Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25400
De la 07 Ianuarie 2003
122885467

Botoşani ar putea primi titlul de “Capitala Verde a României”

  • 4 October 2011, 23:00
Pentru prima dată, municipiul Botoşani anunţă înscrierea oficială la cea de-a doua ediţie a campaniei „Capitala Verde a României”, cea mai amplă campanie naţională derulată în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor.
În acest moment, şase oraşe din ţară au intrat în cursa pentru obţinerea titlului, o recunoaştere a eforturilor comune ale autorităţilor şi comunităţii locale de a proteja mediul şi de a lansa proiecte durabile şi sustenabile. Primăriile care au anunţat înscrierea până în acest moment alături de Botoşani sunt Alexandria, Brăila, Cluj-Napoca, Timişoara, Tulcea, Sectorul 2 (Bucureşti), Sinaia şi Oradea.
Ediţia din 2011 a programului naţional lansat de Umbrela Verde, program de responsabilitate socială, iniţiat de Tuborg, se desfăşoară în intervalul 23 Mai - 1 Decembrie şi permite, spre deosebire de anul precedent, înscrierea tuturor oraşelor, nu doar a municipiilor reşedinţă de judeţ. Botoşani-ul s-a înscris în categoria a doua, disponibilă în competiţie, având între 50.001 şi 199.999 locuitori.
Celelalte două categorii permit înscrierea oraşelor cu un număr sub 50.000 locuitori şi a celor cu peste 200.000 de locuitori. „Echipa Umbrela Verde felicită Primăria municipiului Botoşani pentru că şi-a anunţat înscrierea la scurt timp după anunţarea competiţiei de anul acesta.
Ne bucură faptul că din ce in ce mai multe primării îşi doresc titlul de „Capitala Verde a României”, este o dovadă a faptului că grija faţă de mediu sub forma unui parteneriat dintre autorităţi şi comunitatea locală a devenit mai pregnanta în ultimii ani. Fiecare oraş din România ar trebui să aspire la acest titlu, pentru generaţiile viitoare” a declarat Alina Bratu,
Corporate Affairs Manager Tuborg Romania şi coordonator Umbrela Verde.Şi primarul Cătălin Flutur a declarat că municipiul Botoşani s-a înscris în aceasta competiţie, graţie proiectelor de mediu derulate, dar şi a numeroaselor acţiuni de mediu în care s-a implicat numai în ultimii doi-trei ani.
„Aş vrea să amintesc şi de trofeul Primăria Verde care ni s-a acordat anul trecut la Gala Premiilor Revistei Info Mediu pentru proiectul Plan Integrat de Dezvoltare Urbana, în cadrul căruia am început deja reabilitarea parcurilor Junior, Primăriei, Sucevei şi Tineretului.
Faptul că suntem oraşul cu cea mai mare suprafaţă de spaţiu verde pe cap de locuitor ne obligă să menţinem în continuare acest standard şi facem eforturi pentru asta. Ne dorim să ieşim şi din această competiţie fruntaşi aşa cum am făcut-o de fiecare dată”
, a declarat primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Corecţia nevestei
Reţeta zilei: Aluat de pasretă
UPC bun de plata unei amenzi în sumă de 17,6 milioane lei
Probabilitatea intrării în recesiune a Europei de Vest în 2012 este de 40%
Putin pledează pentru crearea unei Uniuni Euroasiatice
Cel mai bogat lider de sindicat audiat la DNA
E nevoie de un nou proiect unionist
Daca germanii au putut si romanii vor putea
Probabil fara politicienii de astazi!
Începe depunerea formularelor pentru ajutoarele de încălzire
E uşor să critici, greu este să munceşti!
Ioan Rotundu
Botoşani: Prefectul Roman şi-a propus să rezolve problema comasării spitalelor
mai trebuie să vrea şi cei doi lideri ai USL
Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii
Hoţi de casetofoane auto „găbjiţi” pe strada Bucovina
Cătălin Buhăianu a devenit profesor universitar
Primarul de Dorohoi nu l-a invitat pe prefect la Zilele oraşului
Spitalele n-au voie să depăşească norma la internări
S-au introdus ore de lectură în ciclul primar
Ada Macovei vrea intrarea în şcoli pe bază de amprente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog