Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12686
De la 07 Ianuarie 2003
122898335

Botoşani: Şi PSD Botoşani are „faliţii” săi profesional

  • Ioan Rotundu
  • 3 March 2015, 23:00
Cu ceva timp în urmă am scris un comentariu prin care arătam că o eventuală preluare a guvernării ţării de către PNL, la Botoşani cei care ar trebui să gestioneze guvernarea sunt şi cei certaţi cu legea, unii infractori cu acte în toată regula. Mi-a atras atunci cineva atenţia că şi prin PSD sunt la fel, de ce nu scriu şi despre ei.
În primul rând, şi am mai explicat acest lucru, într-un articol de presă se respectă tratarea unui anume subiect şi nu se face o întreagă amestecătură din care cititorul să nu mai înţeleagă nimic. Din cauză că majoritatea celor care depun reclamaţii pe la diferite instituţii ale statului scriu în ea verzi şi uscate, începând relatarea de la Adam şi Eva, nefiind concişi şi axaţi pe problema care le-a creat necazul, rezolvarea este în general defavorabilă tocmai pentru că funcţionarii nu stau să descâlcească cam ce nemulţumire are petentul, ori din acel amestec de fraze nu se desprinde cu claritate ce vrea el să i se rezolve.
În presă este foarte important ca să nu te abateţi de la tema articolului şi să acoperi cât mai bine subiectul pentru a te face înţeles.
Iată că astăzi a venit şi rândul celor din PSD să le arat, vorba lui nenea Iancu Caragiale, „faliţii” lor profesional. O să încep cu veteranul Teodor Dimitriu (foto), cel ce pare a fi veşnic stăpân al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Perceput drept beţiv şi curvar, Dimitriu este mai puţin cunoscut şi ca infractor.
În anul 1999 el a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni de ordin penal. Este vorba de înşelăciune, primire de foloase necuvenite, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată. La acea vreme justiţia fiind sub papucul PSD-ului, mai exact al premierului Adrian Năstase, Dimitriu a scăpat cu două sancţiuni administrative, 80 şi respectiv 100 de lei în preţurile de acum, fiind obligat şi la restituirea sumelor încasate necuvenit.
Pentru că avea bube penale, Dimitriu a fost înlocuit din funcţia de şef al AJOFM cu Angela Ohriniuc, nevasta fostului procuror şef Gheorghe Ohriniuc. Dimitriu din şef a devenit adjunct dar tot el şi PSD-ul decideau politica socială a Agenţiei dar mai ales promovarea propagandei de partid.
Acum din nou Teodor Dimitriu este şeful AJOFM şi continuă propaganda de partid. Cine dintre agenţii economici se scapă că-i de altă culoare politică decât roşul PSD va avea mari necazuri din partea lui Dimitriu. Cineva l-a reclamat la prefectul Costică Macaleţi. N-a făcut decât să constate că s-a dus singur în gura lupului.
Inginerul Viorel Zacreţchi şi-a dorit ani la rând să fie şeful Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani. Dorinţa i s-a împlinit în urma preluării guvernării de către PSD. Ca orice baron cu pretenţii, Zacreţchi nu s-a declarat stăpân numai pe activitatea secţiei ci şi pe suflarea omenească angajată
De numele său se leagă un scandal de răsunet derulat în anul 2013. Atunci a fost suspectat că îşi construieşte vilă cu angajaţii şi cu utilajele statului. Tot atunci a fost şi anchetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă după ce mai mulţi vecini de-ai săi au povestit că au văzut pe proprietatea directorului utilaje de la CNANDR pline cu materiale, iar muncitorii purtau uniforme precum cele ale angajaţilor de la Drumuri Naţionale.
În urma scandalului, Zacreţchi a fost schimbat din funcţie. A revenit în forţă anul trecut şi acum este pe cai mari cum n-a fost niciodată.
Marius Constantin Budăi a fost un umil şofer la Protecţia Consumatorului. A strâns omul din dinţi şi ban peste ban şi şi-a cumpărat o licenţă de la Spiru Haret. Cu patalamaua la mână s-a prezentat la sediul PSD şi a depus jurământ de credinţă, cerând un post pe măsura măiestriei sale de a învârti manivela. Cei din PSD l-au considerat nimerit să fie director la Casa Judeţeană de Pensii Botoşani, trimiţându-l la plimbare pe reputatul jurist şi specialist Ştefan Dodiţă.
Dacă necazul te poartă pe la uşa lui Budăi, va fi vai şi amar de tine. Nu mai puţin ieri, Lenuţa Iosub, soţia lui Vasile, s-a prezentat la CJP cu o somaţie primiră de la un executor judecătoresc. Numai că titlul executoriu de care s-a prelevat executorul a mai fost executat odată de Casa de pensii. Budăi a dat-o pe mâna unor funcţionare care i-au spus că ele respectă ce le cere executorul. Funcţionarele habar n-au că ele se spun legii şi nu executorului şi că un titlu executoriu odată executat nu mai poate fi executat a doua oară.
Mai sunt şi alţi „faliţi” prin PSD dar pentru că sfârşitul guvernării le bate la uşă, mă opresc aici. Cu liberalii am eu treabă!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Orez aromat
Bancul zilei: În oglindă
Horoscopul zilei
Nedumeriri crestine despre ora de religie
Prognoza meteo pana pe 15 martie
Fenomenul „Gheorghe Şincai”
Ioan Rotundu
Răzbunarea executorului judecătoresc Ionuţ Temneanu
Ioan Rotundu
Ce spunea Basescu despre denuntatorii lui Nastase si ce spune despre denuntatorii lui Udrea
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a fost retinut de procurorii DNA
Trei nume vehiculate pentru functia de procuror sef DIICOT
Cine i-ar putea lua locul Alinei Bica
Romania - ultima in UE la reciclarea gunoiului din orase
Bulgarii si ungurii, mult peste noi
Presa rusa il apara pe presedintele Putin in fata "campaniilor de defaimare" ale Occidentului
dupa asasinarea lui Boris Nemtov
Ion Iliescu, aniversat la Ateneul Roman
Ma simt bine mersi, ca de la trei ori 25
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog