Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13411
De la 07 Ianuarie 2003
122899060

Botoşani: Preşedinţii CJ se īncaieră, noi plătim oalele sparte

  • Ioan Rotundu
  • 25 November 2013, 23:00
Aflat pe post de tăietor de frunze la cāini, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţābuleac, s-a apucat să-l critice pe actualul preşedinte Florin Ţurcanu cum că-şi bate joc de botoşănenii care primesc apă de la societatea Nova Apaserv.
Īn opinia lui Ţābuleac, introducerea unui sistem de măsurare a consumului de apă pe baza unor cartele preplătite este total ilegal şi ar fi un abuz al preşedintelui Ţurcanu. Dacă Ţābuleac şi-ar fi văzut īn continuare de tăiatul frunzelor la cāini, poate că Ţurcanu n-ar fi dezvăluit anumite matrapazlācuri comise de fostul preşedinte cātă vreme s-a aflat īn fruntea judeţului.
Mai īntāi, actualul preşedinte i-a amintit lui Ţābuleac despre modul īn care a falimentat societatea Apa Grup şi a creat o nouă societatea numită Nova Apaserv. Deşi uriaşa datorie către bugetul statului a rămas pe seama vechii societăţi, Ţābuleac a realizat recordul ca noua societate să īnregistreze şi ea datorii de peste 100 miliarde lei vechi. Şi a mai adăugat Ţurcanu că Ţābuleac, care plānge acum de mila botoşănenilor, cāt a condus judeţul nu i-a fost milă să le umfle facturile la consumul de apă.
Să mai adaug şi eu faptul că Ţābuleac a fost cel care ne-a pus să plătim consumul de apă după controlul de la subsolul blocului şi nu după cel din apartament. Aşa privite lucrurile, dreptatea este de partea actualului preşedinte Ţurcanu.
Iar ca Ţābuleac să nu mai pozeze īn lupul moralist, Ţurcani īi cere public să răspundă la cāteva aspecte din activitatea sa trecută rămase īn ceaţă. De exemplu, Ţurcanu īi cere să explice de ce Ţābuleac n-a respectat procedurile de achiziţii publice iar acum instituţia CJ aare de plătit corecţii financiare de sute de miliarde de lei vechi. Greu de răspuns la aşa ceva şi cred că acum Ţābuleac īşi roade unghiile că s-a luat de Ţurcanu.
Mai are Ţābuleac pe conştiinţă şi nişte plăţi de cāteva zeci de miliarde făcute fără vreo acoperire legală iar Curtea de Conturi i-a cerut să le recupereze. Nu le-a recuperat că n-avea cum să rezolve problema comisionului. Precum mortul nu se mai īntoarce de la groapă, nici comisionul luat nu se mai restituie.
Sper că Ţābuleac nu va accepta acest afront public al lui Ţurcanu şi va contraataca. Poate că aşa vom mai afla şi noi cāte ceva care să ne explice de ce buzunarele noastre se golesc tot mai mult pe măsură ce se schimbă preşedintele CJ.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Plăcerea lui Bulă
Şeful Guvernului de la Beijing īn Romānia, prima astfel de vizită după 19 ani
Directorul APIA Satu Mare, reţinut de procurorii DNA
Gastronomie: Varză cu ciuperci uscate (masa de Crăciun poloneză)
Acţiunea „Drumul Unirii”. Chişinău – Alba Iulia, la 95 de ani
1 decembrie: ĪnCercUnirea Guvernului de la Chișinău
PNL este favorabil formarii comisiei de ancheta a "cazului Calarasi"
Eugen Nicolaescu nu pricepe de ce medicii n-au protestat la tăierea a 25% din salarii
Ieri, premierul Ponta a semnat cu premierul Chinei 13 acte de colaborare
Iniţiere īn Cultura japoneză
Incendiu provocat de o lumānare uitată aprinsă
Patinoarul din Centrul istoric, o decizie inspirată
O făcătură jurnalistică dezonorantă
Ioan Rotundu
Cui va sta sarmaua-n gāt?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog