Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12719
De la 07 Ianuarie 2003
122872786

Botoşani: Tiberiu Roman, zis Magistratul, îşi expune „competenţa” în public

  • Ioan Rotundu
  • 30 July 2016, 23:00
Marţi seară, 26 iulie, am primit un telefon de la o persoană care s-a recomandat a fi Tiberiu Roman de la Ambulanţa. Omul era foarte agitat şi încerca să-mi spună că relatarea mea din articolul intitulat „Biologul Gheorghe Hrincă bătut de director şi umilit de ambulanţier” nu ar corespunde adevărului în ce priveşte referirile la persoana sa ca asistent medical pe o ambulanţă.
Omul era incoerent în dialog şi căuta să fie numai el cel care are ceva de spus, neavând nici un fel de intenţie de a asculta şi explicaţiile mele. De la supărarea că l-am făcut ambulanţier iar el este asistent medical a trecut la lauda că el este un fel de şef peste asistenţii de la Ambulanţa, sărind apoi la faptul că el mă cunoaşte de când am stat în gazdă la o familie Andrieş despre care habar nu am. Eu am stat cu socrii imediat după căsătorie până când peste doi ani Partidul Comunist mi-a dat locuinţa în care vieţuiesc şi în prezent. Probabil că tipul mă confundă cu vreun alt Rotundu, nefiind primul care face o astfel de confuzie.
Mi-a mai reproşat că nu l-am întrebat şi pe el înainte de a scrie comentariul meu. I-am explicat că nici nu era nevoie de vreme ce eu am comentat o discuţie telefonică cu cercetătorul ştiinţific Gheorghe Hrincă iar prin Constituţia României s- a stabilit că este permisă apariţia tuturor formelor de presă scrisă, video sau audio, Jurnalul fiind o publicaţie de comentarii şi atitudine faţă de evenimentele care poluează imoral şi infracţional viaţa comunităţii româneşti în general şi cea botoşăneană în special, menţiune publică pe frontispiciul site-ului Jurnalul.

Dreptul de a-mi exprima public un comentariu, o atitudine face parte din drepturile constituţionale la libera exprimare iar eu consider acest drept şi ca o obligaţie de ordin civic. Societatea românească a ajuns atât de degradată mortal în toate sectoarele ei de activitate tocmai ca o consecinţă a faptului că lipseşte atitudinea civică, ceea ce dă curaj impostorilor, corupţilor, infractorilor etc. să acapareze funcţii publice de la nivelul cărora ne fac nouă viaţa insuportabilă.
Pentru că Tiberiu Roman continua să nu respecte nun minim protocol al dialogului, i-am închis telefonul sugerându-ţi să-mi trimită un drept la replică cu nemulţumirile sale. Realizând că tipul este posesorul unei gândiri împrăştiate şi cu tendinţă conflictuală faţă de cei din jur, am făcut un minim de investigaţii la adresa persoanei sale şi iată ce am reuşit să adun în tolba de jurnalist.
Tiberiu Roman este cunoscut în mediul sanitar sub porecla de „Magistratul”. El a urmat o facultate juridică cu învăţământ la distanţă şi se consideră mare specialist în activitatea juridică, având şi o afacere personală în acest domeniu de care nu-mi dau seama când se ocupă de vreme ce nu este ambulanţier ci asistent medical pe ambulanţă, un loc de muncă unde urgenţele medicale primează în faţa afacerilor de ordin personal.
Mi s-a spus că este perceput ca un reclamagiu profesionist şi se află în conflict cu mai toţi medicii de la Urgenţele Medicale. Roman nu respectă protocolul predării pacientului adus la Urgenţe. Pur şi simplu în basculează pe hol şi pleacă. Aşa a procedat şi cu cercetătorul ştiinţific de la Popăuţi. L-a lăsat pe holul Urgenţelor într-un scaun cu rotile şi a părăsit Unitatea fără a preda pacientul unui medic.
Stă în obişnuinţa lui ca atunci când ajunge la un pacient să-l ancheteze după model judiciar, aşa cum a făcut şi cu dr. biolog Gheorghe Hrincă, depăşindu-şi competenţele de asistent medical.
Ori, protocolul îl obligă ca la primul contact cu pacientul să facă o evaluarea gravităţii stării de sănătate urmând paşii stabiliţi, după care să-l urce în ambulanţă şi să-l predea medicilor de la UPU. Evaluarea este necesară pentru a se stabili dacă funcţiile vitale ale pacientului nu-i pun viaţa în pericol.
În cazul dr. biolog Hrincă, bătut de directorul Staţiunii Popăuţi Traian Atanasiu. nu putea Roman să vadă în interiorul corpului acestuia dacă nu are vreun organ afectat, N-am auzit ca Tiberiu Roman să aibă capacităţi paranormale precum Valentina Gârlea de la Iaşi, aşa că obligaţia sa era să-l urce pe Hrincă în ambulanţă şi să-l predea medicilor de la UPU, să facă anchetă judiciară.
Spre finalul convorbirii mi-am dat seama că Roman nu citise articolul ci vorbea cu mine din pe baza spuselor altora. Dacă-l citea, descoperea şi faptul că discuţia mea telefonică cu Hrincă am făcut-o public şi deci putea să-şi dea seama şi singur, ascultând-o, despre acuzaţiile care i se aduc.
Desigur, am şi alte informaţii compromiţătoare la activitatea profesională a ambulanţierului – „magistrat” cu grad de asistent medical dar, ca de obicei, le păstrez pentru „lovitura toreadorului”.

N.R. – Dialogul cu Tiberiu Roman poate fi ascultat dându-se clik pe imaginea cu ambulanţa.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cursă cu… lapte
Horoscopul săptămânii 25 – 31 iulie 2016
Lumea lu' Rotundu: Mafia din Primăria Ştefăneşti
Dinamica economiei> Lec'ia de economie
Ioan Rotundu
Botoţani/Popăuţi: Biologul Gheortghe Hrincă bătut de director şi umi8lit de ambulanţier
Ioan Rotundu
Preoţii ortodocşi speriaţi de amploarea prozelitismului
Ioan Rotundu
Redacţia Jurnalului vă informează
O romanca, numita la varful Comisiei Europene
Ruxandra Draghia-Akli este noul director general adjunct pentru cercetare si inovare
ANAF a vandut cu aproximativ un milion de euro o vila a Corinei Voiculescu,
pentru recuperarea unei parti din prejudiciul din dosarul ICA
Darabani: Un actual şi un fost primar îşi împart colegial responsabilităţile
Pompierul Tărniceru, pesedist înrăit, nu suportă adevărul
Topul destinatiilor de vacanta din jdetul Botosani!
Care sunt cele mai atractive orase
Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, retinut de DNA
Este dovedit STIINTIFIC: A inceput a sasea extinctie IN MASA PE PAMANT!
Hotărâre în premieră a magistraților doljeni:
Autovehiculele pot fi înmatriculate fără plata timbrului de mediu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog