Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23706
De la 07 Ianuarie 2003
122909355

Botoşani: Primăria a făcut o afacere proastă, dacă nu cumva dubioasă

  • 27 March 2013, 23:00
Primăria Botoşani, prin vocea viceprimarului Viorel Iliuţă, a anunţat că a cumpărat două imobile situate în curtea Spitalului de Pneumoftiziologie Botoşani cu suma de 300 mii euro.
Viceprimarul Iliuţă susţine că suma a fost stabilită în urma unor evaluări făcute de experţi şi că s-a negociat cu proprietarul o sumă sub cea evaluată de experţi. Problema celor două imobile nu este chiar aşa cum o prezintă viceprimarul. Clădirile şi o suprafaţă mică de teren au fost retrocedate foştilor proprietari evrei, reprezentaţi în România de Fundaţia Caritatea. Această fundaţie a mai revendicat în Botoşani imobile care acum sunt ruină, pentru că au cerut preţuri exorbitante. Faptul că deja aveau o experienţă tristă, reprezentanţii evreilor nu mai aveau cum ţien la preţ.
Clădirile în cauză sunt foarte vechi. Iniţial ele au fost construite ca nişte barăci metalice în care a funcţionat spitalul evreiesc. După ce le-a preluat statul român, au fost reconstruite din temelii, pe cheltuiala autorităţilor administraţiei municipiului Botoşani. Chiar şi aşa, reconstruite, vechimea clădirilor, uzura lor, terenul aferent în suprafaţă redusă nu justifică preţul negociat. Iar dacă adăugăm faptul că în momentul de faţă preţul imobilelor s-a prăbuşit, suma devine enormă.
Contactat de noi, istoricul Ionel Bejenaru, care cunoaşte istoria acestor două clădiri evreieşti, ne-a declarat: „Preţul este enorm şi total nejustificat. Evreii nu aveau ce face acolo şi oricum ar fi vândut Primăriei Botoşani pe un preţ mult mai mic, pentru că n-ar fi avut unj alt cumpărător”.
Aşa stând lucrurile, există suspiciunea că preţul plătit este unul nejustificat şi ar putea ascunde anumite aranjamente de culise. Faptul că imobilele au fost evaluate de experţi, cu atât mai mult suspiciunile planează. Se ştie, experţii imobiliari umflă valoarea imobilelor după cum sunt plătiţi şi li se cere. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ungurească
Gastronomie: Ficat cu unt şi lămâie ( a la meuniere)
Efectele crizei financiare în Europa: a crescut rata de sinucideri şi de boli rare
a scăzut numărul de accidente rutiere
În ţară situaţia este dezastruoasă
dacă vom plăti salariile şi pensiile, să fim fericiţi!
Mă mut cu cortul acolo şi tot o termin
O porţiune din Zidul Berlinului a fost demolată în creierii nopţii
Botoşani: Consilierii municipali chemaţi, astăzi, să legalizeze o măgărie
Cipru kaput, urmează România
Ioan Rotundu
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Botoşani: Azi, Carrefour deschide în cadrul Mall un supermarket
Mult contestatul Mihai Sârbu rămâne director
Cereri pentru afaceri pestriţe în Centrul vechi
Oferta primarului Portariuc a prăbuşit chiriile din Centrul vechi
spaţiile proprietate privată sunt părăsite
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog