Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11515
De la 07 Ianuarie 2003
122871582

Botoşani: Primarului Portariuc acuzat că-i place să curgă sânge… nevinovat

  • el s-a răstit la reprezentanții ADOR în problema câinilor fără stăpân
  • 24 July 2014, 23:00
După ce reprezentanții ADOR Botoșani l-au arătat cu degetul pe primarul Ovidiu Portariuc pe motiv că ignoră patrupedele din oraș, edilul-șef a luat foc. Cu argumente, acesta a ținut să demonstreze că implicarea sa în rezolvarea problemei câinilor comunitari nu este una de neglijat.
Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a reacționat ferm la acuzația care i-a fost adusă de către Asociația pentru Protecția Animalelor (ADOR) care a susținut că, în cele șase luni de mandat, Primăria a ignorat problema câinilor comunitari din municipiu. Portariuc a anunțat că la finalul celor 12 luni în care s-a angajat că va rezolva problema câinilor fără stăpân va prezenta opiniei publice un raport detaliat cu privire la acțiunile Primăriei legate de acest subiect.
„Regret că ADOR încearcă să profite de campania electorală și recurge la presiuni prin intervenții în presă. La mine au avut mereu ușa deschisă, iar dacă erau nemulțumiri mi le puteau adresa direct. Le spun însă că în cele șase luni de mandat nu am stat degeaba și mai am încă șase pentru a-mi respecta promisiunea.
Am trecut prin Consiliul Local o hotărâre prin care s-a aprobat construcția unui centru veterinar în care să se facă sterilizările câinilor fără stăpân. Am făcut de asemenea proiectul pentru extinderea padocului cu încă 160 de locuri. În foarte scurt timp vom organiza licitația pentru realizarea acestor construcții. Suntem în căutarea unei soluții pentru realizarea unui număr cât mai mare de sterilizări”, a explicat Ovidiu Portariuc.
Primarul a mai spus că există de asemenea discuții foarte avansate cu firme specializate pentru realizarea unor sterilizări în masă a câinilor fără stăpân din municipiu, care apoi vor fi dați spre adopție.
Reluarea acestui gen de acțiuni va rezolva în totalitate problema câinilor comunitari, pentru că că în prezent numărul acestora este estimat la circa 1.000 – 1.500, la nivelul întregului municipiu. Referitor la acuzația că Primăria nu ar fi permis voluntarilor Fundației RAR să sterilizeze gratuit peste 1.000 de câini comunitari, primarul Ovidiu Portariuc le-a reamintit celor de la ADOR că acest lucru s-a întâmplat în mandatul predecesorului său.
„E incorect să mi se reproșeze lucruri pe care nu le-am făcut eu. Cel care i-a izgonit pe voluntarii de la Fundația RAR a fost domnul Flutur, pentru că dânsul era primar la acea dată. Cei de la ADOR ar fi trebuit să precizeze acest lucru pentru că atunci am fost alături de ei și am condamnat public acea decizie”, a mai spus Ovidiu Portariuc.
În toată peroraţia sa, primarul a evitat să aducă în discuţie fondul problemei câinilor comunitari şi mai ales justeţea acuzaţiilor pe care i le-au adus cei de la ADOR. Pentru o mai corectă înţelegere a conflictului, reproducem mai jos şi Comunicatul ADOR. (Lavinia Preda)
17.11.2012

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Zona Metropolitană nu-i moştenire de la Taică-său
Flutur şi lecţia de moralitate politică
Bancul zilei: Nemulţumirea soţiei
Horoscopul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog