Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6968
De la 07 Ianuarie 2003
123281129
pnl

Botoşani: Şedinţa CL Frumuşica dedicată intereselor lui Ţapu

  • 18 May 2015, 23:00
Vineri, 15 mai, aşa cum s-a mai scris în Jurnalul de săptămâna trecută, s-a desfăşurat şedinţa de Consiliu local Frumuşica. Printre alte puncte de pe ordinea de zi s-a aflat şi problema concesionării iazului Boia, un iaz în suprafaţă de 30 ha luciu de apă şi care a dat multe bătăi de cap consilierilor locali, concesionările de până acum aducând Primăriei Frumuşica doar datorii şi nici un câştig.
Vlad Romaniuc, un inginer geolog din Botoşani şi care lucrează pentru o companie americană ce face explorări în Marea Nordului, având importante economii, şi-a propus să concesioneze iazul pentru a-l popula cu peşte şi dezvolta un pescuit industrial, de afacere urmând a se ocupa părinţii săi cunoscători în activităţile de piscicultură.
Dar asupra iazului, aşa cum am scris vineri săptămâna trecută, a pus ochii şi consilierul liberal Dorin Ţapu. Cum acesta nu putea licita direct, şi-a adus în combinaţie concubina Lăcrămioara Păiuş care să solicite concesionarea. Aşa că vineri,. În şedinţa CL Frumuşica, s-a luptat Vlad Romaniuc cu consilierul Sorin Ţapu în numele concubinei, care nu s-a prezentat.
Consilierii au votat în majoritate ca iazul să fie concesionat Lăcrămioarei Păiuş, adică concubinei consilierului Sorin Ţapu.
Numai că situaţia iazului este una încurcată. Iazul a mai fost scos la licitaţie cu ceva timp în urmă şi a fost câştigat de o altă persoană, la acea licitaţie Romaniuc fiind clasat pe locul II. Dar Ţapu a licitat şi el, tot printr-un interpus, care interpus necâştigând licitaţia a depus contestaţie.
În momentul de faţă pe rolul Tribunalului judeţean Botoşani – Secţia contencios administrativ se află o contestaţie cu termen de judecată la începutul lunii iunie. Atâta vreme cât s-a organizat o licitaţie şi există o contestaţia asupra acesteia, concubina consilierului Ţapu nu poate încheia cu Consiliul local Frumuşica un contract de concesiune.
În schimb, pe seama acestui proces de pregătesc nişte manevre cum ar fi retragerea contestaţiei de către contestator iar câştigătorul licitaţiei să renunţe şi el la a mai dori concesiunea. Numai că aceste manevre va deschide drum spre câştig celui de pe locul II, respectiv Vlad Romaniuc şi nu celui care ar dori Sorin Ţapu. Asta numai în condiţiile în care s-ar respecta legea.
Viceprimarul Dumitru Baciu recunoaşte că situaţia este încurcată rău de tot. „Ce s-a votat vineri nu prea este în temeiul legii şi este posibil ca de la Prefectura Botoşani să fie anulată hotărârea consilierilor. Eu m-am abţinut.” - ne-a declarat viceprimarul Dumitru Baciu (foto).
Va fi interesant de urmărit şi acest conflict de interese generat de consilierul local Sorin Ţapu, mai ales modul în care se va finaliza. Ce este cert, din cauza unor interese locale de grup, patrimoniul primăriei rămâne nevalorificat sau chiar aduce pagube în loc de un câştig financiar.
Ioan Rotundu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Românul la Paris
Reţeta zilei: Salată de hamsii marinate
Horoscopul zilei
Satrapii BOR pun botniţă credinţei
Ioan Rotundu
Bătuţi de soartă, trataţi cu cruzime de vicele Andrei
Ioan Rotundu
„Cu viaţa mea apăr viaţa” şi-a desemnat câştigătorii
Caricatura zilei: Exportul de lemne
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici: Salariul unui ministru este rusinos
Victor Ponta despre impozitarea bacsisului
E mai grav sa perseverezi in greseala decat sa o recunosti si sa o repari
ANM: Regim termic oscilant, in urmatoarele doua saptamani
Prima proprietate a lui Dan Voiculescu scoasa la vanzare de Fisc: apartament de 4 camere pe sos. Kiseleff
Ministrul Finantelor: Vrem sa lasam romanului posibilitatea de a-si deduce din impozitul pe venit in timpul unui an o parte din cheltuieli- 20-30%
Consultantii: Nu se poate. Impozitul pe venit e cu retinere la sursa, bulversezi tot sistemul
Klaus Iohannis: Nu voi promulga proiectul de lege care taie din puterile ANI
o voi ataca la Curtea Constitutionala
Guvernul Pacala si povestea impozitului pe bacsis. Plus alte snoave de guvern si de partid
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog