Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20928
De la 07 Ianuarie 2003
122880995

Botoşani: Primarul condamnat şi-a luat maşină bengoasă

  • 4 December 2014, 23:00
Profesorul Ovidiu Corleciuc a fost primarul comunei Vorniceni mai multe mandate la rând până la începutul anului 2012, când a demisionat brusc şi aparent fără vreo explicaţie..
În perioada cât a fost primar, Corleciuc a derulat mai multe proiecte cu finanţare europeană. Domnul profesor n-a rezistat tentaţiei de a nu se înfrupta din banii europeni. S-a înfruptat alături de Elena Ursu, administratorul firmei Britania Consult SRL Botoşani şi Ramona Luiza Dârlea, administratorul firmei Interactiv Consult SRL Bacău, ambele pricepute în a fabrica documente false pentru a deturna banii europeni în interes personal.
Procurorii DNBA au mirosit că cei trei s-au înfruptat din banii europeni şi au declanşat cercetările de rigoare. Dosarul a ajuns spre judecată pe rolul Tribunalului Botoşani. Profesorul Corleciuc, imediat ce procurorii DNA au declanşat cercetările, s-a consultat cu fostul magistrat militar general (r) Ioan Panaitescu, originar din Vorniceni, în prezent avocat şi se pare că acesta i-a rsugerat să-şi fabrice documente cum că este bolnav psihic.
Aşa a ajuns profesorul Corleciuc să renunţe la funcţia de primar înainte de a i se expira mandatul, pe motiv că are probleme de concentrare.
Între timp cercetările procurorilor DNA au continuat iar Corleciuc şi cele două asociate ale sale la fraudarea de fonduri europene au fost judecaţi miercuri, 3 decembrie, de către instanţa de fond, respectiv Tribunalul Botoşani. Toţi trei au primit câte şase luni de închisoare cu suspendare iar Corleciuc 2 ani şi 8 luni interdicţia de a mai alege şi a fi ales.
De observat că pedeapsa aplicată este una modestă dacă este s-o raportăm la pecdepsele aplicate pentru astfel de acte de corupţie în dosare similare ca pagubă. De obicei, fraudarea de fonduri europene s-a pedepsit cu închisoare cu executare şi confiscarea bunurilor sechestrate..
Totodată, cei trei au fost obligaţi în solidar cu cele două firme să plătească Primăriei Vorniceni suma de 109.895 lei şi comunei Vorniceni suma de 58.984 lei. Interesant este faptul că pe parcursul cercetărilor, procurorii DNA nu au aplicat sechestru asiguratoriu pe averea profesorului.
Prin Vorniceni se şopteşte că profesorul s-a bucurat de puterea de influenţă a fostului magistrat ajuns avocat Ioan Panaitescu dar şi de sfaturile utile ale procurorului Aurel Simion din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, şi el originar din Vorniceni.
Nu-l cunosc de generalul avocat Panaitescu dar despre procurorul Aurel Simion îmi vine greu să cred că s-ar fi implicat în a-l învăţa pe Corleciuc cum să scape de anumite consecinţe penale pentru căacestui procuror nu-i stă aşa ceva în caracter. Chiar în ziua când Tribunalul Botoşani l-a condamnat la şase luni închisoare cu suspendare, Ovidiu Corleciuc şi-a făcut intrarea în sediul Primăriei Vorniceni, coborând dintr-o maşină bengoasă nou-.nouţă.
A intrat în primărie legănându-şi corpul precum marinarii, având o privire îndrăzneaţă dacă nu cumva chiar sfidătoare. Este drept, sentinţa pronunţată de Tribunalul Botoşani nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs atât de procurori cât şi de inculpaţi Dar va veni şi vremea când instanţa va pronunţa o soluţie definitivă şi irevocabilă iar profesorul va trebui să restituie Primăriei Vorniceni sumele cu care a păgubit-o. Să-l vedem dacă şi atunci va mai aborda o mimă sfidătoare şi se va mai mândri cu noua sa maşină bengoasă.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Între moşnegi
Carnati de casa afumati
Horoscopul zilei
DNA cere de la Parchetul General dosarul privind votul din diaspora (surse)
Perchezitii DNA la primarul comunei sucevene Udesti, pentru infractiuni cu fonduri europene
Gabriel Dumitrascu: Costul apei la companiile energetice este prea mare
La Nuclearelectrica a ajuns sa fie mai scumpa decat uraniul
Ministrul Agriculturii: TVA la alimente nu poate fi redusa sub 15% pana in decembrie 2015
Republica Moldova: PLDM, PD si PL au convenit sa creeze majoritatea parlamentara pro-europeana
Anunţ URBAN SERV
Mandat de aducere pentru 27 de persoane din grupul Mediapro
32 de persoane urmarite penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani
Stânca: Bar ornat de Ziua Naţională
Am sesizat ce se intampla la ANRP, iar Blaga sa nu se prefaca ca nu-si aduce aminte
Am cerut atunci si demisia Cristinei Traila din fruntea ANRMAP/ Pot iesi acum sa spun foarte multe lucruri
Curtea Constitutionala: Normele de impunere a controlului judiciar pe perioade nelimitate, neconstitutionale
Lege noua: Firmele, obligate sa le acorde concediul de odihna neefectuat salariatilor care s-au aflat tot anul in incapacitate temporara de munca
Independenţa prefectului Macaleţ trece prin sediul PSD
Ioan Rotudnu
Bolovanul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog