Un aperitiv gustos si sanatos, pasta de ciuperci se poate folosi ca atare, pe toast prajit sau ca umplutura pentru un alt preparat faimos, oua umplute.
Ingrediente: 700 gr ciuperci proaspete sau 2 cutii ciuperci conservate, 2 oua fierte, 1 ou nefiert, masline negre sarate, fara samburi, 1 fir subtire ceapa verde, 4 rosii mici, cherry, 1 lingurita boia dulce, 1 lamaie foarte mica, 150 ml ulei de masline, 1 castravete in saramura, tare
sare, piper negru, patrunjel
Mod de preparare: Ciupercile proaspete se curate de pielite si se pun la fiert in apa cu sare. Cele din conserva se scurg de zeama si se toaca marunt. Castravetele in saramura si patrunjelul se toaca marunt si se pun peste ciuperci, intr-un castron mare. Se asezoneaza cu sare, piper si putina zeama de lamaie, iar din restul de lamaie, uleiul, 2 galbenusuri crude si unul fiert se face o maioneza rapida care se pune si ea in castron.
Se amesteca bine toate ingredientele apoi la sfarsit cu ceapa verde tocata marunt. Se pune pe un platou intins si se orneaza cu rosii cherry si masline fara samburi.