Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3620
De la 07 Ianuarie 2003
122889269

Botoşani: Portariuc ori minte, ori nu ştie pe ce lume trăieşte

  • 21 March 2013, 23:00
Primarul Ovidiu Portariuc a declarat presei că nu are iniţiate proiecte de anvergură pentriu că Primăria Botoşani a ajuns la gradul maxcim de îndatorare şi nu mai poate angaja credite cu care să poată participa la co-finanţre.
Primarul Portariuc ori minte, ori nu cunoaşte problemele principale din Primărie. Dacă, înasinte de a face o astfel de declaraţie, l-at fi îbtrebat pe rirectorul economnic Sănduc, ar fi aflat că gradul maximn de îndatorare al uneri primării este de 30% din valoarea bugetului iar când a preluat funcţia de la Cătălin Flutrur Primăria botoşani avea grad de îndatorare 18%.
Cei 12% rămaşi îi permit primarului Portariuc să angajeze credite cât nu poate el iniţia proiecte. Problema este însă alta. Portariuc, deşi o are pe inginera Asdriana Zăiceanu un excepţional specialist în îăntocmirea de prioecte cu finanţare europeană, a îndepărtat-o de ce ştie ea să facă şi n-o foloseşte. “Nu putem face absolut nicio mişcare de a începe alte proiecte de anvergură. 700 miliarde lei cât mai sunt de rambursat, pentru că se rambursează în fiecare an 150 miliarde lei, apasă asupra posibilităţii de a accesa alte proiecte. A fost pornit un proiect extrem de ambiţios, poate cel mai mare proiect de după Revoluţie, modernizarea sistemului de termie, sursă şi reţele, un proiect în care mai avem de plătit în acest an 650 miliarde lei. Datorită întârzierii la ramabursare, suntem nevoiţi să mai facem un credit să nu blocăm proiectul la termie. 450 miliarde au fost plătiţi în ultima jumătate de an şi mai avem de dat 650 miliarde lei. Pe linga acest proiect gigant, avem si Parcul Cornisa, care pune iar municipalitatea in situatia de a se imprumuta cu aproximativ 300 miliarde lei“, a spus Portariuc.
Dacă nu se pricepe la ce are de făcut, nu-l ţine nimeni cu forţa primar. Dar ce a făcut până acum şi ce are în intenţie, rezultatul va fi că oraşul Botoşani se va întoarce în istorie cu cel puţin zece ani, adică în vremurile lui Florin Egner. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Perversiune sexuală
Gastronomie: Maglubeh cu pui
Cred ca asocierea MCV - Schengen este una corectă
Guvernul a introdus coplata
pacienţii vor plăti o taxă pentru spitalizare începând din aprilie
Demagogia demagogului
Ioan Rotundu
Povestea tristă a unei liceene silitoare
Ioan Rotundu
Nicolae Timofti: RM nu va semna Acordul de Asociere la toamnă
Comisia Europeană a publicat raportul pentru Republica Moldova
Sprijinul acordat producătorilor de energie regenerabilă nu se reduce, ci creşte
De ce este Moscova interesată de Cipru
Bonul fiscal cu TVA deductibilă trebuie să poarte CUI-ul comerciantului
Dar promisiunile electorale neonorate cine le reclamă la PC?
Ţurcanu ne îmbie să bem lapte… autorizat
La promisiuni, Portariuc calcă pe urmele lui Egner
Directorul Filarmonicii a devenit mai deştept cu… 0,01%
Botoşani: Creşterea şi descreşterea puterii fostului prefect Ducu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 21.03.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog