.
Inginerul Gheoghiţă Petru a fost şeful fermei vegetale. Atanasiu, la sugestia lui Nechifor, a comasat ferma zootehnică (unde şef de fermă este Florea Marian care lucrează mână în mână cu Nechifor) cu ferma vegetală pentru a avea totul sub control numai în interesul lor.
Iată cum şi-a încheiat Atanasiu convorbirea cu Simionescu, subiectul final al discuţiei fiind biologul Hrincă: : Nu, nu, nu, deocamdată nu ne luăm de el acum. Îl mai lăsăm. .... Da ... da .... deocamdată îi dăm pace. Vom avea timp să ne luăm de Rechin (adică de Hrincă). .....Da, da, nu ne grăbim. Avem timp. ...Da, încet, încetişor. Nu ne grăbim, încetul cu încetul şi-l rezolvăm. Da,...da,...domn profesor, aşa vom face, cum ziceţi dumneavoastră... Da .... da ..... domn profesor ..... să trăiţi domn profesor !”
Floria Zaharia, cumnatul lui Nechifor, va fi pentru procurorii DNA o mină de aur plină cu pepite. Totul constă în abilitatea lor de a-i valorifica toate informaţiile pe care Zaharia le deţine.
Cert este că biologul dr. Gheorghe Hrincă, cu tenacitatea sa de cercetător ştiinţific obişnuit cu acribia informaţiei, pare să fie pe punctul de a da atacul final asupra celor doi impostori care s-au cocoţat în fruntea Staţiunii pentru a o distruge şi scoate din circuitul cercetării zootehnice româneşti, având în acest scop binecuvântarea conducerii ASIS Bucureşti, respectiv. Gheorghe SIN – preşedinte, Mihai Nicolescu – vicepreşedinte şi Dumitru Simionescu – şeful secţiei zootehnice.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Un răspuns dezarmant
Horoscopul zilei de 27.02.2017
Oresa-n gura lu' RotunU: Emisiunea din 24.02.2017
Lumea lu' Rotundu: Încrengătura
Botoşani: Minciună şi manipulare social-democrată pe seama BN 23C
Ioan Rotundu
Hans Klemm in vizita la Cluj: Am discutat despre nefericita hotarare a Guvernului de a face pasi inapoi in privinta coruptiei
Un oficial britanic sugereaza ca muncitorii est-europeni ar putea fi inlocuiti de roboti dupa Brexit
Ministerul Public, reactie la "seria calomniilor si intoxicarilor" la adresa lui Augustin Lazar:
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog